banner137
banner12
Aslında yine Hamdi Sedefçi ve CHP ilçe kongresini yazacaktım ama daha önemli bir gündem konusu önüme gelince sizlerle bunu paylaşayım istedim.
Edirne Kent Konseyi son bir aydır yoğun uğraşları sonrasında Edirnelilerle randevusunu gerçekleştirdi ve Mimar Sinan’ın ustalık eserine sahip çıkmak adına Edirnelileri el ele birlikte olmaya ve insan zinciri ile Selimiye’yi koruma altına almaya çağırdı.
Çok sayıda Edirneliyi beklerken az sayıda Edirnelinin katılması Edirnelinin yediği kaba nasıl sahip çıktığını gösterdi.Başında Edirne adını alan ve gölgesinde yaşayan bazı derneklerden bile temsilci olarak kimse yoktu. Yazıklar olsun sizlere diyeceğim ama, kentin belediye başkanı bile gelmeyip yardımcısını göndermiş ve halkayı camından seyretmişti.Gerçi hoş başkan Sedefçi kim Edirnelilerle el ele tutuşmak kim?
Evet saatler 12:00 ı gösterdiğinde Edirneli bazı insanlar işlerinden vakit ayırmış,yıllardır nimet olarak gördüğü ve sahip çıkılması gerektiğini anladığı Selimiye’sine sahip çıkmaya gelmişti.
Hepimizden daha Edirneli olduğunu bildiğim sözde Edirnelilerden daha Edirneli Papaz Aleksandır Çıkırık bile emekli imam Nadi Ersoy ile gelmiş, el ele tutuşmuş ve Selimiye camin,in korunması gerektiğini bizlere göstermişti.Bugün elin Bulgarı nasıl camimize sahip çıktıysa dünde yine elin Bulgarı Bogdan Filov camimize Edirne’nin düşman işgali sırasında sahip çıkmış ve yıkılıp yağmalanmasını generallere yazdığı mektupla önlemişti.Bakın Osmanlı arşivlerine bunu bulacaksınız.Sofya Devlet müzesi bunun en somut göstergesidir.
Neyse biz bugün haberci olarak bu hoşgörüyü Valimiz Gökhan Sözer’i de karenin içine alarak ekranlara fotoğraf karelerine yansıtmak istedik ama sen misin isteyen!... Vali Sözer daha ilk anonsta net tavrını ortaya koydu ve yanına papaz ile emekli imamı istemedi ve arka tarafa gitmelerini istedi.Bizde bu sefer bunu kendimiz talep ettik. “Sayın Valim yanınıza alın fotoğrafı böyle çekelim” deyince aman Allah’ım; yok yok arkaya geçsin onlar bizim müftülerimizi Bulgaristan’da yanlarına alıyorlar mı?”demez mi! Hay Allah gel eşeği sudan geçir.
Bizim imam ile papaz başlarını öne eğerek arka tarafa doğru yöneldiler.
Bende o sırada üzerime vazife olmasa da “sayın valim bizim bırakın Bulgaristan’da ki müftüyü bizim il müftümüz nerede acaba? Siz önce onu yanınıza getirtin”deyince ortalık bir anda gerildi gibi oldu ama olan biz habercilere oldu ve günün haberi de bu konu oldu.
Şimdi sayın valime sormak isterim.Acaba geçtiğimiz günlerde Bulgaristan Kırcaali'ye gittiğimizde bizim orada ki müftümüz ile bizleri kilisesinde kabul eden kimdi?Ve bize adeta ders veren papaz mıydı yoksa imam mıydı? Sizin fotoğraflarınızın da olduğunu hatırlatmak hatta oradaki papazdan nasıl etkilendiğinizi hatırlatmak isterim.
Sonuçta hoş olmadı!Doğru bulunmadı.Ama olan oldu.Acaba sizce de olmalımıydı, olmamalımıydı?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
numan duman 12 yıl önce

sormak ısterım bu valı edırneye ne yaptı kocaelıne yaptıgının onda bırırnı edırneyue yapsa ıhya olur edırne