banner137
banner12
Bu kentte yaşayan biri olarak bunu sormak en doğal hakkım!..
Ne yaptığını bilmeyen, hangi ruh halinde olduğu tahmin edilemeyen, Yargıtay da dosyaları bekliyor ve her an onanacak psikolojisi ile yaşayan bir kentin başkanının nasıl bir ruh halinde olduğunu gerçekten çok merak ediyorum doğrusu.
23 yıllık bir saltanatı geride bırakan, yaşı 62 civarında olan bir Belediye başkanından bahsediyorum. “Namusum” diyerek “asla yıktırmam” dediği belediye sarayını yerle bir ettiren, para uğruna belediyenin tüm malını satarak varlıkta yokluk çektiren, Edirne’de ranta dayalı ne varsa hepsine bilerek yada bilmeyerek olur verdiren bir belediye başkanının bizi yönettiğine hala akıl sır erdiremiyorum.
Demokrasiden, halktan, sosyal belediyecilikten bahseden bir belediye başkanının, yasakçı bir zihniyetle hareket etmesi, birilerinden medet umması, yalana, dolana, talana göz yumması ve dahası meydanı boş buldukça yalakalarının ve yandaşlarının karşısında atıp tutması iyi bir ruh haline işaret değildir.
Bakın daha düne kadar kanunlardan adım gibi eminim dediği, yaptığım işi ben iyi bilirim dediği sonrasında belli tarikat gruplarından işi olacak diye Hürrem Sultan ve Gül ağdan medet umması karşılığında yeşil alan talanına göz yumması nasıl bir ruh halidir?
Yargıtay da ki bekleyen dosyalarının bu kadar çok beklemesi ve bir türlü gelmemesi ve sonrasında dosyaların şu sıralar görüşmeye alınması ile iyice zıvanadan çıkan bir başkanın bu kenti yönetmesi yada yönetebilmesi mümkün müdür?
İzciler kulübüne verdiği olur ile ağaçlık alana beton bir bina diktiren ama en önemlisi bu beton binaları dikerken Hürrem Sultan’ın bu işi koordine ediyor olması çok manidar değil midir? Dosyalarının onaylanması durumunda demir parmaklıkların arkasına geçecek olan bu kişilerin hala kimden veya kimlerden destek aldığı akıllarda soru işaretleri oluşturduğu kadar çıkar ilişkilerin de ne kadar gözler önünde olduğunu bizlere göstermiyor mu?
Belediye’de çalışan yıllarını belediyeciliğe adamış bazı insanların onurlarının beş paralık edilmesi, ağza alınmayacak küfürleri işitmesi, verilen emri yasal olmadığı gerekçesi ile yapmadığı için yerinden sürülerek adeta kul, köle, köpek gibi bir yerlere gönderilmesi belediyecilerin çalışma alanlarını kısıtladığı gibi onların onurlarını zedeleyip çalışma heveslerini kırmaz mı?
Bugüne kadar belediyede kaç memurun yerinin neden değiştiği, niçin değiştiği, istediğini alıp gönderdiği sizce ne anlam taşımaktadır? Hadi bunlar hiçbir şey bilmiyor. Veya yolsuzlukları var. O zaman çık açıkla. Benim memurum burada onursuzluk yaptı, yolsuzluk yaptı aldım görevden de! Yoook diyemez.Neden? Çünkü yerinin tek değişme sebebi ya başarısız olması yada verilen emri yerine getirmemesi yani kanunsuz bir işe imza atmamasıdır. Hadi çık açıkla! Bugüne kadar kaç memurunun yerini ne sebepten değiştirdin?
Peki bugüne kadar yerleri sabit kalanlar veya yerleri değişmeyenler kim? Hep boyun eğenler,hep bal tutup parmak yalayanlar, hep belediyenin işlerini sözde belli bir zeminde götürenlerdir.
Belediye bugün memurlar yada işçilerle değil,hizmet alımları ile yönetilmektedir.Peki kimdir bunlar? Yandaş,yoldaş,candaştırlar.Bunlar partilidirler.Ama belediyenin resmi işlerinde asla görev almamalıdırlar.Bugün belediye hesaplarını kim kontrol ediyor?Bankadan hesaplardan paraları kim çekiyor biliyor musunuz? Bilmeyin daha iyi…
Öğlen saat 12 de işe gelip yine öğlenden sonra saat 15:00 da belediyedeki mesaisini tamamlayan ve günün üç saatini belediyeye ayıran bir başkandan ne beklersiniz ki?
Sonra yolları çukur,suları akmayan,çöpleri alınmayan, kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan bir idare şekli ve sonrasında bunun adı hizmet bunun adı belediye.
Dün dediğim gibi bugün yine diyeceğim.Orası Edirne Belediyesi.Orası Sedefçi Belediyesi değil.Orası bir holding gibi kullanılacak bir yer değil.Kulüp merkezi,yada kapalı kapılar arkasında bulunan görüşme odalarını olduğu bir yer değil orası.Orası Edirne halkının malı.Sizin değil…
Şimdi yıkımı yapılan betonarme bina ve emsali olan diğer yerler için ne diyeceksin?Kestirdiğin ağaçları, tahrip ettiğin o alanları nasıl geri vereceksin.
Sonrada çıkacak diyeceksin ki yandaşlarına “Edirne Valisini kimse yazmıyor.Adam ağaçları kesiyor ama yazan yok.Belediye olarak biz yaptık mı vurun abalıya.Hoş gerçi vurulacak yerinde yok ama .Edirne Valisinin bugüne kadar eleştiri almasının tek sebebi de sizsiniz.Eğer siz 23 yıldır ağaç ekseydiniz,yada var olan ağaçları adam gibi budatsaydınız, millet şu an yapılan ağaç kesim işine katliam demezdi.Çünkü doğrusu bu.Birileri bu ülkede çıraklık,kalfalık ve ustalık dönemim diyor ama sizin ne dönemi yada hangi döneminiz olduğu Vallahi billahi bilinmiyor.
Kırkpınar’ı hala gelir kapısı olarak görmeniz, oradan bile bir şeyler beklemeniz (ki geçmiş yıllarda bunu gördük) nasıl bir ruh halidir.Sizin ustalık döneminiz buysa yandık…Ama ustalarda zaman gelir önlüğünü ve eleğini duvara asar ve işine bakar.
Neyse eski çamlar bardak oldu başkan.Bari yenilerini ekte bizde camdaki lekeleri değil camın arkasındakileri görelim…..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
22 EDİRNE 11 yıl önce

bugün 16/03/21013 cumartesi, edirnedeyiz yaş kesenin başını keserim diyen fatih sultan mehmetin doğduğu kent olan edirne. sizde edirnelisiniz bugün hiç selimiye meydanının halini gördünüzmü görmediyseniz yarın müsait olunca bir bakın lütfen.beni yanlış anlamayın siz ve birkaç gazeteci bu edirnedeki ağaç katliamını görmeyipte sürekli belediye etrafında haber yapıyorsunuz.edirne sadece belediye yada hamdi değil bir resim koyun meydandan yorumsuz yazın yeter arkadaşlar o meydan ben kendimi siz kendinizi bildiğinizden beri öyleydi bugün tek ağaç kalmayana kadar budandı sadece kütük kalmış.o ağaçlardan siz rahatsızmıydınız o ağaçlardan yoksa meydandaki bir etkinlikte bir gösteride gölgesinde otururken yada çocuğumuzu getirip altında gölgesinde oynatırken memnunmuydunuz.ben 36 yaşındayım ve inanın içim acıdı o meydanı görünce bu ağaç kesiminde bir vali seneye bilemedin bir sonraki seneye tayin olup gidecek bir valinin elindemi bunların kesim emrini vermek edirne bizim hepimizin lütfen...

Avatar
gürkan aktaş @22 EDİRNE 11 yıl önce

çok doğru edirne basınının bu konunun üstüne gitmesi gerekli gerçek habercilik bu. kaç kişi bu ağaçları zararlı görüyor merak ediyorum.