banner78
banner12
Bazı yalakaların zoruna da gitse biz bildiklerimizi yazmaya ve burada anlatmaya devam edeceğiz.Nasıl her yazılanı size mama veren kişiye yada kişilere ulaştırıyorsanız bunu da ulaştıracağınıza hiç şüphem olmadığı için yazımı büyük bir hazla ve hızla yazayım bakalım.
Efendim bildiğiniz gibi namı değer Edirne Belediyemiz var.Ancak burada belediyemizin adı Edirne Belediyesi olduğu için bu şekilde yazıyorum bu kurumda namusu ve alnının akı ile çalışanlar lütfen bu ve benzer konuları üzerine alınmasınlar çünkü biliyorum ki bu yazıları namussuzlar üzerine alıyor ve sizlerin de bunlardan bıktığını iyi biliyorum.
Evet bir kurumda hele yine belediye yada benzer kurumlarda para en çok hesap işlerinde döner ama antin kuntin işlerde para aslında alınan avanslarda ve özel kalem yada Kültür müdürlüğü gibi yerlerde,temsili ağırlama giderleri gibi yerlerde döner.
Örneğin Başkanlık misafirleri gelmiştir,hediye alınması icap eder,yemek alınması veya verilmesi icap eder, alırsın hediyeyi,alırsın yemeği kestirirsin faturayı sana kimse bunun asıl bedelini sormaz.Kim yedi?Kaç kişi yedi? Nasıl yedi? Hiç önemli değil.Fatura neyse o!Veya alırsın üç teklif koyarsın ihale dosyasına teklifleri sana yine kimse bir şey sormaz.Neden?Çünkü yasal anlamda her şey yolunda.
Peki.Diyelim ki belediyemiz bir konser etkinliği yapacak.Sanatçı lazım,buna ses düzeni, ışık sistemi lazım.Hemen araştırır,taraştırır veya nokta atışı yaparak malı yada hizmeti yandaşından alırsın olur biter.Sanatçının sahne bedeli 10 dur,siz 50 yazarsınız olur biter.Bu kadarda basittir.
Şimdi çok dikkat edelim.Malum belediyemiz son zamanlarda kültürel anlamda baya etkinliklere imza atıyor.Bunu sanatsal anlamından ziyade parasal anlamından dolayı yapıyor.Sanatçılar gırla.Hepsi sırada.Bir çoğununda adı bile duyulmamış.Hatırlarsanız yıllar önce üç liralık sanatçılara beş lira ödemişler ve olay ayyuka çıkınca kılıflar hemen hazırlanmış,ancak sanatçılara yol gösterilmişti.
Belediyemize çok sayıda müfettiş geliyor ve gidiyor.İncelemeler yapılıyor, ama sonuç elle tutulur bir şey yok.Onunda kolayını bulmuşlar.Adamlara yapmadıkları yalakalık,atmadıkları takla yok.Müfettiş evrakları kontrol edecek,adamın başı hiç boş değil.Adam bu fatura nereye ödendi diyor,karşısında ki kişi,”efendim Edirne Osmanlıya 92 yıl başkentlik yapmış.Çok sayıda tarihi eser var.İsterseniz bunlara bir göz atabiliriz”diye cevap verince adamın aklı karışıveriyor.
Kırkpınarlar da alınan kumanyalar, alınan yemekler bakın bakalım kimden? 20 yıldır belediye aynı kişinin elinde. Bugüne kadar ne kandil, nede aşure bilir.Ama son bir yılda hem kandil simidi,hemde aşure konusunda dağıtımlar boy boy.Kaç tane olduğunu bilen yok.Sadece faturada yazan neyse o! Nede olsa sarf olan bir şey.
Kültürel etkinliklerin tanıtımı, onlar ile ilgili basım ve yayım işleri yapılacak. Bu işler kime verilecek? Elbette okşayan, koruyan ve kollayan yandaş medyaya! Hemde fahiş fiyatla.
Örnekler var elbet. Günlük ilan tarifesi günlük olarak 75 TL olan bir ilan, belediyeye 4 bin TL ye fatura ettirilebiliyor. Bununla da yetinmeyen belediyemiz hiç alakasız dergi,tv veya yazılı ve görsel medyaya aylık sabit faturalarla tanıtım bedeli altında faturalar kestirip aylığa bağlamış durumda.
Tabi bu arada bu işler hep aynı kişiler üzerinde paslanıyor. Bunların içinde sözde gazetecilerden tutunda şu an işin içinde olanlar da var tabi.
Bu arada Kültürel etkinlikler ile ilgili şu sürekli yurt dışı seyahatlere değinmeden geçemeyeceğim. İlgili müdürlükte çalışan bir memur var. Alakası olmadığı konu ve konularla ilgili her yurt dışı işine gidiyor.Bir haltta yese bari! Yediği tek halt var. Oda aldığı harcırah…Aylık maaşı baya okkalı oluyor.
Gelelim diğer ilgililere. Şu sanatçı bağlantılarını yapan,konser organizasyonlarına imza atanlara.Bunlar aslında hizmet alımı olup,belediyeyi adeta kontrol eden tipler. (Tabi hepsi değil) Bunlar memurlardan daha yetkili, daha becerikli ve bir o kadarda başkanın has adamları. Yani nerede bir antin kuntin iş varsa bu tipler buralarda peydahlanmış durumda.
Bu yazdıklarımı mercek altına alacak bir baba yiğit varsa.Ben buradayım.Bilgisi ile belgesi ile ilgili makamlara sunmaya hazırım.
Eeee ne diyelim.İt ürür kervan yürür.Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.
 
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.