banner137
banner12

Uzun zamandır yazmıyordum! Yurt dışında olmam ve işlerin biraz yoğunlaşması benim yazı yazmamdaki aralığın baya uzamasına neden oldu.Ancak birileri yaşadığım mahkeme sürecini bahane ederek, “mahkemelerden yıldı” demiş.Bende “yıldıramayacaksınız” diyerek doğruları yazmaya devam ediyorum….Çocuğumun rızkını öderken zorlanırım ama, hiç olmazsa helal kazandıklarım olduğu için “Allah bunları sizden çıkartır” derim geçerim.Çünkü siz haramla yaşamaya alışmış olabilirsiniz….

Evet; yaklaşan yerel seçimlere istinaden yazımızı yazmaya devam edelim. Aday adayı Sedefçi ile ilgili daha önceki bir yazımda kesinlikle aday olmayacağını ve partisi tarafından aday gösterilmeyeceğini yazmıştım.Bunda haklı olduğumu Aralık sonu Ocak başı gibi anlayacaksınız.Çünkü Sedefçi aday gösterilmeyecek….Bu iş bitti artık….Recep Gürkan’ın dağıttığı mavi boncuklar bile bir işe yaramayacak nede olsa Genel Merkezde bu işin başında olan ve aday belirlemede etkin ve yetkili olan beş ismin yanına dahi yaklaşamadıklarını ben çok iyi biliyorum.

Recep Gürkan’ın Önder Sav cephesi tarafından Edirne’den aday gösterileceğini, ancak Necat Gencan’ın gösterilmesiyle bu rüyanında başlamadan bittiğini iyi bilenlerden biriyim.Oda ne yapsın, Hamdi kankası ile birlikte hareket etmek durumunda….

Gelelim siyasetin göbeğine…Edirne’ye! “Şimdi bana herkes yine CHP’yi yazmış; Ak Partiyi hiç yazmıyorsun!” diyecek ama yazmaya gerek yok çünkü “Ak Parti’den Edirne’de bir şey olmaz” diyerek ağzınızı kapatmak istiyorum ve bu cevabı veriyorum.

Elbette CHP’nin aday adaylarına baktığımız zaman hepsi on numara isimlerden oluşuyor. Milletvekilliği yapmış,İl Başkanlığı görevlerini yürütmüş adamlar var içlerinde.Bunlar az değil baya baya CHP Genel Merkezinde isim yapmış,kimlik kazanmış,orada çevreleri olan tabir yerindeyse Genel Merkezde kuşları olan adamlar.Ha Hamdi’nin kuşu yok mu? Elbette var ama onun ki artık ötmüyor!...

Oda kuşunu öttürmek için gereken kamu oyu desteğini arkasında varmış gibi göstermek adına bizim yandaş medyayı kullanarak boy boy yağdanlıklı haberler yaptırarak bunları Genel Merkeze gönderiyor. Hele yine şu son muhtarlar ile ilgili olan şovu yok mu?Adamı muhtar diye Genel Merkeze yutturdular ya! Helal olsun.Karşılığında da şak hemen 25 Bin TL lik fatura…Vay anam vay….Yağlı, ballı, kaymaklı bu olsa gerek….

Sedefçi’nin kataloğu var demiştim.Bu seçimlerde kullanacağı resimlerden veya materyallerden oluşan kataloğu değil.Bu o’nun suç kataloğu!...

Biraz hafızaları zorlayalım…Hatırlayın! Yolsuzluklarından dolayı hakim karşısına çıkmış, mahkeme tarafından suçlu bulunmuş ve çeşitli suçlardan dolayı 14 yıl kadar hapis cezasına çarptırılmıştı.Yargıtay safhası derken,dört ayak üstüne düşen başkan, Ak parti’nin kendi belediyelerini kurtarmak adına yaptığı yeni bir kanun düzenlemesi ile adeta kefeni yırttı ve Yargıtay’ın onamasını beklediğimiz dosyalar geçtiğimiz aylarda yeniden Edirne mahkemesine geri gönderildi.

Hafızlar tazelendiyse şimdi gelelim asıl olana.

Hamdi Sedefçi bildiğim kadarı ile Kurultay Delegesi…Belirlenen gün ve takvimde CHP Genel Merkezinde genel başkanlık seçimi olacak.Bu yerel seçim sürecinden sonra ise çokta daha hızlı olacak.Hamdi başkan bildiğim kadarı ile Deniz Baykal grubundan.Yapılacak olan Genel Başkanlık seçimlerinde bir oyun bir oy olduğu düşünülürse Kılıçdaroğlu, Baykal veya onun göstereceği birine gidecek oyun ve oyunun önünü mutlaka kesecektir.Yani Başkanın adaylığı bu sebepten hayaldir….Kaldı ki Recep Tayyip Erdoğan’a taktığı altın kemer ve sonrasında yaptığı hatayı temizlemeye çalışması Genel Başkanın dikkatinden kaçmamıştır…

Şimdi asıl bombaya bakalım….

Katalog suçlar deyince ne olduğunu anlamak için HUKUKÇU olmaya gerek yok…

 1. Soykırım ve insanlığa karşı suçlar (madde 76, 77, 78),

2. Kasten öldürme (madde 81, 82, 83),

3. Silahla işlenmiş kasten yaralama (madde 86, fıkra 3, bent e) ve neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama (madde 87),

4. İşkence (madde 94, 95)

5. Cinsel saldırı (birinci fıkra hariç, madde 102),

6. Çocukların cinsel istismarı (madde 103),

7. Hırsızlık (madde 141, 142) ve yağma (madde 148, 149),

8. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti (madde 188),

9. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma (iki, yedi ve sekizinci fıkralar hariç, madde 220),

10. Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar (madde 302, 303, 304, 307, 308),

11. Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar (madde 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315),

Maddelere iyi bakarsanız Sedefçi hakkında verilen 14 yıllık hapis cezasının neleri kapsadığını göreceksiniz…Yani dosyalar Edirne’ye yeniden geldi.Sedefçi’nin aklanması gibi bir durum söz konusu bile değildir.Mahkeme davayı yeniden görecek.Ancak işlenen suçların cezaları yani süreleri düşürülecek.Örneğin 2 yıldan 5 yıla kadar olan bir ceza, yeni düzenleme ile 1 ila 3 yıl arasına çekilecek.Kısacası 14 yıl değilde, biraz daha az bir ceza alacak.5 yılın altına kadar inecek….Buda demek oluyor ki; Sedefçi’nin dosyası yeniden Yargıtay’a gidecek ve onanması için beklenecek.Bu defa öyle senelerce beklemeyecek. "Haşırt" diye giydirecekler….Yani oldu da Başkan aday adayı değilde aday oldu ve seçildi. (Ki CHP burada ceketi koysa alır) Sedefçi tam başkanlığının uzmanlık dönemini yaşarken cezası kesinleşeceği için 4 yılda hapis alsa hakkında ceza bulunan kişi kanunla belirlendiği için başkanlık yapamaz denilecek ve Sedefçi’ye "yar saçların lüle lüle Sedefçi sana güle güle" denecek.

Genel Merkez elbette bunuda düşünecek ve şimdiden, benden önce olmasa da  “SEDEFÇİ SAÇLARIN LÜLE LÜLE HAYDİ SANA GÜLE GÜLE”Diyecek.….Erken mi dedik ne dersiniz?

Ha bu arada unutmadan! Yandaşlar bu yazımı okuduktan sonra kime yandaşlık yapacaklar çok merak ediyorum?….Neymiş çok oy almazsa emekli olurmuş! Sen emekliliği çoktan hak ettin sayın başkan….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan taştekin 10 yıl önce

gazeteci araştırmacı olur sanıyordum.rte nın 1461 i gibi olmuş.bu bır nıyet okuma makalesı.başka bır nadde de ben ekleyeyım ırza geçme yokmuy du..?

Avatar
İNSAN 10 yıl önce

ilimiz sosyal demokrasinin çok yüksek değerler oluşturduğu bir il'dir. halkimiz çağdaş,eğitim düzeyinin yüksek olduğu ,kültürel ve sosyal değerleri yüksek bir şehir oluşturmaktadır.2009 seçimlerinde edirne yerel seçimlerle 57,1 oraninda oy vererek seçim yelpazesinde türkiyenin enduyarli ili yaratmiştir.yazilan ve çizilen çok şeyler olabilir ama bu olup biten bizleri çağdaş,kültürel yolculuğumuzda geriletmemeli.konulari daha geniş açilardan da görmek ,göstermek gerek.

Avatar
xll 10 yıl önce

sen bu abdestle çok namaz kılarsın..lüleci..