banner137
banner12
Cumartesi günüydü! Bizimkinin eli ayağına dolaşıyordu. Gelecekleri günler öncesinden belliydi. “Acaba bir terslik olur mu? Benim adaylığımı onaylayacak olan kişilere biri çıkar ters bir soru sorarda beni zora sokar mıydı?”dedi, durdu Cumartesi gününe kadar.

Evet; Geçen hafta Cumartesi günü CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak ile Parti Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil Edirne’ye gelmiş ve CHP İl binasında bir basın toplantısı düzenlemişlerdi.

Ama ne toplantı! Basının B si yok.Sadece iki kişi var.tabi bunu görenler anlatıyor ve söylüyor.O gün Edirne’de olsaydım üç kişi olacaktı ve birileri için karar gün olacaktı sorduğum sorularla.Sıkışacaktı,sararacaktı,mosmor olacaktı.Hoş gerçi Faik Öztrak ile Bihlun abla (abla diyorum çünkü iyi tanıyorum) bunların hepsini biliyor ve gereğini de yapıyor zaten.

Yahu arkadaş.Edirne’de 8 adet aktif yerel gazete var.Bunların beş kişi zorunlu muhabir kadrosu var.Yani 40 muhabir eder.Ajansları falan,TV leri sayarsak 60 kadar gazeteci yapar.Ama o gün koca CHP toplantısına iki adet gazeteci katılıyor.Olacak iş değil.Nerede bu gazeteciler? Haberleri olmaması mümkün değil.Olmasa bile birileri mutlaka söyler yinede giderlerdi.Hele yine ulusal ajansları olmaması çok dikkatimi çekti.

Parti içinde birileri bizimkini fena sıkıştırmış.Şikayet edercesine “aday adayları ortadayken, birileri ben sinyali aldım.Ben adayım şeklinde basına beyanatlar veriyorlar”deyince bizimki başlamış alttan dürtmeye ilçe başkanını “susturun şunu diye”.Ne oldu sinyal mi zayıfladı?Çat diye bir cevap Tamaylıgil’den. Kimseye adaysın denmedi.Herkes aday adayı”, deyince bizimkine kapak oldu.Yahu herkesi susturacağını mı sanıyorsun?Sen dua et ben yoktum!Yoksa şamar oğlanı olurdun.Madara olurdun….

Çok ilginçtir bizim Edirne basınını bu konuyu atlaması.Koca Edirne basınından iki kişi var! Pes doğrusu.Kesinlikle haberi olan meslektaşlarıma birileri “gelmeyin” dedi veya haber edilmedi.Yoksa CHP’nin iki üst düzey adamı buraya gelecek ve gazeteciler hiç olmayacak.Hele yine ulusalcılardan kimse olmayacak.Nede olsa yandaşına demiştir “eleman gönderme”diye.Ah ulan ah…

Peki bu üst düzeydekilerin dikkatini çekmedi mi bu?Elbette çekti.Edirne basının ilgisiz olması yine Ak partiye mal edilmiş.Demişler ki “burada basın Ak partinin elinde onlar aramıştır gelmeyin” diye!Hiç şaşırmam vallahi…

Basın Ak Partinin elinde olsa bizimki zilli düdük olur.Ama değil…Olsa Edirne’de gezemez.Kaldı ki Ak parti adam gibi muhalefetini yapsa bizimki yerinde bile duramaz.Ama alın razı veren razı…Sonra kalkacak Ak parti burada belediyeyi alacak.Hay Allah aklıma birden iki askerin diz çöküp ateş etmesi geldi….:)

İşin içinde iş olduğunu düşünerek bunu yazayım istedim.Eğer birileri rahatsız olduysa ve kızdıysa buz orada.Alı olan allanır,üzerine alınmak isteyen alınır.yarası olanda gocunur.Hadi bakalım kolay gelsin….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.