banner78
banner12
Çok klasiktir bir başlıktır bu.Edirne’de görev yapan çok sayıda gazeteci yada eli kalem tutan birileri hemen bu başlığı atar.Açın bakın eski arşivlere hep böyledir başlıklar.Aslında denmek lazım “baka kaldık Kırkpınar’ın ardından”ama neyse….

Her sene Kırkpınar sonrası hatalarını gördüğünü iddia eden Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi kolları sıvadık bu sefer işe erken başlayacağız’ın mesajlarını verir.Her nedense de bir türlü başlanmaz bu işlere erken erken….Hep şemsiye içeri girip açıldıktan sonra tartışması yapılır bu konuların.

Şimdi başkanın ve medyamızın ilk hataları ile başlayalım eksiklere.Birincisi sayın Başkan “Kırkpınar’ın canlı yayın hakkını ihale ettik” dedi.Nereye ve kime? Tabii ki benimde bağlı bulunduğum Doğuş Yayın grubuna, yani NTV’ye. Pardon yanlış oldu. NTV spora…

Sayın Başkan basın toplantılarında canlı yayın NTV’de demeyip, NTV Spor da dese, millet yayının olduğu saatte televizyonun kanalını NTV Spora getirecek ama; nafile.Başkan NTV dedi ya, bizim basında bunu böyle yazdı ya.Tüm güreş severler NTV’de bekledi yayını.Sonra idrak etti millet işin NTV sporda olduğunu.Fakat arada sırada açtıklarında güreş değil plaj voleybolu seyrettiler ama,Pazar günü güreşe doyduk.

Sonra gelelim şu panayır meselesine!...

Kırkpınar’ı farkındaysanız üç defa açıyoruz.Birincisi Pazartesi günü kortej 25 kasım şehir stadına geliyor,ikincisi Cuma günü daha büyük bir kortej Atatürk anıtına yürüyor ve pehlivanlar mezarlığı ziyareti ile sonlanıyor.Üçüncüsü ise yine Cuma günü akşam üstü Sarayiçi Er meydanında kortej ve resmi geçit.Vallahi haber amaçlı bağlı bulunduğum televizyon kanlarına haberi geçiyorum,bizim orada çalışan editörler bile “yahu Gökhan geçen gün açtınız ya,bu ne açılışı.Yahu geçen gün güreşler başlamadı mı “deyip duruyorlar.Bir kere bu açılış işi hikaye.Bir açılış yap adam gibi yap….

Gelelim panayıra…Aslında bırakmak lazım bu işi Emniyet yapsın.Yılardır kimsenin yapamadığını bu araç park alanlarından para alınması işini Emniyet Müdürü Cemil Ceylan bir talimatı ile ortadan kaldırdı ve bu sene değnekçiler yoktu.Vatandaşlar araçlarını Adalet kasrı tarafından gelişte ücretsiz olarak bıraktılar ve hiç sorun yaşanmadı.Panayır havasında dan aslında emniyet bu işi temizler ama neyse…Başkanın kapısında her gün birileri “yok tuvaletleri bana ver,yok otoparkı ben istiyorum.Hatta koca Sarayiçi bir kişinin uhdesinde.Eh sonrası normal….

Sarayiçi alanına Saraçhane tarafından gelişte sizleri bir talk karşılıyor.Bu talk’ın yolunda Sarayiçi’ne kadar her taraf renkli renkli bezlerle bezenmiş,adeta bir panayır hatta ne olduğu belirsiz, itici bir etkinliğin içine gider gibisiniz.Yahu 652 yıllık bir geleneğe bu adapla mı gidilir? Hani düzen?Hani nizam? Dükkanı kiraya veriyorsun, önüne mısırcılar, limonatacılar, seyyar satıcılar.Bu ne düzensizlik!...

Sağlık be hijyen anlamında denetim sıfır.Adam Edirne Ciğeri satıyor.Almak isteyenler ekmek arası kuyrukta ama sattığı ciğer tavuk ciğeri.Ve sıcak bir havada.Sağlık bence sınıfta kaldı.Denetim zaten hak getire.Biraz içerilere ilerliyoruz.İti kopuğu kimi ararsanız bu alanda.sarkıntılık edenler,sapıklık yapanlar hepsi burada.Alkol almış başını gidiyor.Adabına göre içen yok, hepsi kıçına içiyor mereti.

Tam anlamıyla panayır ve tam anlamıyla rezillik.Hep söyledim yine söyleyeceğim.Al fuar alanını içeri,koy iki köprü girişine turnikeleri.Yaz 1 TL sembolik ücreti,çıkar lunapark’ı fuar alanının olduğu yere bak bakalım nizam intizam geliyor mu gelmiyor mu?

Basın tribünü mübarek dingonun ağırı gibi.Önüne gelen içeride.Allah orada ki Volkan ve adını bilmediğim belediyenin iki genç elemanından razı olsun.İşi sıkı tuttular ama her şeye rağmen dayanamadı çocuklar.İpini koparak girdi oraya.

Türk Telekom’dan Allah yüz binlerce defa razı olsun.Haberlerimizin anında merkezlerimize internet ortamından gitmesi için internetin kralını, en hızlısını vermiş.Birde şifresini önüne gelene vermeseler!....

Gelelim güreşlere…Seyirlik güzel güreşler oldu.Siyasiler yine şovlarını yaptılar.Alkışı kaptılar.

Şimdi sormak isterim buradan sayın Başbakan’a…Türkiye’de ne kadar basit organizasyon varsa hepsine gidiyorsun.Ama UNESCO’nun somut olmayan dünya kültür listesinde yerini almış Kırkpınar’lara gelmiyorsun.Sonrada Edirne’den oy istiyorsun.Önce destek vereceksiniz,sahip çıkacaksınız ki oyu Edirneli değerlendirip versin.Hele birde marş ve bayrak krizine de imza attı ya sizinkiler.Artık oylar oldu hayal.Benden de şimdilik bu kadar…. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.