banner78
banner12

Son aylarda cemaatin kirli çamaşırları ve yaptıkları pis işler bir bir ortaya çıktıkça açıkça kanım donuyor.Düne kadar sadece haberlerde okuduğum veya dinlediğim "cemaat hükümet"arasındaki kavgalar genel bir konu olduğu için sadece izlemek ile yetiniyordum.Ama başıma gelen bir olayla adeta kendimi bir anda yaşananların içinde buldum.Evet bir gazete ve beraberindeki haber sitesinde yer alan habere göre ne olduğu belirsiz olan cemaat ve onun üyeleri Türkiye'de toplam 30 ilde 148 bin kişiyi illegal bir şekilde  dinlemişler.Elbette bir insanın cep telefonlarının dinlenmesi çok doğal, ancak bunun illegal savcılar, illegal emniyet müdürleri ve illegal polisler tarafından dinlenerek ileride kullanılmak üzere bir şekilde arşiv haline getirilmesi hoş değil.

Düşünsenize ilimizde de bin 273 kişiyi illegal bir şekilde dinlemişler.Bunların arasında siyasiler, polisler, üst düzey emniyet görevlileri ve bilmediğimiz daha bir çok kişi var.Bu insanların mahremine kadar her yerine bir şekilde girilmiş ve illegal dinlemeler bir şekilde yapılmıştı.Adice, ahlaksızca yapılan bu dinlemelerde akılları sıra insanları suç örgütüne sokma çabası içinde olan bir avuç cemaat mensubu maalesef ama maalesef Edirne'de de bizleri dinleme listesine almışlar.Hemde bir yıl süre ile dinlemişler.

Bu dinlemeler yapılırken “Devlet neredeydi?”veya “bu dinlemelerin yapan kadroları oluşturan zihniyet neredeydi?”demeden kendimi alamıyorum.

Edirne’de dinlemelerin yapıldığı isimlerim yer aldığı liste yayınlanınca telefonlarım susmak bilmedi.Çok sayıda eş,dost arayarak haberimin olup olmadığını sordu.Elbette o ana kadar yoktu ama öğrendikten sonra da şaşırmadığımı herkese anlatmaya başladım.Çünkü dinlendiğimi biliyor ve anlıyordum.Bunu da açıkça Edirne Emniyetinin yaptığını biliyordum.Nede olsa yüzümüze gülenlerin arkamızdan filimler çevirdiğini az çok tahmin ediyordum.

Dinlemelerin Edirne merkezden yapılmadığı bilgisine ulaştım.TİB üzerinden dinlemelerin illegal olduğunu öğrendim.Ancak bazı şeylerinde yasal izinler alınırken adımızın aralara serpiştirildiğini öğrendim.

Açıkçası bunu kimin, neden yaptığı sorusunun cevabını kendime hem verebiliyorum,hemde hala cevap arıyorum.Neyimizi dinledilerse???

Aklıma türlü türlü numaralar,senaryolar geliyor.Özellikle ortaya çıkan dinleme dalgaları sonrasında patlak veren Edirne emniyetindeki değişiklikler,cemaatin Edirne ayağındaki yapılanmaları çok net bir şekilde benim anlamamı sağlıyor.

Dinlemelerin yapıldığı merkezin Edirne olmadığını belirtmiştim.Dinleme yapılacak isimler ile ilgili bilgi ise ne yazık ki Edirne’den gitmiş.Şimdi bu isimleri kim, neden göndermiş olabilir?Sözüm ona bizleri organize suç örgütü kapsamında dinlemişler.Vah anam vah! Ne örgütmüş be! Edirne’de millet malı götürüyor dinleme yok,biz burada işimizi yapıyoruz dinleme çok.Ne hikmetse meslek kısmında ise “yok” ibaresi var.Bunlar dallama olmalı,benim gazeteci olduğumu bilmiyorlar galiba!...

Aslına bakarsanız bazı şeyleri çok net anlayabiliyorum.Emniyetin bazı birimleri yanıma gelip çok gizli soruşturma yürüttüklerini ve bu konuda bildiğin belge bilgi varsa bunları kendileri ile paylaşmamı istemişlerdi.Her nedense Belediye ile ilgili verdiğim bilgi ve belgelerin bir sona ulaşmaması ve dahası o bilgiler ışığında belediyenin gardını alması beni pekte yanıltmadı…

Emniyetin en başarılı müdür ve memurlarının yerlerinin değiştirilmesi ve sonrasında sözde iki sokak satıcısına yapılan operasyonların basına yani bizlere servis edilmesi ve son olarak gazetecilerin fişlenerek cemaate yakın olanlar yani bizim istediğimiz gibi haber yapanlar ve haberi yapmayanlar olarak iki ayrı sınıf oluşturulması,cemaate yakın gazetecilerin telefonlarına 24 saat emir kulu gibi cevap verilmesi hatta haberi mutfakta hazırlayıp servis edilmesi bizede haberin geç gönderilmesi hatta zaman zaman hata olmuş gibi bahanelerle haberin gönderilmemesi de oldukça manidardı.

Yahu arkadaş Edirne’de birilerinin usulsüz bir şekilde sahte belgelerle vatani görevini kısa dönem yaptığını yazıyor,savcılık ve mahkeme tarafından kişi cezalandırılıyor,ancak emniyet bu sahte belgeyi kim yapmış, nasıl yapmış, nerede yapılmış,kim vermiş kılını dahi kıpırdatmıyor? Yazdığımız haber ve yazılara ilişkin normalinde savcılık soruşturma başlatılması konusunda emniyete talimat vermesi gerekiyor ancak buda yok!Şimdi anlıyorum bazı bağlantıları…

İtin ürüdüğü kervanın yürüdüğü bu devirde makamların kimseye kalmadığı,din iman sömürüsü yapıp alnını secdeye Allah için değil de, rant için koyanlara ne diyeyim ki? İlahi adalet derim başka bir ley değil…

Ak Partili olanlar,Emniyet mensubu olanlar kim varsa ama kim varsa dinlemişler.Sıradan bir trafik polisinden tutun üst düzey emniyet amiri ve müdürünü dahi dinlemişler.Bir çoğu tanıdığım aslan gibi Atatürkçü ve Cumhuriyetçi yapıya sahip onurlu ve şerefli polislerdir.  

Sonuçta bu durum karşısında yasal olan dinlemeler karşısında boynumuz kıldan ince,ancak illegal ise bu konuda hukuksal süreci hızlı bir şekilde başlatacağımın bilinmesini isterim.Bu konuda hukuksuz yapılan dinlemelerin altına imza atan savcı,hakim kim varsa bu ülkede de hukuk varsa gittiğim yere kadar gideceğimden emin olunmasını isterim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.