banner137
banner12
Bu sayfalar özgün yorumların yapıldığı, halkın anlayacağı tarzda yazıların yazıldığı ve bir çoğuda kamu oyu ile paylaşılan yazıların ele alındığı makalelerden oluşur.Bizde özgün bir yorumumuzu sizlerle paylaşalım istedik ve sadece düşüncemizi kaleme alarak bir konuya parmak bastık.
Şimdi başlığı görenler şaşıracak!Okuduktan sonra sonucu görecek olanlar ise daha da şaşıracak ve hatta bana kızanlar, eleştirenler, takdir edenler bile olacak.Kızabilirsiniz ama takdir beklediğim falan yok.Doğruları yazmak ve söylemek bizim işimiz.
Fazla uzatmadan yıllardır beklenen bir konuyu üç beş satır aralığına sığdırarak düşüncemi sizlerle paylaşacağım.
Şimdisizleri birkaç satır okuduktan sonra mantıklı düşünmeye davet ediyorum ve yanılmadığı hatta hak verdiğinizi duymak ve hissetmek istiyorum.Bir çok yazımda Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi eleştirmiş tabir yerindeyse yerden yere vurmuştum.Vurmaya da devam edeceğim.Ama etik kurallar çerçevesinde.Nasıl önceden kendisi hakkında olumlu bir çok yazım olduysa bugünde buna benzer bir yazım olacak.Çünkü benim işim bu!Ama büyükler ne demiş. “Yiğidi öldür ama hakkını yeme” Evet bizde bugün Sezar’ın hakkını Sezar’a” vereceğiz.
Aslında Sedefçi ile çok büyük bir sorunum yok!Sadece yalanlarına karnım tok o kadar.
Zaten aç olsam tıpkı diğerleri gibi beni de doyururdu.Bunu çok istedi ama başaramadı.Bunu o da çok iyi biliyor.Bu yüzdende bana sinir oluyor.
Bildiğiniz gibi Sedefçi sokakta halk arasında ipte sallanması gereken bir adam.Bu benim nazarımda da öyle.Bu benim özgür yorumum.Ama benim bildiğim Sedefçi haklı olduğu bir konuda çıkar pancar gibi kızarır ve sinirlide olsa haklı olduğunu konuyu savunur ve ağzına geleni söyler.Ama bu diploma olayında dut yemiş bülbül gibi oldu.Yani kabahat büyük.Bunu ben değil zaman gösterecek.Yargı kararını verecek…Ama haklı olduğu ve sonuna kadar savunduğu hatta basının önünde gözyaşı döktüğü malum davaları var.Bu davaları ile ilgili hep konuştu “ben suçsuzum.Yargıya güveniyorum”dedi
Biraz geriye dönük Sedefçi ile ilgili eski davalara bakalım.Hakkında kesinleşen ve Yargıtay’da onay bekleyen dosyalara bakalım.Normal şartlarda hakkında verilmiş 13 yıl gibi bir hapis cezası var.Yani Edirne’de görülen davada ceza verilmiş ve Yargıtay’a onanması için gönderilmişti.Ne hikmetse bugüne kadarda gelmedi!...Çok değişik yorumlara neden oldu. Sokaktaki çocukların bile ağzına düştü.Ak Parti bu konuda ipleri eline almış, Sedefçi’yi kukla gibi oynatıyor.Yok bağımsız aday olacak mış, yok oyları bölüp CHP’yi parçalayıp Ak Parti oy alacakmış,bu sayede Belediye Ak Partili olacakmış.Yok efendim CHP li bir belediye başkanının şimdi dosyaları onanırsa vay efendim Ak Parti bunu kasıtlı yaptı, yaktılar adamı deyip CHP daha da güçlenebilirmiş gibi bir çok iddia dedikodu var.Hatta ben bile bunlarla ilgili zaman zaman yazdım.
Akıl var mantık var.Biraz mantıklı düşünelim…Eğer bu adam bu dosyalardan ceza aldıysa bunların Yargıtay’da onanmaması gibi bir düşünce olmaz.Ama müdahale olur.Yani doysa hep sümen altı edilebilir.Sayılarının çok olmasından zaman gelmemiş olabilir.Ama birde şu yönüne bakalım.
Hükümet bu kadar saf değil. Bunun bir açığını bulsalar bunu bir kaşık suda boğarlar. Nede olsa CHP li bir belediye! Dosyalarını daha burada onandığı gibi incelemeye aldılar ve bir halt olmadığını görünce başladılar dedikoduya. Yok iki ay sonra, yok üç ay sonra ,yok yılbaşına, yok bayrama, yok sabaha, yok akşama derken koca bir dönem bitti. Hala tık yok!
Burada aklıma gelen tek bir şey var.Hükümet blöf yapıyor.Varsa dosyasında bir şey dar ağacına bile gerek görmez, makamında asarlar vallahi.Ama yok!.Yani başkanın doyası seçimlere kadar böyle askıda kalacak gibi duruyor.
Ha inşallah ben yanılıyorumdur. Ceza almasını elbette kim olsa istemez. Bende istemem. Kolay değil 23 yıl sefasını sür, sonra uğruna hizmet ettiğin Edirne için 15 yıla yakın cezaevinde yat. Hele yine yaş 60’ ı aşmışsa.
Bakalım bekleyip göreceğiz. Yine yeni bir dedikodu. İki aya kadar iş bitecek. Cezalar verildi verileli kaç iki ay oldu be bir şeyin olduğu yok. Adam bu dedikodularla içeri girmekten beter oldu, şimdiye kadar girseydi zaten cezasının üçte birini yatardı. Ama nafile. Hatırlayın bakın çok kesin olan bazı konularda bile İç İşleri Bakanı soruşturma izni bile vermedi. Aptal mı bunlar? Devlet bu. Hukukçusu var, yargısı var. Ceza alacağına kesin gözü ile bakılsa bu adamı yakmazlar mı şimdiye kadar? Diyelim yaktılar. Siyasi bir hareket var. Bunun Avrupa İnsan hakları mahkemesi yok mu? Sedefçi başvurmaz mı? Tazminatı almaz mı?
Yani kısacası blöf yapmaya gerek yok.
Burada bir tezgah bile olmuş olabilir.Yani boynuna ilmiği geçirin ama sandalyesine vurmayın. Olur mu olur! Burası Türkiye……
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.