banner78
banner12

Bu kentte iyi şeylerinde olduğunu gören,duyan ve bilen biriyim.Yaşadığımız toplumda o kadar çok şey oluyor ki, hangisine yetişeceğimize, hangisine bakacağımızı inanın bilmiyorum.Sürekli olarak yazılarımızda eleştiri sınırlarını zorluyor, lafla söylenen yada önerilenlerin yapılmadığını gördüğümüzde yazılarımızı ağırlaştırıyor ama adamına görede muamele yapıyoruz.Yiğidi öldürüp hakkını da verdiğimiz bir çok yazımızda olmuştur elbette. İşte buda onlardan biri.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında kentin dört bir yanında gösterilerin olduğunu, duyuyorduk.Duyuyorduk diyorum çünkü, Kırkpınar başkan Sedefçi’nin babasının malı ya; bu konuda onu yalayıp yutan tüm basın mensuplarına verdiği Kırkpınar program kitapçığı tarafımıza verilmemişti.Varsın vermesin,biz yinede karaya siyah diyecek kadar mert adamlarız.Zaten Edirne’de de bu camiada sayımızda yerimizde belli.

Daha önceleri methini duyduğum, ama bir türlü izleme şerefine ulaşamadığım “22 NEFES” adlı gruptan bahsetmek istiyorum.

Kırkpınarların açılışında izleyerek hayran kaldığım ve ikinci fırsatta mutlaka izleyeceğim dediğim “22 NEFES” adlı grubun Saraçlar caddesinde yaptığı gösteri muhteşemdi. Adeta nefesimizi kesti.Kendi özgüvenleri ile ayakta duran,kendi yağında kavrulan, kimi iş güç sahibi, kimi ise işsiz olan ve tamamen gönüllülük esasına göre sahne alarak alkışları hak eden bu çocuklara inanın şapka çıkartılır ve önlerinde saygı ile eğilinir.

Edirne Belediyesinin ve başkanının takdir ettiğim ve her zaman desteklediğim birkaç çalışmasından biridir 22 NEFES ve beraberindeki Edirne Belediye bandosu.30 pırıl pırıl yürek, 30 cesur insan kendi başlarına önderliğini yaptığı ağabeyleri ve ablaları ile bir araya gelerek nefeslerin tutulmasını sağladılar.İnanın ünleri kısa zamanda Türkiye’ye yayılacak bir grup olup çıkacaklar ve sonuna kadar desteğimizi hak ediyorlar.Elbette Belediye bandosu ise başlı başına bir müzik topluluğu.Amatör ruhları ile profesyonellere taş çıkartacak olan  Edirne Belediye bandosunu ve 22 NEFES grubunu kutluyor ve Edirne’ye ve Edirne Belediyesine yakıştıklarını söylüyor, sayın başkanı da bu çocuklara destek verdiği ve ellerinden tuttuğu için bir teşekkürü borç biliyorum.Gerçi başkana borçlu olmak istemem ama neyse…

Ha bu arada, Belediyede müdür olup ta hala adam olamamış tiplerde var. Gece geç saatlerde önce Tredaş’a ait galvaniz direğe yumruk atan, sonrada eli baya acıyan ve ardından belediyeye ait trafik işaretlerinin asılı olduğu direğe tokat atan ve hızını alamayarak kendi kurumu olan belediyenin çöp konteynırına tekme atan müdüre anlam veremedim.Acaba alkolümüydü?

Yok yok bence müdür olmuş ama adam olamamış bir kişiydi o.Zaten ateş olsa düştüğü yeri yakmaz.Kim bilir garibin ne sorunu vardı.Allah yardımcısı olsun….Ektiği fidanlar ağaç olsun…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.