banner137
banner12
Vallahi billahi; Nihan hanımı tanıyanlar bilir! Allahın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok.Bir önceki yazımda size Nihan hanımı yazacağım demiştim.Ki bu yazımın sonunda belirttiği Nihan Hanım ve Margi’yi yazacağım deyince o günden bugüne uykuları kaçar olmuş bizim Nihan hanımın.Aramadığı, araya hatırı sayılır sokmadığı adam kalmadı.Ağzımdan lafı almak için kimler girdi devreye aklınız durur.Eee demek “yarası olan gocunur” derler ama; ben Nihan hanımın bana yaptığı kurabiyeleri anlatacağım ve çok canımın çektiğinden bahsedeceğim, sonrada alt satırlara doğru hikayeyi süsleriz.İleriki yazmızda da yine klasik Hamdi ağabeymimizden bahsederiz...
Evet Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere!Belediyemizin İmar işlerinden sorumlu müdiresi.Bizim buranın insanı, macır yani muhacirlardan ve göçmen…Bulgaristan’dan beya….

Neyse hakkında çok şey anlatılır, konuşulur yazılır, çizilir ama ben onu bana yaptırdığı kurabiyeleri ile anmak istiyorum.Bana yaptığı kötülükleri ile değil.Elbette zaman zaman aramızda tatsız konuşmalar,sıkıntılı süreçler geçse de o, benim Nihan ablam…Makamı mevkii benim için bir şey ifade etmiyor.Ha olsam bir müteahhit o zaman ona işim düşer beş katık yere on kat imar alır, yamuk ve imara uygun olmayan bir arsamın imarda durumu muhteşem bir duruma getirtebilirim.Ama dediğim gibi ne müteahhidim nede o anlamda onla işi olan biriyim.

Bazen duyduğum iddialar beni de üzüyor. Neymiş? Kentin bütün imar uygulamaları onun elinden geçermiş.Ee elbette onun elinden geçecek.Çünkü o imar işleri müdiresi.Müteahhitler odasının önünde kuyruk olurmuş.Olacak tabi.İmarla ilgili gereken kolaylıkları sağlarmış.Sağlayacak tabi o bu kenti düşünen biri…

Sayısını bilmiyorum ama çok defa ofisime kadar gelerek bana kurabiye getiren bir abladır kendisi.Diyorum ya ben onu kimliği yada mevkii makamı için değil abla olduğu için seviyor ve sayıyorum.Ancak bu aralar saygım falan kalmadı.Çok yanlış işlere bulaştığı yönünde bilgiler geliyor.Bunlarda en somutu ise yargıya intikal eden ve Yargıtay’dan onay beklerken Edirne’ye geri gönderilip yeniden görüşülmesi istenen halı saha ihalesi işine fesat karıştırma davsı var.Bu insanlarda çok fesat canım! Niye fesat karıştırsın ki ihaleye?Birileri ona karıştır demiştir, oda karıştırmıştır.

Benim bildiğim Nihan ablam, ihaleye fesattan mesattan anlamaz.Yanlış işler yapmaz.Hatta tam aksine devletine milletine yardımcı olur.Hiç unutmam Edirne Belediyesine yürütülen bir operasyon vardı.Hani şu izleme,dinlemeli olan .Dönemin Edirne eski Emniyet Müdürü Devrimci Karargah örgütü soruşturmasının sanığı sıfatı ile cezaevinde tutuklu olan ve Başkan Sedefçi’nin ipliğini pazara çıkaran Hanefi Avcı.O zaman sohbet ediyorduk ve sordum kendisine.Müdürüm herkesin konuştuğu, şunu aldı, bunu aldı dedikleri isimler tutuklu değil?Bunun nedeni ne? Diye. Kendiside bana kardaş (onun şivesi ile) biz bu tür durumlarda operasyon yapacağımız yere bir ağ atarız.Ağı çektiğimizde takılanlar suça karışanlar takılmayanlar ise bize çalışanlardır” diye. İşte o zaman Nihan ablamın Devleti için çalışan biri olduğunu anlamıştım. Belediyede ne var ne yok, anlatmış olmalı, emniyeti bilgilendirmiş olmalı ki dönemin emniyet müdürünün iltifatını alabilmişti.

Kim ne derse desin! Nihan ablam yürüdüğünde yeri titreten, kahkahası ile çevresine neşe veren, koridorları inleten biridir.

Hatta iyiliklerine şahit olduğum anlar bile var.Margi otelin yapım işi aşamasında ne kıyaklar yaptı.Ne kadar çok yardımcı oldu otel sahiplerine.Anlatamam…..Allah yüz bin kere razı olsun.Her şeyde helal olsun.Diğer müteahhitlere de çok yardımcı olduğunu vallahi herkes söylüyor.İmarda ufak tefek tadilat değişiklikleri yapılmasına yol gösteren, müteahhidi zarardan kurtaran biridir.

Zaman zaman odasına gittiğimde araştırdığım bir konu hakkında bana çok yardımcı olduğunu bilirim.İstediğim belgeyi bir talimatı ile odasına getirtir, hatta belgeyi getiren huylanmasın diye onlara bile hikaye anlatırdı.Çünkü benim aldığım anlaşılmamalıydı.Sonra bir çakardım haberi! Her şey belgeli ya karşıdaki mors….

Hey gidi günler ne çabuk geçiyor be!

O sıralar bana getirdiğini söylediği ve evine kadar davet edip verdiği kurabiyeleri yediğimi sanardı ama asla yemezdim.Başkasını verirdim… Çünkü ne olur ne olmaz.Aramızda inişli çıkışlı sorunlar olmuş,güvenimi kaybetmişti.Ama yüzüme hep gülmüş ve şirin görünmüştü.Neme lazım; falcılarla çok içli dışlı olan,kahve fallarına inanan biri olarak ortam kötü kollamak lazım iki gözü….

Hadi bakalım haftaya bir başka konuya değinelim de ortalık şenlensin acık….  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.