banner137
banner12
Yerel seçimlere sayılı günler kaldı.Edirne’de iki parti arasında geçeceği açıkça belli olan seçimin, aslında birde aday belirleme konusunda yapacakları hayatı fırsata çevirecek üçüncü bir parti var.MHP beklide şu an sesi soluğu pek çıkmayan bir parti gibi dursa da, yapılacak bir hatada partisine kızacak olan ve emanet diye tabir edilen oyları alabilecek bir parti konumunda olması MHP’ yi adeta parlayan bir yıldız gibi önümüze koyuyor.

Seçimin iki parti arasında geçeceği gerçeğinden yola çıkarsak, AK Parti kara kara aday düşüncesine dalmış, CHP ise Hamdi ile tamam mı, devam mı sorusuna cevap aramaktadır.

Şimdi gelelim Ak Partiye…

Geçtiğimiz hafta sonu Ak Partinin İl Danışma Meclisi toplantısında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sarf ettiği bir söz bu yazımın konusu oldu. Bakan Mehmet Müezzinoğlu her iki lafından birini Atatürk ve onun değerlerine ayırmış olsa da, klişeleşmiş sözleri ile artık herkesin dikkatini çeker bir hale gelmiş ve hatta biz gazeteciler arasında bile zaman zaman “bak şimdi bunu diyecek, şimdi şunu diyecek” diye espriler yapmamıza neden olmuştur.

“Muasır medeniyet, vizyon kent, dinamikler”en çok kullandığı başlıca kelimelerin başında geliyor.

Ama o gün bir laf etti. İşte o zaman Ak Parti yönetimine aslında bir destur aldırmıştı. “Eğer üye sayınızı 40 bine çıkartmazsanız bundan böyle İl Danışma Meclisi toplantılarına katılmayacağım” işte bu laf Ak Partinin alkışlayan ellerinin azalmasına, suratların düşmesine ve karşılıklı yorumların yapılmasına neden olup salonda soğuk rüzgarların esmesine neden olmuştu.

Partililer ne dedi,ne söyledi, nasıl yorumladı ben bununla pek ilgilenmiyorum ama, bu üyelikler promosyonlu mu olacak promosyonsuz mu olacak ben bununla ilgileniyorum.

Burada önemli olan üye yapmak mı yoksa bunları sandığa yansıtmak mı?Eğer üye yapmaksa Ak partili yöneticiler bunu pek ala yapıyorlar.Bunu şu anki üye sayısında da görmek mümkün…

Şu anki üye sayısı yanlış hatırlamıyorsam 33 binin üzerinde.Bu çok önemli bir rakam.40 bin olursa yine ballı börek olur.Ama önemli olan bunun ne kadarı sandığa yansır?Ne kadarı gerçek ve gönülden üye? Bunlar çok önemli…

Bildiğim kadarı ile sandığa yansıma konusunda baya sıkıntı yaşanacağı.Çünkü üye olanların çoğu ve hatta üye yapanlar dahi ilginç yöntemlerle üye yapıyorlar.Yani hatır gönül işine üyelik var ama sandıkta bu gönül gönlündekinden başkasına oy vermez.Buda bir gerçektir.

Eline koçanı alıp sokakta dolaşan birik tip var.Bu tiplerden biri çay bahçeleri, kafeteryalar ve bir çok alanda gidip başı boş adamların yanına oturarak çeşitli sorular yöneltiyor,vaatler veriyor hatta iş çözme konusunda taahhütlerde bile bulunarak insanları üye yapıyor.Herkesin cebinde,elinde üye koçanları var.Otopark fişi keser gibi üye yapılıyor.Küçük işlerde hallolmuyor değil hani…

Sayın Bakan ya bazı şeyleri biliyor, üzerine gitmiyor yada gerçekten bilmiyor söylenenlere inanıyor.Edirne seçim almak gibi bir davaya inanan ve bu konuda Başbakana taahhüdü bulunan Bakan Mehmet Müezzinoğlu aslında ne kadar zor bir sınavdan geçtiğinin farkında.Edirne’den oy almanın kolay olduğunu bilen fakat yapılan bazı hatalardan dolayı bunun zora girdiğini gören biri sayın Bakan.Düzenlenen iftar yemekleriyle bu işin olmayacağı,dağıtılan erzak paketlerinin oy olarak yansımayacağı, yatırımcı, iş adamlarının gelerek buralarda yaptığı şovlarla bu işlerin olmayacağını artık anladı.Hatta “yahu biz bunları daha önce yaptık ve çok farklı yansımaları oldu”desede burası Edirne ve burada yansıma falan olmadığını açıkça gördü.

Ha eğer tarihi taş köprülerin aydınlatılmasını adam gibi yapsalar,Saraçhane köprüsünü açsalar,işsizlik konusunda bir nebze olsa iş yapsalar,alkol konusunda millete karışmasalar  işler kolaylaşacak.

Halk her şeyden önce Ak Partiye Edirne’de güvenmiyor.Oynanan TC., Atatürk ile ilgili sözlere yapılan müdahale ve dahası aslında tuz biber oldu.Trakya’da bazı değerlerle oynanılmayacağını Ak Parti anlamalı.Şunuda iyi bilmeli.Edirne’de halk iktidarın gücünü görmek,yatırıma yönelik işlerin yapıldığını bilmek istiyor.

Ha eğer bunları yapmayacak,10 üye yapana şu,20 üye yapana bu diyecekse sandık orada.Alır boyunun ölçüsünü…

Sanal alemde coşan ancak boşa koşan bir Ak Parti olduğunu buradan açıkça söyleyebilirim.CHP’nin Belediye başkanı cirit atarken bir tek eleştirisel açıklama yapmamaları,beni düşündürüyor.Ne etliye ne sütlüye dokunan bir yönetim var.Sessizliklerininde elbet bir nedeni vardır tabi.Ya ısırdıklarında büyük parça alacaklar,yada arta kalanlarla idare edecekler.Ak Parti yöneticileri artık şovu bırakacak, çalışmaya  başlayacaklar.Onunla bununla foto çektirmeyi bir halt sanarak sanal alemde paylaşım yapacaklarına gidip vatandaşın sofrasındaki ekmeği paylaşsalar daha çok sevap işleyecekler.

Bu arada önceki gün İl Başkanı Müjdat Kahve düzenlediği bir basın toplantısında köprülerin aydınlatılamaması ve onarımlarına ilişkin bürokratik engellerden bahsetmiş.Yahu inanın çok güldüm.İktidar partisi il başkanı bürokratik engellerden bahsediyor.Bürokrat kimin bürokratı acaba buradan sormak lazım!!!

Kaldı ki burada bile CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi koruyan bir durum sezilmedim.Tıpkı çöp konteynırları ihalesindeki gibi.Allah aşkına; köprülerin aydınlatılması konusunun belediyeye ait olduğunu ve aydınlatma konusunda Devletin ve Hükümetin gerekeni yaptığını ancak belediyenin aydınlatma konusunda aboneliği kabul etmeyip işi salladığını ve faturasını Hükümete kestirmeye çalıştığını neden anlatmıyorsunuz?

Yoksa biz mi yanlış biliyoruz…..

İşte böyle olursa gerçekten seçimlerden sonra Ak Belediye hayal olur.Sayın Bakanda 40 bin üyeyi bekleye durur ve sizde tabii ki Bakanımızı bekleyedurursunuz…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekçi 11 yıl önce

elinize sağlik güzel bir konuya değinmişsiniz.