banner137
banner12
Vallahi onu bunu bilmem ama; oturduğu yerden bu kadar yalan atan bir adamı Yunanlılar duymasın vallahi ülkelerine sokmazlar.
Geçtiğimiz Günlerde Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ilimiz sınırları dahilinde uçan ve çıkış yerleri açıkça belli olan Sivrisinekler hakkında bir açıklama yapmış Neymiş “sivrisinekler Yunanistan’dan geliyormuş” bakalım nereden geliyor şimdi anlayacağız.Ama önce hakkında konuştuğumuz “hayvanın” özelliklerini bilmek lazım.
Aslında sayın Başkan Sivrisineklerle yatıp kalkan bir adam ama nasıl olmuşta bu defa kızmış anlayamadım.Çünkü kendisi Sivrisineklerin ana vatanı olan Meriç nehri kenarında ve çeltik tarlaları yanındaki o özel konutunda ikamet ediyor ve her akşam kanından içirtiyor.
Evet Sivrisinek yani; DIPTERA CULICIDAE.
Genelde yarattığı vızıltı sonrasında sokması ile meşhurdur.Soktuktan sonra hatır hatır kaşınması ise cabası.
Şimdi gelelim açıklamaya! “Şu anda komşumuz Yunanistan'da ekonomik kriz var. Ekonomik krizin ardından Edirne sivrisinek istilasına uğradı. Ocak ayından bu yana sivrisinek ile mücadele ettiğimiz halde Edirne'de geçmiş yılların iki katı sivrisinek var. Ben çok üzüldüm. Çalışma yapmamıza karşın sinekler çoğaldı. Yunanistan sivrisinekle mücadele etmiyor. Tüm sivrisinekler uçarak bize geliyor. Yunanistan'daki ekonomik kriz sivrisineklerin artmasına, mücadelenin zorlaşmasına neden oldu. İki adet sivrisinekle mücadele aracımız var, şimdi de üçüncüsünü alıp mücadeleye devam edeceğiz. Bu konuda halkımız bizi mazur görsün, elimizde olmayan nedenlerle sivrisinek artışı oldu.”
Eğer bu yalana inandıysanız zaten yazımın gerisini okumayın.Ama inanmadıysanız okumaya devam edin.
Birincisi sayın Sedefçi’ye sormak isterim! Sivrisineğin uçuş mesafesi hakkında bir bilgisi var mı?
İkincisi, Yunanistan’ın ilaçlama yapmadığını kendisine hangi dangalak söyledi?
Üçüncüsü, Kentimizin çevresini saran çeltik alanları varken kendisinin gözleri nereye bakıyordu?
Ve son olarak kendisi ilaçlama konusunda acaba suyu fazlamı koydurtuyor veya kendi evinin etrafını mı ilaçlatıyor sadece bunları öğrenmek ve kendisinin de bilmesini isterim.
Evet bazı sivrisinekler 30-40 km kadar uçarlar. Ama o sinekler bizim bölgemizde ve çevremizde yok. Bizimkiler kısa süreli uçan cinsten.Bunu ben değil Profesörler söylüyor. Hemde Trakya Üniversitesindekiler.
Bir sineğin 300 metre kadar uçabildiği bilimsel olarak açıklandığına göre sinek kentin içinden geliyor. Yani çeltik tarlaları, açık sulama kanalları,birikmiş su havuzları ve benzeri yerlerden.Yunanistan’a …k atmaya gerek yok.Sen önce kendi işini çöz.
Kaldı ki Yunanistan bu işi bizim gibi ilkel olarak yapmıyor.Larva döneminde mücadele ediyor.Şu anda bile hala mücadelesi var.Onlarda “Türkiye yani Edirne sınıra yakın noktalara çeltik tarlaları izni verdiği için sinekle mücadele edemiyoruz”diyor.Buna ne diyeceksiniz?
Bu arada çeltik tarlalarının il sınırlarına olan uzaklığı ve bu uzaklık mesafesinin nasıl yada neresi baz alınarak ölçüldüğünü de size bir öğretmeyelim.Mesafe kanunla belirlenen 3 km dir.Buda en yakın yerleşim alanının çatı ucu baz alınarak ölçülür.
Yani Kirişhane,Paşaçayırı,Kazanova,Karaağaç gibi alanların yerleşim noktalarına olan mesafeleri 500 metre kadar olmuş durumda.Bunlar olurken neredeydiniz? Çin’de mi? İtalya’da mı?
Hım neyse bu kadar yeter!Çünkü yazarken gülmekten yazamıyorum.Çünkü sizin bu açıklamalarınıza benim gibi çok kişi ağzını bıraktı,gözü ile gülüyor……  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Edirneli 12 yıl önce

süvari köprüsü dibinde çeltik tarlaları her gün meriçten tonlarca su çekip araziyi suluyor. inanmayan gidip baksın, sivri sinekler nereden geliyor o zaman anlar.