banner78
banner12
Yankıları aylar öncesinden başlamıştı. Kentimizin güzide spor kulüplerinden Edirnespor GK. kulübe destek amacıyla bir yemek tertip etmek istemiş ve bu yemeğe davetler gün evvelinden yapılmıştı. Esnaf tek tek kapı kapı gezilmiş, bilet satışı için herkes elini taşın altına sokmuştu.
Bilet satışları beklenen üzerinde olmuş,talep fazlası ile yemeğin yapılacağı restoran tıklım dolmuştu. Tabi yemeğe cebi para dolu olan kelli felli adamların (müteahhitlerin) yanında halktan da seçme insanlar, amatör spora gönül veren çok sayıda kişide katılmıştı.
Bir spor kulübünün ayakta kalabilmesi için en önemli şeylerden biriside maddi kaynak sağlanmasıdır. Eğer maddi kaynağınız yoksa bu işi yürütmek ve kulübü her geçen gün yükselen bir değer haline getirmek imkansız. Bunu Edirnespor GK nın yönetimi çok iyi başarmış durumda ve kendilerini bu konuda tebrik ediyorum.
Spor sayın başkanın da dediği gibi kent için çok önemli. Bir spor kulübünün kentte aktif olması demek o kentin esnafının yüzünün gülmesi bereketinin artması demektir.Örnek vermek gerekirse bu konuda Edirnespor GK çıktığı günden buyana bazı spor ile alakalı gazete ve dergilerin sayısı artmış, bunlara reklam yağmış, reklam veren adamlar iş yapmış, hatta esnaf para bile kazanmış.Nasıl kazanmışsa?
Bugün Edirne’de amatör spor alanında Edirne’de liglerde mücadele eden çok sayıda takım var. Hepsinin var oluş sebepleri aynı. Ya bağlı oldukları semti temsil edecekler yada özel bir kulüp olarak faaliyet yapıp spor alanında mücadele vereceklerdi. Ancak bizim Edirne’de durum farklı! Birine analık yapılırken birine babalık yapılması hiç hoş değil. Ağzına bir parmak bal çalınırmışçasına, yemleme yapılması, amatör spora sözde destek veriliyor olması o Amatörün başında oturan adamın ayıbıdır başka bir şey değil. Pastanın büyük dilimleri akıp giderken bırakın küçüğü, kırıntısının bile gitmediği amatör spor kulüplerinin hakkını savunmayan kişilerin buralarda olmaması lazım.
Baktığımda gördüğüm su ki! Edirnespor GK ya adeta yağıyor. Belediyenin tüm imkanları seferber ediliyor, araçları, yemekleri, müteahhitlerin bahşişleri hepsi bu kulüpte.Rant odaklı bir kulüp dedikleri kadar var!Zaten BAL liginde mücadele ediyor olmasından belli.Bal tutan parmağını yalar misali.
Ama ne diyelim, kulübün ayakta durması şart! Çünkü zor bir durum. Düşünsenize kulüp yavaş yavaş yükselişe geçiyor,bal ligi bitince 3,lig 2 derken 1 falan bakmışız bu bağışlarla kulüp zirvede. Ohh o zaman bu kulübün bugün yanında olmayan Edirnelileri göreceğim ben.Hepsi yandaşı olacaklar bu kulübün….Bugün olanlar gibi…
Şimdi buradan Edirne Vergi Dairesi başkanlığına bir seslenelim belki sesimizi duyarlar! Arkadaş bu yemek yapılırken siz neredeydiniz? Biletler 250 TL den satılırken, neredeydiniz? Millete üçer beşer verilen daha doğrusu zorla satıldığı iddia edilen biletler verilirken Emniyet neredeydi? Hadi Emniyeti geçtim. Onlar zaten iz ve iş peşinde. Peki bu kulübe bağışlar yapılırken, akarken, siz bu bağışları yapanlara ne yaptınız? Hiç baktınız mı? Yemekte topa, formaya yığınla para verenler ve benzerlerine para akıtanlar olmuş. Hatta bir dedikoduya göre o gece elde edilen gelir 450-500 bin TL deniyor. Yahu bu kulüp uçması lazım ama nedense yok.Hiç bunlara baktınız mı?
Eee tavuk bile su içerken Allah’a bakarmış. Çocuklarda paralarını alamadıkları için durumları biraz sıkıntılıymış. İnşallah buradan gelecek paralarla bu iş çözülür de çocuklar sahada aslanlar gibi oynarlar…
He sahi unutuyordum! Şu bol keseden bağış yapan, zorla zarla bağış yaptırılanlar.Diğer kulüplerin başı kel mi? Onlara da biraz verin.
Ha bu arada vergisel anlamda merceklerinizde problem varsa bu kulübü bir mercek altına alında bizde her şeyi net görelim.Nereden gelir? Nasıl gelir? Kim verir?Neden verir?Zorlamı verir?Güzellikle mi verir? Bunları açıklığa kavuşturun, sonra bizde el birliği ile bu kulüp için gerekeni yapalım dışlanmayalım.
Korkum şudur ki! Eğer bu kulübü başındakiler işlerine gelmediği gerekçesi ile bırakırsa, bu kulüp üst liglere mi çıkar, yoksa güme mi gider????
Şimdiden duyar gibiyim beni kulüp düşmanı yaptığınızı ama, ne yapalım birine analık birine babalık bize göre değil….
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vedat TANIR 11 yıl önce

öncelikle merhaba,kolay gelsin.29 kasim gecesi̇ düzenlenen,edi̇rne spor yardim derneği̇nde ki̇mseler yoktu.masalar boştu.yazıklar olsun.bu biz edirne lilerin ayıbıdır.belki yazmışınızıdır,ben okuyamamışımdır.o gece düzenlenen yemekte kimseler olmadığını yazmadınız da.g.k nın düzenlediği yemeği niye ele aldınız acaba.teşekkürler...