banner78
banner12

Son günlerde ülke gündeminde yaşananlar,Cemaat ile Ak parti arasında ki kavgalar aslında bunlar hep beklenen şeylerdi.Neden mi?Çünkü menfaatler çakıştığı zaman,çıkarlar ters düştüğü zaman,insanlar kirli çamaşırları ortaya dökerler.Çünkü bir kişinin bildiği sır olmaktan çıkmış,çok kişinin bildiği bir durum meydana gelmiştir.

Ak partinin genel siyaseti ciddi manada zarar görmüşken,toplanması çok kısa vadede olacak gibi görünmüyor ve dahada kötüye gideceği açıkça görülüyor.

Yanisizn anlayacağız kınında paslanan kılıçlar çekildi,cemaat eteğindeki taşları dökmeye hazır.Fakat bu arada Başbakan yani hükümette boş durmuyor.Cemaatin kadrolarını “bunlar benim bürokratım” diyerek bir piyon misali görevden alıyor ve istediği gibi oynuyor.

Bu gelişmeler yaşanırken, yerel siyasetin kazanının giderek kaynadığını unutmamak gerekir.CHP Genel Merkezinin aday konusunda açıklama yapmamış olması ve dananın kuyruğunu tabir yerindeyse artık Pazar günü koparacak olması, siyasetin hiç olmazsa Edirne gündemi ile ilgili olan kısmında gözlerin bu noktaya döndüğünü gösteriyor.

Hamdi Sedefçi’nin ısrarla aday benim tezinin altında yatan gerçeği açıkça bilmiyorum.Ancak şununda altını hemen çizmek istiyorum.CHP burada ceketi koysa alır….

Yani aday adayları arasında önemli birkaç isimden birini koyarsa bu iş çok sağlam bir zeminde olur ve CHP’nin bir kale olduğunu herkese bir kez daha gösterir.Eğer bunun tam tersini yapar ve Hamdi Sedefçi gibi yıpranmış ve yıpratılmış bir ismi koyarsa çok büyük bir riski göze almış olur ve yüzde 75 seviyesinde alacağı oyların, yüzde 50 seviyelerine düşmesine açıkça çanak tutmuş olur.

Çünkü Edirne Belediyesinden beslenen bir çok asalak var.Alnının akıyla çalışanların yanında yandaşların beslendiği, kirli oyunların döndüğü bir kurum halini almış olması bence belediyeye olumsuz yansıyor.

Hakkındaki yolsuzluk iddialarına ve süre gelen davalarına bacak olursak geçmiş davalarından Sedefçi sütten çıkmış ak kuzu gibi sıyrılacak.Nasıl mı? Yargıtayda görülen davaları Edirne’ye yeniden görülmek üzere geri gönderildi.Bunlardan ne kadar ceza alacağını aşağı yukarı daha önceki yazılarımda yazmıştım.Ancak; alacağı cezaların 5 yılın altında olması ve hükmün geriye açık bırakılması gibi bir durumda Yargıtay bu defa olayın temyiz kısmına bakacak ve müşteki konumunda olacak olan Edirne Belediyesi davaya müdahil olmayacağı için (ki Sedefçi olunması talimatını vermesi gerekir) böyle bir durumda olmayacağına göre dava düşer. Ha aradan geçen zamanda taşlar yerinden oynar bir başka başkan gelir “sen zamanında belediyeyi zarara uğratmıştın” der ve davacı olarak yeniden yargılama yapılmasını isterse o zaman Sedefçi ceza alır hatta hapse bile girebilir.

Peki Genel Merkez bunları görmez mi?Çok detay yazıp aynı satırları sarf etmek istemiyorum.Kılıçdaroğlu ve ekibinin ince eleyip sık dokuduğunu ben biliyorum.Sedefçi ile yola devam değil tamam kararı aldıkları da gelen bilgiler arasında.Ha  iş değişir yine Sedefçi derlerse Edirne’nin hakikaten çekeceği var.

20 yıldır Edirne’yi hizmet mağduru yapan,aynı tas aynı hamam kentte sözde işler yapan Sedefçi, uzmanlaşmış olarak dönerse,uzman ekibiyle bu kentte neler yapacak bunları düşünmek bile istemiyorum.

Ak Parti ile olan dansının bile bunda büyük payı olduğuna eminim.Ak Partinin içinde olan bazı İrlandalılar bile “aman Sedefçi giderse toz oluruz.Mama kesilirse biteriz”demesi bile rantın ne denli ballı kaymak olduğunu gösteriyor.

Eyyy Kılıçdaroğlu; Eğer sen lider olmak,dürüstlükten bahsetmek istiyorsan,bembeyaz sayfanda tertemiz bir CHP hayali ile yaşıyorsan sayfana leke getirecek olan isimlerden uzak durmalısın.Gül bahçende, senin ayaklarının altında, sana kaktüslük yapan ve her defasında senin karşına yolsuzlukları ile çıkacak olan dikenli yollardan uzak durmalısın.

Edirne’yi seviyorsan,kötülük etmek istemiyorsan ve CHP’lilerin birbirine düşmesini ve oy kaybetmeyi göze alıyorsan “durmak yok yola devam” dersin. “Yok ben her şeye razıyım” diyorsan o zaman sana verilen ve sırf Ak partiye gitmesin diye zamanında atılan oyların bu defa sandıktan sana çıkmayacağını bilmelisin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türkistan 10 yıl önce

gökhan burdan muammer güler , zafer çağlayan ve egemen bağış içinde bir yazı yazsana okuyalım yeter hamdi hamdi biz biktik sen bikmadin kişisel yaziyorsun yazik...