banner137
banner12
Son zamanlarda Edirne’de Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne Edirne Belediyesi tarafından yapılan anlamsız saldırıları uzaktan uzağa izliyorum. Düne kadar at koşturdukları kurulda atılan kahkahalarla geçirdikleri dosyaları bu aralar geçiremeyen Belediyenin Hürrem Sultanı baya bir sıkıntıda olacak ki beceriksizliğinin yada modası geçmiş kahkahalarının faturasını kurula çıkartmak için Sultan Sülüman’a yalan yanlış bilgiler veriyor.(Hikaye bu ya)….
Başkanın her defasında çıkıp kurulu eleştiriyor olması, yandaş basınına “bizi engelliyor” şeklinde kamuoyunu yanıltacak tarzda manşetler attırması ve yönlendirmeler yaparak Kurulu küçük düşürmeye çalışması bizlerce bilinen aleni hareketleridir.
Son olarak Eski Elektrik Fabrikası çevre duvarı üzerine ve Beyazıt Külliyesi karşı tarafında bulunan alana astırdığı tabelası ile kurula olan nefretini ve halka karşı yaptırmak istediği tahriğinin somut göstergesidir.
Allahtan Kurul bazı şeylere doğru ver yerinde karar veriyor da kentin içine edilmiyor.Geçtiğimiz yıllarda nasıl edildiği zaten gözler önünde….Kurulda zaman zaman mantık dışı hareket ediyor ama sonradan uyandığını düşünerek onlara da Günaydın demeden geçemiyorum…
 Buradan sormak isterim sevgili Başkana!...Hani şu yapmak istediğin ve yapamadığın ve yapamayacağın meşhur Hamdiye’nin meşhur Sedef Kulesi var ya! Ona Kurul nasıl izin verdi onu anlamıyorum?Atılan kahkahalarla olmuş olsa gerek diyeceğim ama sonradan öğrendim ki aradan yol geçiyor olması onayın alınmasına sebep olmuş.Tıpkı Meriç nehri kenarı protokol evi kenarında yaptırmak istediğin projen gibi.Hoş gerçi orası da babanın malı değil ama neyse.Vermeye alıştın ya artık….
Ha sahi konuyu dağıtmayalım.Kuleye izin alırken kuruldan iyisi yok, ama Selimiye meydanı konusunda onay çıkmayınca yada işlerin yolunda gitmeyince kuruldan kötüsü yok.Sen bunu da politik malzeme yapıyorsun ama öyle değil.
Sedef kule’yi yapma hayallerini kurduğunuz zaman hani ballandıra ballandıra anlattığınız o günler vardı ya; O zaman o kule için çizdirdiğiniz projeler vardı. Boy boy bazı dergilerde ilanlar ve proje ile ilgili mimari anlatımlar vardı. Ben bunları çok merak ediyorum? Hani 400 yada 700 bin TL vererek yaptırdığını o projeler vardı!Onlar işte…Ne oldu sahi? Hayalleriniz suya düşünce, proje parası da çöpe mi gitti.?Bu yaptıklarınızı başka bir yerde yapsanız var ya sizi topa koyarlar ama; bizde sizi topa koyacak kimse yok! İlla biz yada bizim gibi bir iki kişi yazacak ki uyansınlar….
Selimiye Meydan Projesi konusunda ise ağzınızın suyu akıyor ama bunu size yedirmezler.Orada ince elenip sıkı dokunacak bazı şeyler var.Kentin ve tarihin dokusuna olduğu kadar rantiyeye dayalı, menfaate dayalı iş var mı tabii bunlara da bakıyorlar hani!
En iyisi mi siz yandaş medyanıza acık daha söyleyin de manşetlerini iyi atsınlar.Odanıza çağırın,fırçanızı atın hatta yazılacak olanı ellerine verin ki hepsi bir örnek olsun.
Yoksa daha çokkkk kahkaha attırmanız gerekecek…..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.