banner137
banner12
Edirne’de yaşadığımız için belki yaşadığımız ilin kıymetini o kadar çok iyi bilemiyoruz.Belkide yaşadığımız kentten dışarı pek çıkmadığımız için ilimiz ile diğer illeri kıyaslayamıyor ve kabuğumuzu bu yüzende kıramıyoruz.

Ancak dışarıdan gelenler, ilimizi ziyaret edenler ve özellikle başka illerde görev yaparak Edirne’mize gelen bürokratlar bu farkı ve ilimizin güzelliğini en iyi görenlerdir.

Bakın,henüz ilimize geleli daha bir yıl olmadan ilimizin değerini çok iyi bilen ve anlayan bir kişi ile, ilimizde doğan ve doğduktan sonra bu kentte yaşayan hatta bu kente 20 yıldır belediye başkanlığı görevi yürüten kişiden bahsedeceğim.

Her iki kişinin Edirne için ne yaptığını yada neler yapmak istediğini vereceğim bu örnekle anlatamaya çalışacağım.

Malum ilimize gökten zembille düşmeyen, yapılan tanıtımlarla ilimize yolu düşen ve hatta birileri tarafından düşmesi istenilen bir kişi.Russel Crowe’un Edirne ziyaretinden bahsedeceğim.

Edirne Valisi Hasan Duruer’in henüz bir yıl olmadı ilimize geleli.Çok şeyler yapmak isteyen zaman zaman eleştirilere maruz kalan ancak kafasına koyduğunu yapan biri olarak kendisini az çok öğrendik.Yapmak istediği tek şey var! Görevli olduğu süre içinde iline hizmet etmek!Hele yine tarihi bir kent ise Hasan Duruer’in değmeyin keyfine.Mardin sonrasında Edirne Vali Duruer için biçilmiş kaftan bir il.Çünkü tarih Hasan Duruer için bir hayli önemli.Zenginlikleri ortaya çıkarmak,onları tanıtmak ve bu sayede buralara turist çekmek onun işi.Russel Crowe’de bunlardan biri.

Russel Crowe ilk geldiği gün özgürce gezerek kent hakkında bilgiler aldı,çekim yapabileceği yerleri gezdi dolaştı.İkinci gün ise büyük buluşma için hazırlandı.Kimle mi? Elbette Hamdi Sedefçi ile değil tabi…Saat 12:00 da randevusu vardı ama, ilk önce Edirne Valisi Hasan Duruer ile görüşmesi gerekiyordu.Birileri Crowe’e Belediye Başkanını Amerika’daki gibi anlatmış.Yani “tek yetkili o” demiş.Ancak bizde bu böyle değil…Bizde tam İl Valisi yetkilidir ve birileri buradan yola çıkarak Sedefçi ile randevuyu bağlamış.

Sabah saat 09:00 olmuş.Crowe Trakya Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesinin bahçesinde Edirne Valisi Hasan Duruer ile görüşmeye gidiyor.Yani Valinin mevkii ve makam farkı anlatılmış ve Crowe hata yaptığını anlayarak ilk görüşmesini Vali Hasan Duruer ile yapıyor.Yaklaşık 4 saat kadar çekim yapılabilecek muhtemel aday yerler gezdiriliyor.EdirneWood yani Hollywood için Vali Duruer kolları çoktan sıvamış.Saatlerce süren gezinin ardından Russel Crowe randevusuna yani gitmek için Vali Hasan Duruer’in yanından memnun bir şekilde ayrılır.

Yer belediye önü.Bir kısım medya haber amaçlı buradadır ancak görüntü alınmasına zaten hafifte olsa sinirlenen Crowe burada basınla görüşmek istemez.Ama bizim şovu çoktan hazırlamış olan başkan, “basın olmazsa olmaz” der ve basını içeri aldırır.Aman Allah’ım oda ne? Günlerden Pazar olmasına rağmen Başkan Sedefeçi’nin sülalesi orada.Oğlu,gelini, torunu ve dahası.Fotoğraf çektirmek için hızlı bir yarış var.Eee nede olsa Crowe bu!...

Edirne’de film çekilecekmiş,Edirne’nin tanıtımı öndeymiş hak getire.Buz gibi klimalı oda da sadece bol bol foto ve Crowe ağabey ile samimi pozlar ve anında tweeet, Face ve dahası…..

Yani anlayacağınız Vali işini yani Edirne’yi tanıtmak için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışırken bizimki işin şov kısmında her zamanki gibi baş roldedir.Crowe kim ki?Bizimki zaten profesyonel oyuncu.Yani nede olsa artık o UZMAN…

Ve gelelim küçük bir ayrıntıya.Sahi sayın başkan her şeyi bir yana bırakta.Yaklaşan bayram öncesinde hani şu milletin parasını çarçur ettiğin ve işçilere yaptığı 200 TL lik zam varya.Yahu kimin parasını kime veriyorsun? Halın parasını babanın bayram ikramiyesi gibi nasıl har vurup harman savuruyorsun bunu anlamıyorum!

Belediyende çalışan ve yaklaşık 3 aydır maaş alamayan hizmet alımı çocuklara ne diyeceğiz ya? Nerede kaldı senin Sosyal belediyeciliğin?Nerede kaldı senin insani yanın?Müteahhidi düşüneceğine çalışanının düşünsene!Bayram üstü ödetsene çocukların maaşını da , insanlar bayram yapsın.Borç batağına düşürdüğün ve işe aldım diye böbürlendiğin bu çocuklara, bu insanların ailelerine ve bu insanların ev sahiplerine,yada borçlu oldukları kişilere niye boyunlarını eğdiriyor, onları esnaftan, tüccardan kaçırtıyorsun? Yazık değil mi başkan…..Seçim üstü işçine zam yapıyorsan hizmet alımı çalışanını da göreceksin.Çünkü bu çocuklar belediyenin yüz akı.Tabi yalakaların hariç…Onlar zaten ses çıkartamıyorlar….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.