banner78
banner25

11 Mayıs öncesi dezenfekte edildi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda, 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren berber, kuaför ve güzellik salonlarının açılmasına yönelik kararın alınmasından sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaklaşık 2 aydır hizmet veremeyen ve zor günler geçiren berber ve kuaför salonlarının yanında oldu. Edirne Belediyesi, 11 Mayıs Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak olan 400 işyerinin dezenfekte çalışmalarına başladı. Salgın krizi bitene kadar düzenli aralıklarla dezenfekte edilecek olan bu 400 işyerine ayrıca maske, eldiven ve el dezenfektanı gibi hijyen kiti desteği de verilecek.

 Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında çok uzun süredir kapalı olan kuaförler, berberler ve güzellik merkezleri hükümetin aldığı kararla 11 Mayıs’tan itibaren belli şartlar içerisinde faaliyetlerine başlıyorlar. Berber, kuaför ve güzellik merkezi esnafımız gerçekten de zor günler geçirdi. Yaklaşık 2 aydır dükkanları kapalı. Vergileri var, sigortaları var, kiraları var. Bir de bunun üstüne geçimleri var. Bizde bu zor günlerde yanlarında olduğumuzu belirtmek, bir anlamda da destek vermek için bugün şehrimizdeki tüm kuaför, berber ve güzellik merkezlerinin dezenfeksiyonuna başlıyoruz. Maske, eldiven, kolonya, el dezenfektanı ve iş yerlerinin dezenfeksiyonlarını ücretsiz yaparak,  esnafımıza bir nebzede olsa destek olmaya çalışıyoruz. Kriz bitene kadar hem halkımızın hem de çalışanların sağlığı için bu desteğimiz devam edecek. Şimdiden berberlere, kuaförlerine ve güzellik merkezlerinde çalışanlara kolaylıklar diliyorum. Ama lütfen hem kendinizin hem de müşterileriniz sağlığını koruyarak, o kriterlere mutlak suretle uyarak, sayılı sayıda müşteri alarak, dezenfektan işlemlerini yapmadan ikinci müşteriyi almayarak, bu kurallara uyarak çalışmaya mutlak suretle özen gösterin” dedi.

Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül de Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederek, “Gerçekten de zor bir süreçteyiz. Gayet sıkıntılı ve zor bir dönem geçirdik. Başkanıma bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30