banner137
banner12
Pazar günü yapılan CHP İl kongresinin hemen ardından yurt dışına gittiğim için bazı konulara sıcağı sıcağına değinemediğim için öncelikle okurlarımdan özür dileyerek başlamak istiyorum birkaç konulu kıyısından köşesinden yazıma.
İlk olarak Pazar sabahı yapılan ve Trakya Bisiklet turu adı altında gerçekleştirilen ve Edirne caddelerini boğan yarıştan bahsetmek istiyorum.Edirne’nin tanıtımı için gerçek manada gerekli olduğuna inandığım organizasyonlardan biriydi belkide.Sabahın erken saatlerinde Edirne’nin ana yollarından biri 4 saat süre ile araç trafiğine kapatılmış ve adeta vatandaşlara “başınızın çaresine bakın” denmişti.Talatpaşa asfaltına çıkan bütün caddeler kapalı, ara caddeler akışa sözüm ona açık ve günlerden Pazar.Nasılsa Edirneli uyuyor ya o saatte! Kimse ses çıkarmaz ya Edirne iline, il dışından gelen yerli ve yabancı turistler ve Edirne turizmi düşünülmeksizin kapatılmış cadde araç trafiğine.Öyle bir kaos ki ama ne kaos! Ara sokaklar felç.Selimiye civarı kilit.Büyük araçlar döner mi dönmez mi kimin umurunda!Hasta varmış, ambulans geçecekmiş çok ta umurlarında.Ölsün yada hasta evinde kalsın, mantığı ile adeta Edirne 4 saat kilitli tutuldu.Neymiş bisiklet yarışı varmış.Yahu bunu başka yolda yapsana yaptırsana be arkadaş!Milletin ağzı yoruldu küfretmekten.Çıkan kavgalar cabası.
Yani kısacası buna kim izin verdiyse o gün kulaklarının bırakın arkasını önü bile aşındı inanın.Edirne turizmine koca bir balta!Senin alternatif cadden mi varda bu yarışı Edirne’ye alarak iyilik yapmaya kalkıyorsun? Bence bu konuda alt yapıyı kim hazırladıysa ve bu işe onay verdiyse bunlar Edirne düşmanıdır.Diyelim ve birinci konuyu geçelim.
İkinci konumuz,CHP il kkongresi hayırlı uğurlu olsun.Öyle yada böyle CHP İl kongresi yapıldı.Sedefçi’nin dediği oldu ve samimi bir itirafı ilede basın toplantısında da Milletvekili Recep Gürkan’ın Teoman Özdöl’e destek verdiğini söyleniş.Zaten bunu biliyorduk.Koca vekil başkanın himayesine girmiş ve dediğini yaptırmıştı.Neden acaba?Ortak bir payemi vardı?İşte bunları zaman gösterecek.Vekil dediğin rengini parti iç mesellerinde açıkça belli etmez.Bu gidişe dur demek için tavrını koyar ve bölünmelerin önüne geçer.Ama bunlarda tam tersi.Vekil baş rolde.Partiden kime ne?Adam gibi adamlar yine görevini yaptı ve önemli bir oy ile yarışta mücadelelerini verdi.Hamdi Sedefçi’nin başarısı gibi gözüken bu konu aslında Sedefçi’nin başarısızlığını ve eski gücünün bittiğini açıkça göstermiştir.Hayırlı uğurlu olsun bakalım.Vatana millete ve CHP ahalisine.
Gelelim asıl konuya. Farkında mısınız bilmem! Edirne belediyesi yıllardır yaptığı ve bir çok dedikoduya mahal veren kaldırım işlerine yine başladı.Çok sayıda yazı yazıldı, çizildi bu konularda.Edirne’de sırtına ceket almaya parası olmayan adamlar bile bu işlerden adam oldu diyenler de oldu.Yap boz tahtasına dönen yaya kaldırımlarında, yada belediyeye ait bir inşaat işinde bakın hep aynı yüzleri görürsünüz.Kamu İhale Kanununa göre Belediyemizin yaptığı her şey prosedüre uygun.Ancak gelin görün ki işi alanlar uygun değil!
İşi alan farklı ama yapanlar hep aynı. İşi alanların ekipmanları aynı, adamları aynı ama işi yapanlar ise isimde farklı.Yani roller aynı,senaryo aynı ama oyuncular farklı.Yani belli bir kadro var ve Belediyeye ait işleri hep bunlar yapıyor.Dışarıdan bir Allahın kulu yok! Bir Allahın kulu da Edirne’de bu işte yolsuzluk var mı yok mu diye araştırmak adına elini taşın altına sokmuyor.Sadece bekliyorlar ihbar olsun da deri koltuklardan kalkıp iş yapalım….
Yok böyle bir şey! Herkes işini yapacak. Ben canımı,malımı ortaya koyarak bir şeyler yazıyorsam herkes üzerine düşeni yapacak ve bu memlekette hak, hukuk herkese eşit tecelli edecek.
Malum bir diploma olayı vardı ve bunu yazdık. Muhatabı olan kişiler sağda solda atıp tutuyorlarmış.Yok şöyle olacak yok böyle olacak.Arkadaş ekmekle oynayarak yada bazı girişimler yaparak üzerime adam salarak,tehdit telefonları yağdırarak bir yere gelmezsin.
Hodri Meydan!Çıkar diplomayı soktuğun yerden.Çık basının karşısına.Yada diplomayı isteyen savcıya ver diplomayı.O zaman ben değil sen haklı olacaksın.
Yahu evinin duvarında çerçeve içinde asılı olan diplomayı vermek bu kadar zor mu?
Vermediğin içim aklıma şu geliyor! Eğer diplomayı verirsen.Ki bu diploma sahte!O zaman sahte iş yapmış olduğun ortaya çıkmış, yani adalet önünde sahte iş yaptırdığın tescillenmiş olacak.Bu yüzden diplomayı çıkartamıyorsun soktuğun yerden yada astığın duvardan.Duvar boş kalmış baksana! Ama soruşturmanın gizliliğini ihlal etmemek adına ses çıkartmıyorum.
Ha bu arada sıradan vatandaşları nal gibi manşet yapanlar bu konuda tek bir kelime yazamadılar. Yada baskıya maruz kaldılar.Anlamadığım şu!Savcılık iddianameyi hazırlamış,resmi yazışmalarla ilgili kurumlardan belgeleri istemiş, gelen belgelerde de hem denklik konusundaki belgenin sahte olduğu, hemde üniversiteden böyle bir öğrencinin mezun olmadığı yönünde görüş gelmiş, dava Asliye Ceza mahkemesinde görülmek üzere açılmış ancak bizim basında tık yok ve benim yazdığım haber boşmuş! Hadi oradan be! Adı üstünde haber bu! Milleti nasıl haber etiği dilinde yazdıysak senide mahkeme delillerine dayanarak yazdık. Ayrıcalığın ne? Neymiş mahkemeden sonra bana soracakmış? Hadi bakalım sor soruyu nasılsa alacaksın doğruyu…
Ne o sahteyi orijinal hale getirecek kaynaklar mı kurudu!!!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
valilik vv 12 yıl önce

vali yarışın tamamının şehirden geçmesine neden oldu sonra pişman olup tur sayısını indirdi. yol 4 değil 3 saat kapalı kaldı. alternatif yollar açıktı hele kıyık bomboştu. ağzınızı yoran küfürleri size iade ediyoruz. bence edirne düşmanı olan bir akp, bir chpli/iki gün belediye karşısında, bir gün belediyenin yanında gözüken yanarlı dönerli sizsiniz.