banner137
banner12

56 yıllık bir mazisi olan bir spor kulübüdür Edirnespor… Bu süre içerisinde kimler geldi kimler geçti bu kulüp ve camia çatısı altından. Kimileri kulübe hayat verdi, kimileri bu kulüpten hayat buldu. Ancak kulübün hali ve bugün geldiği durum ortada.

Bugün Edirnespor tarihinde ilklere şahit olduk. Edirnespor artık bir Urfalı iş insanına emanet. Bugün yapılan kongre ile bu resmen gerçekleşmiş oldu. Biraz araştırmak istedim kimdir, neyin nesidir diye lakin portföy oldukça geniş. Buraya yazmaya kalksam okumaya sıkılırsınız ama yinede yazalım…

27 Aralık 1964 yılında Şanlıurfa’da doğmuş. TÜRMOB üyesi olarak Mali Müşavirlik ruhsatı ile Kamu Gözetim Kurumuna bağlı Bağımsız Denetçilik ruhsatlarına sahip olan Nabi Kırmızı, hem ulusal hem de uluslararası ölçekte finans, eğitim, gıda ve sağlık gibi birçok sektörde faaliyet gösteren şirketlerin kurucu ortağı olmuş ve yönetim kurullarında aktif olarak görev almış. Girişimci karakteri ve hayırsever kimliği ile seviliyor. İktisat Fakültesi lisans eğitimi sonrası Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü sosyal yapı ve sosyal değişme (Sosyoloji) yüksek lisans programında tamamlamış. Kırmızı 1993-1995 eğitim öğretim yılında öğretmenlik yaparak bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktarırken, öğrencileri ile kurmuş olduğu bağ ve sergilediği üstün performans sayesinde okul idaresince yılın öğretmeni olarak ödüllendirilmiş. Eğitimci kişiliği ile çeşitli kolej ve vakıf üniversitelerinin kurucuları arasında yer alan Kırmızı halen İstanbul Topkapı Üniversitesi kurucu vakfı olan Ayvansaray Eğitim Vakfı mütevelli heyet başkanlığı ve İstanbul Topkapı Üniversitesi mütevelli heyet Başkan vekilliği görevlerinde bulunuyor. Finans, Sağlık, Eğitim, Gıda sektörlerinde yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren şirketlerin kurucusu olarak Yönetim kurullarında yer alan Kırmızı, sosyal sorumluluk olarak gördüğü, Tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yaparak 10 bin kapasitesi ile ülkemizin en büyük damızlık işletmelerinden birinin işletmesini yapıyor.

İstanbul Ayvansaray Eğitim vakfı mütevelli heyet başkanı

İstanbul Topkapı üniversitesi mütevelli heyet Başkan V.

Kamu Gözetim Kurulu Bağımsız Denetçi Üyeliği

Urfa Sanayici ve iş insanları Derneği (URSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı,

İstanbul teknik üniversitesi (İTÜ) spor Asbaşkanlığı

Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyeliği,

Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (1905GSYİAD) kongre Üyeliği,

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Danışma kurulu üyeliği,

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Üyeliği,

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Üyeliği,

İSMMMO Avcılar İlçe Temsilciliği,

Şanlıurfa Spor Asbaşkanlığı

Şanlıurfaspor Kongre Üyeliği,

İstanbul Şanlıurfalılar Dayanışma Derneği Genel Sekreterliği

Nişantaşı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Üyeliği

Marmara Bölgesi Fotoğrafçılar Derneği Kurucu Başkanlığı,

Girişimci Fikirler Derneği (GİFDER) Onursal Başkanlığı,

İngilizce bilen Nabi Kırmızı, İstanbul’da ikamet etmekte olup evli ve dört çocuk babası.

Yani donanımla birisi….

Ancak biz bu kısmını ilerleyen süreçte göreceğiz, gözlemleyeceğiz. Artı ve eksilerini zaman bize gösterecek. Lakin kongrede en çok hoşuma giden sözü “Türkiye süper lig’de bundan böyle Edirnespor’u konuşacak”. İnşallah iyi konuşur diyelim ve yazımıza devam edelim.

Vallahi yapılan kongreye baktığımda izlenimlerim biraz beni düşündürdü. Kongrede divanın oluşması, saygı duruşu, İstiklal marşımızın okunması ve konuşmaların haricinde ne bir bilanço, ne bir mali tablo, nede harcamalar oylandı. Kim bilir belki de bu tür kongrelerde oylanmıyordur…

Neyse; bana göre kulüp yavaş yavaş tasfiye ediliyor gibi bir durum var. Recep Gürkan’ın ekibinin bir aralar üstlendiği yöneticilik sevdası yerini yavaş yavaş başka isimlere bırakmış, çok dikkat çekmesin diye yine Gürkan’ın etrafında pervane olan isimler aralara serpiştirilmişti.

Sadece benim gözüm değil Başkan Recep Gürkan’ın bile gözleri Savaş Üner’i aradı. Hatta orada olmamasını çok sayıda kişi eleştirdi. Üner sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aynen şu satırlara yer vermişti. “ Cumartesi ve pazar günü şehir dışındaki programımdan dolayı kongrede ve maç günüde stadda yerimi alamayacağım. Yeni seçilecek yönetim kuruluna ve pazar günü oynanacak Çatalcaspor maçında teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum. 3 puan bizim olsun!” Peki Savaş Üner nerede? Enez’de. Milletvekilliği aday adaylığı için koşturmacada. Yani sahada. Ama onu var eden Edirnespor sahasında değil var olma mücadelesi verdiği siyasi sahada. Savaş’ı severim ama olmadı Savaş. Sen o kongrede mazeretsiz olmalıydın. 9 yıldır bu takıma emek verdin ancak kongrede böyle kullanıp kenara atarcasına takımı birilerine teslim etmek sana yakışmadı. Enez’den gelip orada çıkıp konuşma yapacaktın. Ha şu var! Belki de kırgındı, kızgındı ama bunu mutlak surette bana anlatacaktır diye düşünüyorum.

9 yıldır kulübe Recep Gürkan’ın çevresinde olan yakınları, çevresindekiler sahip çıkıyordu. Hatta bir ara yönetime göz attığımda Edirne’nin tanınmış iş insanlarının oğulları vardı. Babalarına sormadan para harcayamayacak olanları biliyorum…Ama sonuçta Edirnespor’u öyle yada böyle sırtlandılar, sırtlanlara bırakmadılar…

Hatırlatma yapmak gerekirse; bu kulüp zorlu süreçlerden geçti. Başkan bugün borçları sildik falan dedi de merhum Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başta olmak üzere o borçları silen veya takside bağlayarak yapılandıran kaynak bulan dönemin Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun hiç adını anmadı. Peki şu kripto paracılar ne oldu? Edirnespor’un adını kullanarak reklamlarını yaparak voleyi vurup kayıplara karıştılar.O dönem bunun yaşanabileceğini bir çok kişiye söyledik ama sakalımızın olmaması yüzünden anlatamadık. Nasıl bir anlaşma yapıldı? Nasıl bir bağlantı kuruldu? Kim kurdu? Kimler aracı oldu? Bunları bulmak, yasal süreci başlatmak gerekir diye düşünüyorum. Bakkal Hasan aganın defteri değil bu koskoca resmi bir kulübün defteri Alacaklar verecekler hepsi yazılıdır. 2 milyonluk anlaşma yap 500 bin’i kap ama gerisini sorma, sorgulama Ukrayna savaşının arkasına sığınarak “adamlar kayıplara karıştılar” de!

Neyse yazacak çok şey varda yazdıklarımızla birilerine bıyıklarını yedirerek, birilerinede tepe tüylerini yoldurmayalım.

Sayın Nabi Kırmızı’nın başkanlığı hayırlı olsun ve Edirnespor hak ettiği yerde olsun. İnşallah takımımızın başarısı kentin ekonomisine katkı sağlayacak noktaya gelir ve sonrada kentin iş insanları esnafı takımının değerini bilerek takımına sahip çıkar. Hayallerle yaşayarak takımın tasfiyesini veya kapanışını seyretmeyi ne ben nede Edirnespor’a gönül verenler ister. Bekleyip göreceğiz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.