banner78
banner25

57.Alay şehitleri anısına yürüdüler!

Edirne’de 57. Alay şehitleri anısına anma yürüyüşü düzenlendi!

Edirne'de Selimiye Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, ilk olarak sabah namazı kıldı. Namazın ardından vatandaşlara çorba ikram edildi, Türk bayrağı dağıtıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un da aralarında yer aldığı kortej, Selimiye Camisi'nden Balkan Şehitliği'ne kadar yürüdü. Kortejdekiler yürüyüş sırasında 50 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini taşıdı.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, 57. Alayı yad etmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Önemli olan 57. Alayı anmak değil, anlamak meselesidir. Bu görev de özellikle eğitimcilere düşüyor." dedi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak ise bu yürüyüşle şehitlerin aziz hatıralarına sahip çıkmayı amaçladıklarını belirterek, kahraman şehit ve gazilerin yürüdüğü şerefli yolda bir ömür yürüyeceklerini dosta düşmana göstermek istediklerini vurguladı.

Şehitlikte düzenlenen törende de Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için yapılan duanın ardından etkinlik sona erdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30