banner137
banner25

15 bin ton asfalt atıldı!

Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan alt yapı çalışması tamamlanan mahallelerde asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Edirne’de başlayan alt yapı çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edilirken,tamamlanan yerlerde zemin oturuşmasın beklenmesi ve sıkıştırmanın yapılmasının ardından asfaltlama çalışmaları hız kazandı.Alt yapı çalışmalarının yoğun olarak devam ettiği yeni yerleşim bölgesinde toz ve topraktan muzdarip olan mahalle sakinleri,atılan yeni asfaltlarla nefes almaya başladı.Uzun bir süredir adeta tozla yaşam savaşı veren yeni yerleşim bölgesi sakinleri geçtiğimiz hafta başlayan asfaltlama çalışmalarıyla yeni caddelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Çalışmaları bizzat yakından takip eden ve gece gündüz demeden ekiplerin başında duran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gürkan, Gölet mevkii Bahriye Üçok caddesi üzerinde çalışmaları incelerken yaptığı bilgilendirme de,15 gün içerisinde asfaltlanmamış,alt yapısı tamamlanmayan yer kalmayacağını belirtti.

Asfaltlama programını bir plan dahilinde yaptıklarını ifade eden Gürkan “şu ana kadar arkadaşlarım gece gündüz çalışarak ana arterlerde asfaltlamayı sürdürüyorlar.1 hafta önce başladığımız çalışmalar süresince şu ana kadar 15 bin ton sıcak asfalt serme işlemi yaptık.Kilit taş olan yerlerde de ayrı bir ekibimiz çalışarak kazılan yerleri kapatıyorlar.Vatandaşlarımıza bir süre sıkıntı yaşattık.Bu konuda haklılar ve özür diliyoruz.Ancak bu işin bir başka çözümü yok.Biz bu konuda oldukça hızlı bir şekilde daha fazla mağduriyet yaşatmadan çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.Biraz daha sabırlı olsunlar.Biz vatandaşlarımızı kış şartlarında çamura teslim etmeyeceğiz.Tüm gayretimiz daha iyi bir kent,daha yaşanabilir bir şehir yaratmak.Bunu el birliği ile başaracağız”dedi.

Atılan asfaltların üzerine hemen çizgi çalışmasının başlandığını da ifade eden belediye başkanı Gürkan “artık kilit taş döşeme işinden uzak durmak istiyoruz.Sıcak asfalt atarak modern bir görünüm yaratma arzusu içindeyiz.Yol çizgileri de çizildikten sonra ortaya çıkan manzara sonrasında yapılan çalışmaya,çekilen zahmete değdiğini anlıyoruz”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30