banner78
banner25

''14 bin çocuk 14 bin fidan''
Edirne'de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca düzenlenen ''14 bin çocuk 14 bin fidan'' kampanyası kapsamında yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler fidan dikti.
Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne İstanbul otoyolu girişinde düzenlenen fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada, İnsan, toprak ve ağaç arasında kesilmeyen bir bağ olduğunu belirtti.
Tabiatın insan oğluna çok cömert davrandığını anlatan Vali Sözer, ''Şimdi yeniden çevreye ve toprağa sahip çıkmak için uğraşıyoruz. Bunun en önemli yolu ise ağaçlandırma çalışması yapmaktır. Ağaç dikmek en önemli önceliğimiz olmalıdır. Ülkeyi baştan başa ağaçlarla donatacağız'' dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fevziye Aşıcı ise insanların çok uzun bir zamandan beri tabiatın bir parçası olarak değil, tabiatın efendisi gibi davrandığını, bu nedenle doğaya büyük zarar verdiğini kaydetti.
Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi de kampanyanın amacının gençlere ağaç sevgisini aşılamak olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Edirne Erkek Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Sitesinde kalan 155 öğrenci, erguvan ve selvi fidanı dikti.
Törene, Edirne Valisi Gökhan Sözer'in eşi Sema Sözer, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve öğrenciler katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30