banner78
banner12

Makina Mühendisleri Odası yaptığımız paylaşım sonrası basını ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir basın toplantısı düzenlemiş. Şahsımında davetli olduğu toplantıya maalesef bir başka işimin olması sebebiyle iştirak edemedik. Basın bülteni şeklinde verilen metni değerlendik.
Oda yönetimi demiş ki; "Makina Mühendisleri Odasına yönelik sosyal medyada bir basın üyesi tarafından başlatılan ve sosyal medya kullanıcılarınca sürdürülen haksız değerlendirmelerde bulunulmuştur. Odamızın kurumsal kimliğine, teknik görevlilerimizin mühendis kimliği ve etiğine yönelik saldırı niteliğindeki suçlamalar karşısında açıklama yapmak gereği oluşmuştur."
Vallahi kimse sizi suçlamadı...
Keşke o toplantıya katılabilseydim de size hem bir gazeteci hemde bir apartman yöneticisi olarak çata çat cevap verebilseydim. Öyle açıklama yaparak mağdur edebiyatı pek olmamış. Sizleri özellikle mühendis titri olan kişileri suçlayacak, hele yine akıl verecek ne hadde nede bilgideyiz. Derdimiz sözüm ona yaptığınız asansör kontrollerinde tespit ettiğiniz kusurları, ilgili bakım firmalarına veya apartman yöneticilerine bildirmenize rağmen eksiklerin tam giderilmediğini denetlememenizdir. Laf olsun diye mavi veya yeşil etiket üzerine kırmızı etiketi çakarak denetim yaptım demek bizi açıkçası tatmin etmekmektedir. Geçen yıllarda asansörümüzde yapılan denetimde bir sürü eksik gedik tespit edilmiş, bu eksiklikler firma tarafından bir dünya para ödenerek giderilmiş, kırmızı olan etiket maviye dönmüş ve yeşil almamız neredeyse hayal denilmişti. Ancak 2024 yılı denetiminde yine tespitler kalem kalem sıralanmış, eksikler belirlenmiş ve doğru olan yapılmıştı. Şimdi burada sormak istediğim şu! Bir önceki tespitlerinizle bir sonraki tespitlerinizi karşılaştırdığımızda hemen hemen bir çok eksiğin bir önceki ile aynı olduğunu üzülerek gördük. Peki o zaman neden bir önceki bakımda kırmızı olan etiketi maviye çevirdiniz? Biz o kadar parayı boşuna mı verdik? İnsan güvenliği önceliğiniz ise Edirne'de bulunan ve yüksek riskli görerek kırmızı etiket vurduğunuz asansöleri neden mühürlemiyor veya belediyenin mühürlemesi için neden baskı kurmuyor yada kuramıyorsunuz? Yaptığınız denetimin fiyatına ve denetlediğiniz asansör sayısına bakarsak olduköa iyi bir gelir kapıso gibi görülen ballı kaymaklı denetimlerde neden daha katı bir tutum izlemiyorsunuz? Veya laf olsun torba dolsun diye mi denetim yapıyorsunuz?
Yine açıklamanızda "Odamızın bakım firmalarının gerçekleştirdiği bakım hizmetlerini kontrol etme yetkisi yoktur"demişsiniz. O zaman biz yöneticiler ne yapmamız gerekiyor, ne öneriyorsunuz?Yada neden yaptırım uygulamıyorsunuz?
Yine bilgilendirme metninizde bir satır dikkatimi çekiyor.
"Bakım firmaları acil güvenliği tehdit etmeyen, ancak ülke ekonomisinin bozulduğu bu ekonomik koşullarda maliyet ve harcama gerektiren işlemler için periyodik kontrolde ortaya çıksın, biz de ona dayanarak bu tadilatı yapalım yoluna gittiklerinden, görevini gerektiği ve sorumlu olduğu biçimde yapmak zorunda olan Makina Mühendisleri Odası sürekli yöneticilerin hedefi olmaktadır"
Yani bu satırlarınızda bile firmaları ve yöneticileri hedef alarak insan hayatını hiçe saydığınız, ülke ekonomisinin bozukluğunun daha önemli olduğunu açıkça kabul ediyorsunuz.
Ben bir yönetici olarak yaptığınız denetime saygı duyuyorum ama gereğini yapmadığınız için aklımda soru işaretleri olduğunu tüm vatandaşlar gibi bilmenizi istiyorum.
Açıklamanızın sonlarına doğru insanları,yöneticileri ve firmaları bilgilendirmek adına toplantılar düzenlediğinizi ama katılım olmadığını şu satırlarla ifade ediyorsunuz!."Gönül isterdi ki; oda hizmetlerine yıkıcı eleştiri getiren sosyal medya kullanıcıları bu toplantıya katılım gösterebilselerdi" Burada sorun biz değil sizsiniz.Demek ki yeterli bilgilendirmeyi yapmamış, ilgili araçları kullanarak sessiz sedasız bahse konu toplantıları yapmayı uygun görmüşsünüz Bu arada sizlere kimse yıkıcı eleştiri getirmiyor sadece eleştiriyor. Vatandaş sesini yükseltince işiniz bozulacak veya bozuluyor diye lütfen kimseyi suçlamayın.
Son satırınıza gelecek olursak anladığımız kadarı ile çomak sokmuş olacağız ki; şunları demişsiniz. "Kişi ve kurum çıkarı amaçlı her türlü gerçek dışı eleştiriyi reddediyoruz. Yapıcı ve halkımızın güvenliği, insan can güvenliği ile ilgili her türlü eleştiriye açığız. Eksik ve iyileştirme anlamında neyi tespit eder, ne eleştiri alırsak en kısa sürede gidermek için çalışmalarımızı yaparız"
O zaman size 'günaydın' diyelim ve sabah olduğunu hatırlatalım. Ne mutlu ki sizleri uyandırmışız....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.