banner78
banner25

11 bin kişi ödeyecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu SHK tarafından yapılan hesaplamalar sonrasında ülke genelinde olduğu gibi Edirne’de de 11 bin kişiye fazla ödeme yapıldığı ve yapılan bu ödememin geri tahsili için ilgili kişilere ödeme emri çıkarıldığı görüldü.

Edinilen bilgiye göre geçmiş yıllarda elle yapılan hesaplamalar neticesinde emekli,dul,yetim aylığı alan kişilere SGK tarafından yapılan maaş ödemelerinde hesaplama hatası olduğunun tespit edilmesi üzerine fazla ödeme yapılan kişilere borç bildirim belgesi gönderilerek ödenen fazla paralar geri istendi.

“Yersiz ödeme” başlığı altında gönderilen ödemelerde aylık maaş alan kişilere adeta şok etkisi yaratan ödeme emri zor geçinen emeklilerin tepkisine neden oldu.

Ülke genelinde 500 bin civarında vatandaşa zamanında fazla ödeme yapıldığının tespit edildiğini belirten yetkililer “geçmiş yıllarda elle yapılan hesaplamalarda bir takım hesaplama hataları olduğunu sisteme girerken fark ettik.Bilgisayara yüklenen hesaplamalar neticesinde bazı kişilere fazla veya eksik ödeme yapıldığı ortaya çıktı.Fazla ödeme yaptıklarımızdan parayı geri istemek için ödeme emri yazısı gönderdik.Eksik ödediklerimize ise para ödemesi yapılıyor”dediler.

Adreslerine gönderilen ödemeleri gören vatandaşlar ise yıllar önce yapılan hatanın bir defada telafi edilmek istenmesinin kendilerini olumsuz etkileyeceğini belirterek yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını istediler.

Hesaplama hatasının 1 TL veya 3 TL gibi rakamlardan oluştuğu ve yıllarca yapılan ödemenin büyük meblağlara yol açtığı biliniyor.Bazı kişilere 20.30 bin TL gibi fazla ödeme yapılırken bazı kişilere de ortalama 3-5 bin TL ödemeler yapıldığı görülüyor.Hesaplama hatasının memurlardan kaynakladığı bilinirken hatanın memura fatura edilmemesini de düşündürücü bulan vatandaşlar “hadi biz yıllarca fazla para aldık.Biz bunun farkına varamayız.Bunun bir orta yolu bulunmalı”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30