banner137
banner25

100'ncü yıl coşkusu yine farklı kutlanacak!

Egemenliğimizin 100’ncü yılında Edirne Belediyesi adına yakışır bir kutlama yaparak halkı bu güzellikten mahrum bırakmayacak.

KOVİD-19 virüs salgını nedeniyle birçok alanda kısıtlamaya gidilmesinin yarattığı olumsuzluklar Edirne Belediyesi’ni bu yıl ki egemenliğimizin 100’ncü yılında farklı bir uygulamaya itti.Her yıl farklı bir coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız bu yılda Edirne Belediyesi tarafından KOVİD-19’a rağmen farklı bir coşkuyla kutlanacak.

Kentin her mahallesinde görülmesinin amaçlandığı fener alayı şeklinde Edirne Belediye Bandosunu üzeri açık çift katlı turizm otobüsüne bindirerek coşkuyu yaşatmaya çalışan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan sosyal mesafe kurallarına uyularak otobüsün üst katında 20 kişiyle sınırlandırılan bandonun konser vereceğini belirtti.

Meclisin kuruluşunun 100’ncü yılı olması münasebetiyle farklı bir düşünceyle konseri saat 19:20’de yani 1920’ye denk gelen zaman diliminde yapmayı planladıklarını belirten Gürkan güzergahlarında belirlendiğin kaydetti.

Belediyeye ait sosyal medya hesaplarından an be an canlı yayın yapılacağını, bu sayede Egemenlik coşkusunu evlerinde oturan vatandaşların soysal medya üzerinden canlı olarak seyredebileceklerini ve bandonun bulunduğu yeri ve sonrasında nereye gideceklerini anlık olarak bildireceklerini belirten başkan Gürkan “elbette ara sokaklara girme şansımız yok ancak ana caddeler üzerinden aracımız bandoyla beraber geçerken vatandaşlarımızın camlarına ve balkonlarına çıkmaların ve ay yıldızlı bayrağımızı sallamalarını istiyor ve bu coşkuyu bizlerle paylaşmalarını arzuluyoruz”dedi.

23 Nisan 2020 Perşembe akşamı saat 19:20’de Atatürk anıtı önünden hareket edecek olan fener alayının Talatpaşa asfaltı üzerinden Ayşekadın istikametine,saat 19:30’da Trakya Birlik kavşağından Zübeyde hanım caddesini takiben 19:40’ta Mega park ve Vali Konağı civarına,19:50’de Vali Konağı civarından İbrahim Ay caddesi üzeri,saat 20:00’da İbrahim Ay caddesi,Jandarma kavşağı,İlhami Ertem Caddesi,20:10’da Gölet mevkii,20:20’de Özgür Çocuklar parkı civarı,20:30’da Abdi İpekçi caddesi,Mithat Vardar caddesi,20:40’ta Bahai Mezarlığı yanından Turhan Dursun caddesi Hilly Otel kavşağı,20:45’te ise Kıyık caddesi iniş ve saat 21:00’da hep bir ağızdan toplu olarak İstiklal Marşımızın söyleneceği Atatürk anıtı önünde konserin son bulacağı ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nedim 4 yıl önce

Unuttuğun kaleiçinden geçmiyorsunuz burada kaçtane öğrenci ve çocuk var bunları yok saymak Edirne belediyesine yakışma kıydıktan sonra bekliyoruz

banner30