banner78
banner12
-“Çal bir dokuz sekizlik desek” millet sokağa dökülür. Ama “Kırkpınar geldi davul zurnalar çalsın.Düğünümüz başlıyor dediğimizde” sanki millette umursamaz bir hava var gibi.
Yıllar önce Kırkpınarların geleceği coşkusu başta esnafa sonrasında ise sokaklara yansırdı.
İnsanların yüzü güler, gerek ekranları başında gerekse güreş alanında güreşleri seyreder, ekranlardan takip edenler ise finalin sonuçlanması ile Başpehlivanın fayton ile çarşıdan geçişini meraklı gözlerle beklerdi. Fakat yıllar geçti ve bu heyecan, coşku artık kalmadı.
651 nci randevuya şunun şurasında sayılı bir zaman dilimi kalmasına rağmen hala sokakta Kırkpınar heyecanı yaşanmıyor.
Daha çok sivrisinek muhabbeti konuşuluyor.Doğruları yazıp kaynağı da adam gibi adamlara dayandırdığımız zaman bizimki çıkıp “haberi çarpıtmışlar” diyor.Yazıklar olsun be! Koskoca profesörün açıklaması var, büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız diyor ama sen kalkmış bizi Edirne düşmanlığı ile suçluyorsun!Bu tehlike sonrasında insan ölümleri başlarsa o zaman sen ilaçlama yapmadığın yada yapamadığın için faturayı nasıl ödeyeceksin onu düşün.Koca profesörü yalancı durumuna düşürüyorsun.
Kırkpınar er meydanında yapılan güreşlere yıllarını vermiş pehlivanlar ile kısa bir söyleşi yaptık.Adamlar istemeye istemeye de olsa Kırkpınarlardan yaka silker hale gelmiş.Yıllardır gelip gidiyoruz,değişen hiçbir şey yok hatta kötüye gidiyor diyenler bir hayli fazla.
Ben bile bu kente yaşayan biri olarak Kırkpınar’ı yüreğimde hissedemiyorsam diyecek bir şey yok.Yedi kat el bunu söylerse kızan gidecek buz kalıbının üzerine oturacak.
Yahu Edirne Belediyesi olarak hadi bana basın toplantılarını kapattın.Saygı duydum.Senin şahsi toplantın ve sırf korktuğun için beni almıyorsun.Allah muhafaza soru falan sorar yada benim yalanlarımı yüzüme vuru diye resmen korkuyorsun.Eline alıp boş kağıtları sallayacağına çıkarda diplomayı salada göreyim….Ben yokken atıp tutmak kolay…
Neyse konuya gelelim.Kırkpınar’ın babanızın malı olmadığını size hatırlatmak isterim.Ben Edirne’de görev yapan bir gazeteci olarak bilgilendirilmek zorundayım.Ve siz yada elemanlarınız bana bir Kırkpınar kitapçığı bile göndermeyerek aklınızca beni Kırkpınar’dan muaf tutacaksınız!Babanızın malı ya!...
Millet Kırkpınar’dan bir haber.Getirdiğiniz sanatçılara bakın.Coşkuyu her şeyden önce burada bitiriyorsunuz.Adını bile duymadığımız üç kuruşluk sanatçıları getir,sonrada afaki rakamlara geliyorlar gibi laf yap,sonuç hüsran.Getirsene popüler isimleri,getirsene sanata hayat verenleri.Ama nerde sen sana hayat verenleri tercih edersin.
Ayıp be!Kırkpınar can derdinde sen post derdindesin.Kırkpınar can çekişiyor derken çok sayıda pehlivan, haklı olarak sitemlerini iletiyorlar.Ne yapılan güreşten nede gösterilen ilgiden memnunlar. Adamlara karşı ettiğin laflat yenilir yutulur cinsten değil.
Kırkpınar hala panayır havasında,deyip önlem alınması için “Belediye bu işi yapacaksa yapsın, yapmayacaksa ilgili Bakanlıklar bu işe el atsın” diyenler var.Bu işi yarın öbür gün elinden alırlarsa hiç şaşırma.Belediyenin dibini kuruttuğun gibi Kırkpınar’ın da dibini kurutuyorsun.Kırkpınar’ı bir gelir kapısı yada rant kapısı olarak görmekten vazgeçmediğin için bu duruma şaşırmamak lazım.Olan oldu artık.
Bu arada Ak Partinin sevgili Enerji Bakanı da gelecek tam günü buldu.Ağa karşılamasının yapılacağı ve protokolün orada olacağı saatte Bakan Valilikte olacak.Yani vali karşılamaya katılmayacak gibi görünüyor.Bir kaç temasta bulunacak ve akşama resmi açılışa geçilecek.Bana biraz sabote etmek adına geliniyor gibi bir hava esti.
Eee ne diyelim onlar bile Kırkpınarların olup olmadığının farkında değil.Bunun da tek sorumlusu bu işin başındaki başkan.Helal sana be bay başkan.
Evet; Kırkpınar gelmiş neyime sivrisinekler şahane.Anlaya sivrisinek saz anlamayana Kırkpınar davul zurnası bile az. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.