banner137
banner12

“Çok şükür Sağlık Bakanımız var”dedik.

“Edirne artık birçok yatırımı Sağlık Bakanımız ile tanır” dedik.

Ama daha henüz net bir şey göremedik.Net bir şeyi bırakın,var olan sağlık sisteminin dahi çökmek üzere olduğunu görüyoruz.

Bugün yolumuz Edirne Devlet Hastanesine düştü.Kardiyoloji polikliniğinden sıra alarak başladık beklemeye.Bu bekleyiş sırasında hastalar kapı açılıp kapandıkça,numaratörde  numaraları yandıkça içeri girip çıkıyor ya; işte o sırada gözüm hep içerideki düzene takılıyor. “Acaba ben mi yanlış görüyorum”diye hep tereddüt ettim.Ancak kap gibi önemli rahatsızlıkların üstesinden gelecek olan doktor yalnız başına odada oturuyor,gelen hastaları muayene ediyor ve tetkiklerini yaptıktan sonra üstüne üstlük birde ilacını yazarak,hastanın eline veriyor.Günde ortalama 40-50 kadar hastaya baktığını tahmin ettiğim kardiyologların sayısının dört olduğunu ve bunların her birine bağlı sadece bir sekretarya olduğunu görünce inanın çok şaşırdım!

Düşünsenize bir kalp doktoru her işi kendi yapıyor ve bunların yanına verecek (ki daha önceden vardı) bir sekreter dahi veremiyorsunuz.

Biraz hastanenin şematik yapısını inceledim.Nede olsa hastane aynı ama yönetim tamamen yeni,Her şey değişmiş,sistem başka,her şey başka.Hastanede adı Başhekim olan bir doktor var.Ancak hiçbir yetkisi yok!

Başhekimin üzerinde Tıbbi Başkan,İdari Başkan,Mali Başkan ve onlarında üzeride CİO yani Genel Sekreter var.Her şey Genel Sekreter’de bitiyor tabi.O ne derse o!Gerisi hikaye.

Şimdi buraya kadar her şey doğal.Kamu Hastaneler Birliği adı verilen bu birlik yani bizim bildiğimiz hastanelerimiz tamamen bu kişilere bağlı.Yaptıkları işleri sorgulamak gibi bir durumum yok,ancak aldıkları paraları duyunca inanın dudaklarım uçukladı…Her biri en az 8 ila 12 bin TL arasında maaş alıyor.Yuhh…dedim.

Bizim kendini parçalayan doktor ise 4 ila 5 bin lira gibi bir para alarak vatandaşa hizmet vermeye çalışıyor.

Yahu arkadaş böyle bir durumda siz olsanız,koskoca doktor olsanız, sekreter yok,yardımcı eleman yok ne yaparsınız?Özel hastaneye kaçar mısınız kaçmaz mısınız?

Bu arada tesadüfmüdür nedir bilemem, basın ile arayı bulacak tüm hizmetlerin kolay akışını sağlayacak birini de devreye sokuvermişler.Basın Halkla İlişkiler müdiresi varmış.Oda Hastanenin idari işlerine bakan kişinin eşiymiş.Hoppaa.Tüm Şikayetler ve eleştiriler bu hanımefendi tarafından ele alınacakmış.Yani şikayetlik bir durumunuz olsa kimi kime şikayet edeceksiniz anlayın işte….

Bu arada yapımı tüm hızıyla devam eden 400 yataklı hastanemizde ani bir gelişme yaşandı.Nedense sade adı 400 yataklı.Kapasite 300 e düşmüş bile.Vallahi eğer seçimlerde burada AK parti oy almazsa inanın 100 yatalı bile zor olur.Bakın söz verilen Karaağaç alternatif köprüsü bile şu an askıda.Sıkıntılar almış başını gidiyor.Yani her şey sallantıda.

Hastaneler ile ilgili bir başka konu! Havsa da bulunan ilçe hastanesinde Genel cerrah var.Ne işe yarar ne iş yapar diye sormayın!Adamı oraya koymuşlar işte.Dahası da var.Röntgen ve laboratuar görevlileri dönerli olarak Havsa’ya gönderiliyor.Yahu saat 16:00 dan sonra Havsa hastanesinde hiçbir işlem yapılmıyor ve siz neden orada bu kadroları boşa tutuyorsunuz?Bunu bana açıklasanız!...

Kimle konuştuysam,kime dokunduysam sağlık konusunda bin ah işittim.Kimse halinden memnun değil.İthal adamlarla iş yaptırılıyor deniliyor.Yahu daha önce bizim bildiğimiz İl Sağlık Müdürü denmen bir zat vardı ve her işi bu yapıyordu.Aldığı maaşta öyle ballı kaymaklı değil sıradandı.Ve bana sorarsanız her şey mükemmelinde üzerindeydi.

Benden söylemesi.Bu iş bu şekilde kıvrılamayacak.Ya özel hastanelere doğru bir yolculuk başladı,yada birileri bu işten kaymağını baya baya balladı…..
Buradan sayın Bakanımıza sormak lazım.Sayın Bakan neler olup bittiğinin farkındamısınız?Personeliniz sizin gelmenizle çok umutlanmış ancak her şey boşa çıkmış ne dersiniz? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Edirneli22 11 yıl önce

gökhan bey acaca sadece sağlıkta mı problem var.edirne iline atanan bazı bürüokratların burunların kıl aldırmaz tavırları,edirneliyi küçük görmeleri,kendilerini ulaşılmaz olarak görmeleri.edirne ye gelir gelmez makam odasına banyo,tuvalet yaptıran bürüokrat,insanlara selam vermeyi kendine zül görüyor.alt kadro kim ki onlara selam versin.bir yerlerde üç-beş göstermelik proje yapan insanlığına,kişiliğine bakılmadan atanıyor.eğer akp bunlarla oy alacağına inanıyorsa edirne den haberleri yok demek.