banner78
banner12

Edirne’de son yıllarda herkes üç maymunu oynuyor. Çıkar ilişkilerinin ön planda olduğu Edirne’de birilerinin birilerinin adamı olduğu veya yandaşı olduğu söylentilerinden dolayı giderek artan kutuplaşmalar Edirne’nin lehine değil,aleyhine olan gelişmelerdir.

İlin üst yönetimine baktığımızda tutarsız idareciler, beceriksiz yöneticiler, iş bilmez siyasiler, çıkarcı rantiyeciler, kabuğuna çekilmiş belediyeciler, korkak sivil toplum kuruluşları dahası “bana ne” diyen bir halk!

İşte bunların tamamı bir araya geldiğinde içinde bulunduğumuz kentin olası problemleri bir anda öne çıkıyor ve kendine zemin hazırlıyor.Yani sorgulamaz,hesap sormazsanız yaşadığınız kentte olup bitenlere tepkisiz kalırsanız üç maymundan biri siz olmuş olursunuz.

Düşünsenize herkes bir yerlerinden bir yerlere bağlı.Doğruları yazması,eleştirmesi, yol göstermesi gereken basın canlı canlı sermayeye bağlanmış durumda.Sivil toplum kuruluşları ise adeta yeşil alanlardan beklediği rantlardan, yani basit çıkarlardan dolayı kentin katline seyirci.Kısacası ağızlarda birer parmak bal,cüzdanlarda paralar ve susturulmuş bir kent.

Edirne basınına gelince küçük hesaplarla “bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali” sessiz,sedasız,gündelik haberleri ile doldurduğu sayfalarında gününü gün ediyor.Özgürce eleştiren,gördüğü olumsuzluğu çıkarları için değil mesleği ve Edirne’nin gereksinimleri için kullanan bir basın maalesef yok.Bu yüzdende basında birlik ve beraberlik olmayınca bu kenti yönetenler haklarında bir şey yazılması durumunda “siz merak etmeyin ben arar konuşurum.Ben onu sustururum”diyerek adeta kontrolü altına aldığı basını yönlendirerek kendi çıkarları doğrultusunda kullanmakta.

Çok basit birkaç örnek vereyim!Yeşil alan katline ilişkin olarak ortalık yerinden oynuyor bizim basında “tık” yok.Cemaate ait bir bina göz göre göre yeşil alanın ortasına CHP li bir belediye tarafından onaylanarak veriliyor sözde CHP teşkilatından,vekillerden “tık” yok.İlin Vali Yardımcısı işin organizasyonunun yapıyor,Belediye ile ilgili mahalli idarelerde ki dosyaları bir tek o izliyor,düzenliyor,başkana yada ilgililere dava açılıp açılmasına o karar veriyor diye tarikat yuvası sözde izci kampı adı altında inşaata başlıyor bizimkilerde yine “tık” yok.

Adamın oğlu sahte askerlik diploması ile iş yapıyor aleni bir şekilde yargılanıyor,ceza alacağı kesin ama haber değeri yok,yani bizimkilerden “tık” yok.Adam kenti soyup soğana çevirdi yine bizimkilerden tık yok.Yıkayıp yağlamaya devam.Bir garip küçük bir suç işlese manşet üstüne manşet.Neden mi?Mama sağlam mama!...

Ne oldu Atatürkçüler, ne oldu sözde Cumhuriyetçiler? Başkanınız size havlama izni vermedi mi ?Bu ilde basın susmuş,sivil toplum kuruluşları korkmuş,idariciler bana ne demiş, dahası halk kabuğuna çekilmiş, sonra sen kalk bu ilde ki yanlışa “dur” de!

Hadi be!

Allahtan kendilerine Edirne Halk Meclisi adını verdikleri bir grup türedide sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden her şeyi tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.Kimine göre olumlu, kimine göre olumsuz olsa da birilerinin susturamayacağı ender topluluklardan biri.Diğerleri gibi mamasının biri ağzında biri boğazında değil.Sonuna kadarda yanlarındayım.Siz varın solcular deyin ama sizin solculuğıunuzdan bin kat daha iyi oldukları bir gerçek.

Edirne’de birilerinin korktuğu açıkça ortada.Evet ben doğruları,bildiklerimi yazmaya devam ediyorum ve edeceğim.Ben sizler gibi ayda 5 bin TL karşılığı sözde hizmet karşılığı fatura kesip cep yapmıyorum.Belediyenin özel harcama kalemleri adı altında sunduğu hizmetlerden  başkanın defalarca teklif etmesine rağmen almıyorum.Ama siz kendinizi ve geleceğinizi işte bu kadar basit çıkarlar için satıyorsunuz.

Bu yüzden korkmayın.Ben korkmuyorum.Havlayan köpeğinde ısırmayacağını çok iyi biliyorum.O ne kadar havlarsa havlasın sadece ağzında ki salyaları ile etrafı kirletir.Ama beni asla.O ne kadar çamur atarsa atsın,yalan atarsa atsın sadece kendi yalanları ile ona inanları ile bir ve birlik olur.

Ama unutmayın ki! Bu düzen bir gün bozulur.Edirne’nin kötü kaderini siz çizmiş olursunuz.

Ben korkmuyorum ve yazıyorum.Çünkü ben bu kenti seviyorum ve bu kenti adam gibi adamların yönetmesini istiyorum….
Ha umutmadan; Kemal Kılıçdaroğlu Edirne'ye Kırkpınarlara geldi ya,işte bu gelişin altında yatan gerçek sadece Hamdiciğinden alacağı bir oy.Kurultay varya:Ne olur ne olmaz.Ha hamdi'de ona açık oy atsın ne isterse var.Yerse tabiii....
Kemal agası seçildiği gün ipine unun serileceğini çok iyi biliyor Hamdi bey.Bu yüzden Kurultay'da başka agaların arayışında yer alacak.Kurultay'da şirin görünecek ama Kemal agası yerse.Bu yüzden oy vermeyi düşünmüyor....
Tüh yine unutacaktım...Kemal ağabeye Edirner'den mektup varmış okumuş ve anlamış dediler ama bakalım bekleyip göreceğiz.....Hadi size iyi uykular.Biz sizler gibi bu kentin sakini değil sahibiyiz.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fdfd fdfd 12 yıl önce

1.murattaki bina cemaata aitse akp çalışanı olarak siz neden birşey yapmıyor mecliste dile getirmiyor veya en azından haber yapmıyorsunuz?

Avatar
edirnelimemur 12 yıl önce

günlerdir birileri, yok yeşil alan talan edilmiş, yok belediye nasıl izin vermiş, falan filan, oysa bunları söylemeye gerek bile yok. önemli olan 3 gün önce kurulan bir derneğin böylesine inşaat yapacak parayı nereden bulduğudur? alınan malzemelerin faturası kime kesiliyor, parayı kim harcıyor, nasıl harcıyor, derneğin kasasında kaç lira var? bunlar sorulmalı. maliye, polis bunları araştırmalı, değil sayın gazeteci?

Avatar
eeeerr @fdfd fdfd 12 yıl önce

aulke elden gidiyor siz hala hurda çam asivrisinekle ugraşı içersindesiniz.

Avatar
fdfdf fdf @edirnelimemur 12 yıl önce

tabelaya dikkatli bakarsanız inşaat parası belediyeden...


bu arada haberi nihayet yapmışsınız tebrikler. ama protesto haberi yapılmadı mesela


İyi bakarsan görürsün..................