banner78
banner25

AFAD BBG evi gibi!

Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD’ta sular bir türlü durulmuyor.Yaşanan çok sayıda olumsuzluğa rağmen kurum çatısı altında çalışan personele bazı yöneticiler tarafından mobbing uyguladığı iddiaları akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

Son aylarda yer alan bazı olumsuz haberlerin kurum içerisinden yayıldığı düşüncesiyle personel yer değişikliklerinden tutun,yıldırma politikalarının uygulandığı kurum çatısı altında şimdide personele ait odalara kamera konması ve 24 saat izlenmesi rahatsızlık yarattı.

Kurumun harcamaları ile ilgili yapılan haberler hakkında kurumdan açıklama gelmezken, söz konusu kameralama sisteminin hangi harcama kalemi ile yapıldığı ve personel odasına neden ve ne amaçla konulduğu merak konusu oldu.

İddiaya göre kurum içerisinde bulunan bazı personelin ihtiyaç sahibi kişilere dağıtılmak üzere gelen erzak ve malzemeleri daha önceden kullandığı haberlerinin kamuoyunda duyulması üzerine il müdürünün bu kararı almış olabileceği ifade edilirken,bazı kaynaklar kameranın sadece teknisyenlere ait odalara konmasının altında kişisel hesaplaşmalar olabileceği iddialarına dayandırılabileceğini kaydettiler.

Kurum çatısı altında yaşanan bu olay sonrası çalışan personelin rahatsızlık duyduğu ve yasal olmayan bir yolla özel hayatın gizliliği ihlalinin açıkça gerçekleştiği görülürken,yapılan işlemin usulsüz olduğu ve güvenlik kamerası gibi uygulamaların resmi kurumlarda sadece bina giriş ve çıkışlarında yer alabileceği,riskli bölgelere güvenlik amaçlı konulabileceği personelin oda,makam gibi yerlere konulmasının art niyete dayalı ve suiistimale açık davranışlara neden olabileceği ifade ediliyor.

Türkiye’de yaşanan ve emsal niteliği taşıyan bazı uygulamalarda kurum yetkililerinin yetkisini aştığı mahkemelerce belirlenirken Elazığ 2. İdare Mahkemesi’nin 27.07.2015 tarih, 2015/26 E. ve 2015/672 K. sayılı kararına göre “çalışma hayatının da özel hayat kapsamında değerlendirilecek bir süreç olduğunu ve binanın dış cephesinde bulunan ve sadece binaya giriş çıkışları görüş alanına alan kameralar dışında hizmet salonlarında görev yapan memurların çalışma alanlarına konumlandırılan kameraların işyerinin güvenliğini sağlama amacını aşıp, doğrudan çalışan memurun kendisinin, diğer memurlarla ya da iş sahipleriyle ilişkisinin ve kamu hizmetinin görülmesi sırasında yaptığı her türlü haberleşmenin, çalışma alanı ve masasının gözlemlenmesini mümkün kılarak özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğine kanaat getirdiği kararı verilmiş.

Konunun kurum dışında duyulması sonrasında AFAD il müdürlüğünün BBG (Biri bizi Gözetliyor) evi gibi olduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30