banner137
banner12

Kimse bana kızmasın!Çok kızarsanız buz orada buzlukta…

Son bir haftadır yağan yağmurun yarattığı kentin cadde ve sokaklarındaki Venedik manzaralarına mı yanayım, yoksa bizim beyefendinin hem Borsa, hemde Oda seçimlerine müdahil oluş hareketlerine mi!

Elbette bir baba olarak oğlunun arkasında duracaksın; ama bu kadarda değil.Tabii ki Hakan Sedefçi’nin babası Hamdi Sedefçi’dir ve bir baba olarak öyle yada böyle arkasında durması gerekir.Ama kenti sorunlarını unutarak yada bulunduğun mevkii ve makamı oğlun için kullanarak değil.

Bak kaç gündür kentin içi hemde ana arterleri adeta nehre döndü.Tabi sen diyeceksin “yağan yağmur çok”.Oldu onda da haklısın ama, bu kente böbürlenerek döşettiğini söylediğin (ki bunu sen yapmadın.Devlet yaptı) alt yapıya ne demeli?

İllet Bankası kanalı ile yaptırılan bu alt yapının aslında DSİ’ye ait bir proje olduğu ve resmen belediyeye kakalandığını o gün söylemedin ama bugün bunun faturasını sen ödüyor ve dahası halka ödetiyorsun.O yıllarda kimsenin sahip çıkmadığı ve 1980 li yıllara ait olduğunu bildiğim bir yağmur suyu atık toplama projesi üzerinde yapılan bir revizyon ile kentin alt yapısı adı altında döşetildi.Adı üzerinde.Yağmur suyu atık toplama projesi.Ancak gel gör yağmuru toplamayı esnafın dükkanını temizlerken harcadığı suyu dahi toplayamıyor.neden mi?

120 cm veya daha büyük çapta döşendiğini bildiğim borular aslında bütün yükü alabilecek kapasitede.Ancak üzerine konan ızgaraların ufaklığı ve gelişi güzel konması yağan yağmuru toplamakta bir hayli zorlanıyor.İçleri ise anadan anaya kumla dolu.Çünkü kilit taş döşeme işini yaptırırken yağan yağmurların doldurduğu kum ve sonrasındaki rüsubat bugün kanalların çalışamaz hale gelmesine neden oldu.İçi kum dolu kummmm.

Tabi tüm bunlar olurken halk yağmur suları ile boğuşurken,belediye su ve kanalizasyon ekibin her gün küfrü haksız yere yerken sen ne yaptın? Sen Meriç nehri kenarındaki evinde dev ekran Led TV nin karşısında seçim çalışmaları yaptın.Elinin hamuru ile kafa kafaya verdiğin üç beş kişi ile hesap kitap yaparak Borsayı odayı nasıl alırım diye hesaplar yaptın.Çünkü bu kentin sorunları seni ilgilendirmiyor, halkın tepkisi sana vız geliyor…

Ak partiden zaten muhalefet beklemiyorsun çünkü onlarda zaten senin istediğin gibi oynuyor.Partin desen ayrı bir telden çalıyor.Alnı ak CHP’lilerin duruşu ortada ama alnında kara leke olan CHP’lilerin de seninle neler yaptığı da ortada.

Yaklaşan Kırkpınarlara azıcık kafa yor.Bu yıl kime kemer takacak ona bak.Kılıçdaroğlu’na desen geleceğini sanmam.Erdoğan’a desen “Gezi” si zaten sıkıntılı…En iyisi sana biri taksın da kemer hak ettiği yere gitsin.Çünkü bu kemer sana yakışır başkan….

Artık önümüzde öyle çok önemli bir yerin seçimi falanda kalmadı.Askerlikte bize üç şey öğretilmişti.Karışma, konuşma, kaçma.Sende bunu öğren ve oğluna da öğret.Çünkü askerde bunu oğluna öğrettiklerini sanmam….

Kızmayın hemen ya!....Buz kalmayacak sonra….

Ha bu arada itlerinin havlaması biraz arttı.İtlerine söyle fazla havlamasınlar.Tehdit edin mi diyorsun, yada birileri kendine bu işten görev mi çıkarıyor bilmem ama; başıma bir şey gelecek olursa 4 ncü pakette yeterli olmaz.Saygılarımla…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.