banner78
banner12
Kimi zaman kulaklarımızın pası silinsin isteriz.İşte o pasın silinmesini istediğimiz zaman ihtiyaç duyduğumuz tek şey canlı müziktir.tabi bir başka “canlıya” da ihtiyaç duyulmaktadır.Oda bizde yok!
Yıllar önce Edirne Belediyesinin en önemli birimlerinden olan Belediye bandosu belli bir süreliğine köreltilmiş olsa da, ekipten emekliliğe ayrılanlar ve belediye yönetimi tarafından zaman içinde gözden çıkartılanlar olsa da, bu süreç içinde toparlanmasını başarmış ve kısa süre içinde parmakla gösterilen önemli unsurlardan biri olmuştur.
Bugün kulaklarımızın pasının silinmesini istediğimizde Belediyenin sokak konserleri adı altında düzenlediği ve bandonun damgasını vurduğu etkinlilere gitmek yeterli.Hemde tek kuruş ödemeden…
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin beklide yaptığı en hayırlı işlerden biridir belediye bandosunu yeniden ayağa kaldırmak.
Bir çoğu babadan,dededen müzisyen olan gençlerin oluşturduğu bando şahsım nazarında Belediyenin en verimli gruplarından biri.Düne kadar üzerlerine giymeye kıyafetleri,çalmak için müzik aletleri olmayan bando, bugün yerini her şeyi ile dört dörtlük bir konuma getirmiş.Kusursuz çaldığı parçaları seslendirmesi de cabası…
İnanın birçok ülkenin resmi kurum ve kuruluşun bandosu vardır ve bunların bir çoğunu bazı etkinliklerde dinleme fırsatım oldu.Ama hiçbiri bizim bando gibi değil.Yetenekli çocuklardan oluşan bandonun oluşumunda kimin ne kadar katkısı varsa azdır.Kazandıkları paralarda analarının ak sütü gibi helaldir ama azdır.Sanat icra eden bir topluluğun elbette becerisi yada yeteneği para ile kıyaslanamaz.Ama bizde böyle.Aldıkları asgari ücret ile bütün gün üfleyip,sıcak soğuk demeden,açılış, etkinlik demeden yorulan bu ekip aslında belediyenin medarı iftarı olmalı.
Uluslar arası platformda adından sıkça söz ettiren, özellikle Balkanlarda konuşulan bir bando olmuş Edirne Belediye bandosu…
İşim gereği yaptığım tv programlarında Balkanlarda çok izlenen ve iyide bilinen bir programa imza atan biri olarak, görüştüğüm, konuştuğum Balkanlardaki bazı Türk belediye başkanları yada ilgili kişiler “yahu Gökhan sen daha önce Tv de programda çıkartmıştın.Belediye bandosu var.Onları bizim etkinliklerimize davet etsek nasıl olur?”dediklerinde “çok iyi olur ama sizin aramanız lazım” diyorum.Malum biliyorsunuz belediye başkanının keyfinden yasakladığı birisiyiz!...
Evet oldukça önemli ve yeri doldurulmayacak bir grup, belediye bandosu!Kendi kendilerini geliştiren, çabaları ile repertuarlarına bir şeyler katmaya çalışan, deneyimlerini kendi aralarında paylaşan, öğrenmeye açık, mektepli ve alaylılardan oluşan bir ekip Belediye bandosu.
O yüzden onlar hakkında ne yazılsa ,ne çizilse azdır.Soğuk havalarda çaldıkları parçalarla insanların içlerini ısıtan, 9-8 e geldiklerinde ise insanın kanını kaynatan, kıpır kıpır oynatan bir bando.
Ne diyelim; İnşallah kıymetiniz bilinir,hak ettiğiniz yerlere getirilir, Edirne adını şanına yakışır bir şekilde yaşatırsınız…..  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.