banner78
banner12

Biz niye muhtar seçeriz? Muhtar ne işe yarar? Anlamış değilim.Bu yaşıma kadar muhtarlara defaten işim düşmüş ve bildiğim tek şey istenilen evraka imzasını atar, matbuu kağıdı hazırlar, ve sonrasında deri kemerine bağlı olan yine deri kılıf içinde bulunan o altın sarısı saf pirinç olan mührü çıkarır ve “huhhh”diyerek nefesi ile mührü nemlendirir ve kırmızı yada siyah rengi basarak imzayı çakar sonrasında harcını alırdı.

Yıllardır bu böyle..Hiç bir şey değişmedi.Ofisleri hep köhne köşelerde olan muhtarlar son zamanlarda internet denilen teknoloji ile tanıştıysalar da, bunları işlem yapmak için değil facebookta dolaşmak için kullanırlardı.Benim hatırladığım kadar ile zamanında Edirne Valiliğinin hediye ettiği bilgisayarlar artık hurda olmuş,sonrasında ise Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yeni işlemcili olan bilgisayarları kendilerine hediye etmişti.Hatta bir çoğu “işlemci ne?Core duo ne demek?”diye sormuş ve “bunları ne yapacağız?” bile demişti.

Bende o gün belediyede düzenlenen törende dağıtılan bilgisayarların içine başkan bir şeyler koymuş diyerek şaka yollu kendilerini biraz korkutmuştum.

Vallahi ne yalan söyleyeyim önceleri okuma yazması dahi olmayan muhtarlar iş başındaydı ve çok zaman işim düştüğünde evrakları ben doldurur sadece kağıdın üzerine “huh”lamasını beklerdim.

Eski yaşadığım mahallede bu böyleydi.Şimdi ise yeni yaşadığım mahallemde, Şükrüpaşa mahallesinde muhtarlık almış başını gidiyor.Nede olsa sosyete mahallesi!...Biz orada yaşayan bir köylü olarak muhtar agamıza sadece evrak için gidiyoruz.Ama ne gitmek?Yahu bin defa gittim 972 defasında agayı yerinde bulamadım.Geri kalan 28 defa gidişimde agayı buldum ve evrak işimi ancak hallettim.

Malum o bölgenin birçoğu emekli kesimi olurken birçoğu da çalışan kesimi.Sabah millet işe gitmeden önce Muhtarın kapısına dikiliyor.Ama bizim muhtar nerde? Tabii ki yok! Saat 09:00 veya sonrasında açıyor muhtarlığı.Millet işine mi geç kalsın,evrakını hazırlayamadığına mı yansın.Ne derseniz deyin.İki gün üç gün böyle gidilir gelinir bizim muhtarlığa.Kaldı ki bizim muhtar başkan….

Hali ile başkan olunca Belediye Başkanlığıyla da ayrı bir yakınlaşması var.Nede olsa mevkidaş!

Muhtarların görevleri mahallelerindeki sorunların çözümü konusunda yerel yönetimlerle istişareyi sağlamak,sorunların çözümünü öyle yada böyle yapmaktır.Bizim muhtarlar mahalle sorunlarını çözemedikleri gibi,çözümü konusunda da bir şey yapamadıklarını açıkça görmekteyim.Nedenine gelince?Bizim başkan bunları aylık maaşa bağladı.Bilgisayar aldı,birazda ağızlarına orta parmakla bal çaldı.Başkana bırakın gidip iş yaptırmayı,lafını dahi edemediklerini ben biliyorum.Etseler zaten bizim mahalle böyle olmaz!

24 mahalleli kentimin 16 mahallesinin muhtarı bildiğiniz gibi Ankara’ya gitti.Bir takım görüşmeler yaptı.Bunlardan en önemlisi CHP Genel Merkezine yapılan hatta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun makamında yapılan görüşmeydi.

Sedefçi’nin gazı ile gittiklerini çok iyi biliyorum. Kendi gazları ile sadece Havsa’ya kadar giderler çünkü her şey maddiyata dayanıyor.Gitmeleri bir yana orada Başkan Sedefçi hakkında Kılıçdaroğlu’nu etkilemek adına iyi dileklerde bile bulunmuşlar.

Tabi bulunanların başında DSP’nin eski belediye Meclis üyesi, Şükrüpaşa mahalle muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı var.Başlarında bulunmasını da bir yana bıraktım ama hepimizin adına Başkan Sedefçi hakkında methiyeler düzmüş ve Edirne Halkının memnuniyetlerini dile getirmiş. “Yahu sana ne?Kim vardı sana o yetkiyi? Sen benim mahallemin sorununu çöz! Alınmayan çöplerini, yapılmayan yollarını, boş gezen atlarını hallet.” Hangi yetki ile oradasın, yada kimin namına bu konuşmayı yapıyorsun anlamış değilim.Başkan sizden bunları istedi diye bu kadarda yapılmaz yani.

Kılıçdaroğlu’da “sizi üzmeyeceğim”demiş.An anam ah.Bizim Tasmalı’da nasıl ağlar ya!

Neyse muhtarların haddine değil bunu yapmak.Ama yaptılar hemde o gazla….

Gelelim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin İnağ’a.

Başkan geç bu işleri.Olmadı olmuyor..Sana hiç yakışmıyor.Sende “Sedefçi olmazsa olmaz” demişsin….Yapma be Başkan.Sen nasıl Esnaf Odası Başkanısın…Sanayi esnafın yerle bir edilecek sen yoksun.Cuma pazarı kuruldu esnaf isyan ediyor, sen yoksun! AVM ler kuruluyor esnaf can çekişiyor sen yoksun. Sen neredesin başkan bana bunu söylermisin?.....Yoksa yine dışardamısın......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin aydın 10 yıl önce

dışarıda derken ne demek istedin gökhan bey? bir link gönderiyorum: http://www.zaman.com.tr/sehir_sinir-kapilarinda-gunubirlikciler-azalinca-akaryakit-kacakciligi-bitti_264109.html bazı kişiler 2005-2006 yılında sınırı kapatmak için ankara'lara kadar gidip edirne'de kaçakçılık yapılıyor diye şikayetlerde bulunup sınırı kapatmışlardı. şimdi o kişiler dışarıya mı çıkıyorlar? hatta sınırı kapattırdıklarına pişman olup özür bile dilemişlerdi. ben bulamadım haberini, siz bulursanız yayınlayın. sınırı kapattır, özür dile, sonra sınır dışında gez. oh ne ala memleket.