banner78
banner25

80 kg'lık camgöz!

Edirne’nin Kıyık semtinde balıkçılık yapan Recep Ustaeyer’in ağına 1 metre 85 santim uzunluğunda ve 80 kilo ağırlığında camgöz cinsi köpekbalığı takıldı. Çanakkale Boğazı’nda, Gelibolu ile Eceabat arasında yakalanan köpekbalığı, Kıyık’taki Irmak Balıkçılık tezgâhında sergileniyor.

Edirne’de 35 yıldır balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Recep Ustaeyer’in önceki gün sabaha karşı Çanakkale’nin Gelibolu açıklarında bıraktığı ağa 1 metre 85 santim boyunda ve 80 kilo ağırlığında camgöz türü köpekbalığı takıldı. Güçlükle tekneye alınan köpekbalığını ağları yırtarak çıkartan Ustaeyer, bu türlerin kanser tedavisinde kullanıldığını duyduklarını ancak bu bilginin uzmanlar tarafından kesinleştirilmediğini söyledi.

Çanakkale Boğazı'nın akıntılı noktalarında bu tip köpekbalıklarının yakalandığı daha önce de duyduklarını ifade eden Ustaeyer, “Camgöz cinsi köpekbalıklarının et oranı bol ve serttir. Genelde lüks restoranlarda satışa sunuluyor. Biz bunu teşhir amacı ile tezgâha koyduk. Satacağımızı sanmıyorum ama böyle bir talep olursa satarız” dedi.

Vatandaşlar, Irmak Balıkçılık’ta sergilenen köpekbalığına büyük ilgi gösterirken tezgahtaki balığı bol bol fotoğraf çekti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30