banner78
banner12

Edirne Valisi Ekrem Canalp ile ilgili daha önce bir köşe yazısı yazmıştık…Edirne için gelecek vaat eden bir Vali olduğuna vurgu yapmıştık.Hoş geldin beş gittin muhabbetinin kısa sürede bitti makam sohbetleri sonrasında kendini Edirne cadde ve sokaklarına atan Vali Canalp makamda anlatılanların yanında kendisi Edirne’yi tanımak ve anlamak için halkın arasına inmeyi tercih etti ve gelmeden önce elde ettiği bilgilerle gördüklerini pekiştirerek şehri tanımaya çalıştı.

Elbette makamda oturarak Valilik yapacak bir kişilik yapısına sahip olmadığı açıkça belliydi. Cumhurbaşkanımızın tüm bürokratlara “sahaya ineceksiniz” çağrısı sonrası makam da işi biten Valimiz yıllardır ihmal edilen köyleri hedef seçmiş ve Atamızın “Köylü milletin efendisidir”sözünü şiar edinerek düşmüştü yollara.

253 köyü bulunan Edirne’de adeta karış karış gezen Devletin Valisi, bu davranışı ile büyük takdir toplamış,Günay Özdemir’in bırakın gitmeyi adını dahi bilmediği köylere giderek Vali Canalp adeta direk temas sağlamıştı.Zaten bu konuda iki Vali tanırım.!..Merhum Vali Fahri Yücel ve Nusret Miroğlu.Bu iki Vali tüm köyleri gezmiş,hatta Miroğlu ikinci turu bile görev süresinde tamamlamıştı.

Vali Canalp sabah ezanı sonrası makama gelen, randevuları varsa bunları bir çırpıda saat 08:00 ile 10:00 saatleri arasında sıkıştırarak bitiren ve sonrasında unutulan köylüyü yerinde ziyaret ederek sorunları bizzat yerinde dinleyen bir kişilik olarak namını salmıştı bir kere.Bunları bilmek için müneccim olmaya gerek yok zaten.Kullanılmaya kullanılmaya toz tutan Valilik Sosyal medya hesapları ve çalışmamaktan üzerine ağırlık çöken valilik personelinden bunu görmek mümkün….

Edirne’de sokakta kiminle konuşsam herkes Vali Ekrem Canalp’in köy gezilerini,halkla iç içe olan diyalogunu ve sorunlara yerinde çözüm üreten kişiliğini konuşuyor.Kimisi “şov yapıyor” diyor kimisi de “olması gereken bu” diyor.Evet olması gereken bu! Hani bir şarkı vardı küçükken okullarda bizlere ezberletilirdi.Orda bir köy var uzakta.Gitmesek de,kalmasak da o köy bizim köyümüzdür….”Kazın ayağı şarkıda anlatıldığı gibi değil maalesef.Gitmediğin yer senin değildir.Devlet olarak elbette kamu kurum ve kuruluşları aracılığı ile hizmetler yapılıyor ama oradaki köylümüz de Devleti onun temsilcisi görmek,köy kahvesinde ağırlamak,çayını tattırıp ,sohbetini etmek ister.Belki şeherliler bunu pek anlamaz ama, köy meydanına o ay yıldızlı şanlı bayrağımızı taşıyan makam aracı yanaştı mı,köylü için büyük bir gurur,hele yine köylü sıraya girmiş devletin elini sıkmak için bekliyorsa da bir Vali için en büyük gururdur.

Vali Canalp ile maalesef yasakçı zihniyetin tutumu yüzünden bir istişaremiz olmadı.Kim ne anlattı,nasıl anlattı,neler anlattı bilemem? Ama devletin vatandaşı ile arasında engel koyması kadar da anlamsız bir neden olmamalı diye düşünüyorum. Giden valimiz bunu başarıyla gerçekleştirdi.Yasağın birilerinin baskısı olduğunu makamına giderayak çağırdığında söyledi.Helallik istedi! Ancak bizler gördüğümüz terbiye gereği “devlete hak helal etmek yada haram etmek lüksüne sahip değiliz”diyerek “yukarıda Allah var.Ben Allah’ıma sizi havale ediyorum”dedim ve ekmekle oynadığı için bunu yaptığımı açıkça söyledim.Ancak hakkımı helal etmediğimi herkesin bilmesini isterim.

Biz yaşadığımız şehre yararlı olmak için çalışan bir bireyiz.Eğer yasak hala devam edecekse varsın olsun. “Valimiz doğrusunu bilir” diyerek,beklemeye devam edeceğiz.2 aydır bekliyoruz.Yıllarca da bekleriz.Çünkü ben önce ilahi adalete, sonra Türk Yargısına inanırım.Bir oyun içinde olduğumuz zaman içinde ortaya çıkacak ve yüzlerine maske takanların maskeleri zaman içinde düştüğünde,şerefsizlerin arasında yerlerini alacaklardır.

Sonuçta Valimizin yolu açık olsun.Ben, beni kabul edip etmemesine değil,Edirne’ye yapacaklarına bakarım.Elbet bir vatandaş olarak bir gün elini sıkma şerefine nail oluruz….Çünkü biz devlet adabını biliriz…Köy gezileri bittikten sonra,çalışmayan yan gelip yatan bürokratlarına da bir el attığı zaman zaten Edirne hak ettiği yere gelecektir.Bilmem anlatabildim mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.