banner137
banner12

Kasksızlar,plakasızlar ve her şeyden önemlisi canlarını hiçe sayarak kural tanımazlar.

Daha henüz süt dişleri ağzında olan bir nesil günün 24 saati motosiklet üzerinde adeta şov yaparak hem kendi hayatlarıyla oynuyorlar hemde başkalarının hayatlarını tehlikeye sokuyorlar.

Edirne cadde ve sokakları gecenin belli saatlerinde abart egzoz adı verilen egzoz sesi ile inliyor.Kullandıkları motosikletlerin üzerinde iki kişi var ve adeta ölüme meydan okuyorlar.Önünü kaldırarak tek teker üzerinde gideninden tutun,motorun üzerine yatanına kadar bir çok soytarılık bu motorların üzerinde bulunan çapulcular tarafından yapılıyor.

Plakası var olanlarda yakalanmamak adına plakayı ya kıvırmış yada katlamış.Birileri ise bu yaşanan duruma adeta seyirci.Ortalama olarak günde bir veya iki motosiklet kazası yaşanıyor.Yaşanan kazada motor sürücüsü genelde yaralı,araç sürücüsü ise maddi hasarlı olarak kazayı atlatıyor ve fatura vicdani anlamda genelde sürücüye çıkıyor.

Vatandaşların sürekli ihbarlarıyla polis ekipleri her ne kadar bu ve benzeri sürücüleri yakalamak için çaba sarf etsede sair zamanda önünden geçen kasksız veya abart egzozlu motorlara baka kalması bizleride düşündürmüyor değil.

Zaman zaman yaşanan kovalamacalar da motor sürücüleri mutlak surette bir kazaya sebebiyet verdiği için emniyet pek kovalamaca taraftarı değil haklı olarak….Ancak diğer zamanda da seyirci kalmaması lazım.

Bu tip motosiklet kullanan çaylaklar genelde merkeze bağlı köy veya yakın ilçelerden geliyorlar.Akşam saat 20:00’dan 01:00’a kadar ortalığı karıştırıp sırra kadem basıyorlar.

Onlu gruplar halinde çeteler gibi dolaşıyor bu soytarılar.İnanılmaz gürültü kopartan abart egzoz,pavyon gibi üzeri ışıl ışıl ışıklar ve dahası kamyonda bile olmayan klaksonlarla insanların akıllarını başlarından alıyorlar.Görende bir halt ettiklerini sanar.Amma cahil akıllarıyla bunları yapıyorlar.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün bu konuda sivil ekipler oluşturmasından yarar var.Tepe lambası yakarak beklemek yada kovalamak bu işte çözüm değil.Gördüğün yerde öttüreceksin..Öttürmediğin her motor sürücüsü gelecek günlerde mutlak surette kazaya karışan bir birey olarak karşımıza çıkar.Çıkmasına çıkar ama sağ mı çıkar ölümü çıkar bunu düşünmek gerek.

Burada anne ve babaların ne kadar sorumluluğu varsa Emniyet’inde sorumluluğu bir o kadar fazla.

Yahu abart egzoz yasak ise bunu üretene izin verme! Edirne’de modifiye araç yapan,egzozları abartan bazı firmalar var.Ve bunlara yaptığı bazı özel donanımlar sayesinde polis durdursa bile araç içine takılan bir düğme sayesinde motor manifolt denen yerden ayrılarak sistem açık ve kapalı duruma getirilebiliyor.Bunları polis daha dikkatli denetleyecek.Bu tür aracı kullanan kişiler havalı kornaya basarak polise selam verdiği zaman poliste ona selam verirse bizim bu konuyuda abartmamızın anlamı kalmaz.

Yeni sanayi sitesi içinde bu işi yapan firmanın önünde bir akşam gelin beraber bekleyelim.Sanayi ayağa kalıyor adeta.Altında uyduruk bir araba var.Ama modifiye edilmiş araç sanki adama Formula aracı kullandırtıyormuş hissi veriyor.Bastıkça basıyor.Drift atmaktan helak olan sürücüsü şansa tuttuğu direksiyonu ustalıkla tuttuğunu sanıyor ama nafile….

Her kez işini,görevini layığı ile yapacak.Kanun ne emrediyorsa onu uygulayacak.Bu konuda azami bir denetim şart.Okullarda açıldıktan sonra bu tür çaylakların okul çevrelerinde veya belirli noktalarda olduğunu açıkça göreceğiz.

Şimdi yetkililer ellerini başının arasına koyacak bu çaylakları tek tek alıp hadlerini bildirecek.Eğer kanun bu çaylaklara haddini bildirmezse ya çok kişinin ocağı sönecek yada eline sopayı alan bu çaylakları fena benzetecek benden söylemesi…. Yarın bir yayaya çarptığında bu yaya sizin kızınız yada oğlunu veya ananız yada babanız olabilir.İş işten geçmeden gereğini yapın….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Güven AYAKKABICI 7 yıl önce

Bir iki akşam önce gece saat 02:00 dolaylarında Esentepe çevresinde bahsettiğiniz çetevari 11 12 motorsikletli beni tam 2 saat bar bar bar uyutmadı... Aşağı indim aldım sopa yı geçene çakıcam dedim canıma tak etti 1,5 saat bekledim heralde o cadde üzerinde beni gördüler birdaha ordan geçmediler ara sokaklara girdiler sesi duydum ama gelmediler şerefsizim içeri girdim sinirden havalı tüfeği aldım başladım balkonda beklemeye doğru birşeymidir yaptığım değil ama çıldırma noktasına geldim artık