banner137
banner12

Yerel parlamentomuzun ne iş yaptığını Edirne’de on kişiye sorsanız 6 kişiden belki doğru cevabı alırsınız.Bildiğiniz gibi ülkenin idaresini sağlayan Genel Parlamento yani TBMM Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yerele indirgenmiş halidir yerel Parlamento.Seçilmişler tarafından yürütülen ve ilin genel sorunlarının ele alındığı yerel parlamentomuzda geçtiğimiz günlerde duyduğum ve uzun bir süredir aklımda olan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.

17’si CHP, 8’i AKP, 3’ü ise MHP’den oluşan ve bir çoğunu bilmediğimiz toplam 28 kişiden oluşan parlamentomuz belirli aralıklarla rutin toplantılar yaparak zaman zaman tartışır zaman zaman kahkahalar atarak sözde Edirne’nin sorunlarına eğilirler.Komisyonlar kurulur,bu komisyonlara katılmak için seçimler yapılır,hatta arada iktidar ile muhalefet bir araya gelip “bu komisyonda bu defa sen ol sonra ben olurum”diyerek hizmet aşkı değil de,alınacak harcırahın yani ödeneğin aşkı yaşanır.İl Genelinde hizmetin sağlandığı İl Genel Meclisi’nde geçtiğimiz ay cep telefonlarının çalışmasını durduran Jammer yani sinyal kesici alınarak Meclis Binasına konulmuş.Sanki TBMM! “ki orada bile böyle bir uygulama yok!”

Meclis Başkanı cep telefonlarıyla oynamaktan kendini görmeyen hatta yaptığı işin farkına varamayan Meclis üyelerinin bu durumuna son vermek adına İl Genel Meclis binasına Jammer koydurmuş.

Yahu bu nasıl bir mantıktır? Bu nasıl bir durumdur? Sinyal bozucu jammer gizlilik derecesi yüksek olan toplantıların dinlenmemesi, olası bir terör saldırısında patlatılacak bir bombanın sinyalini bozmak yani uzaktan tetiklenmesini önlemek adına konulan bir takım frekans bozucudur.

Saydığım bu durumların hiçbirinin olmadığı, sadece cep telefonlarıyla oynandığı gerekçesi ile tedariği sağlanan ve binaya konulan bu cihazın gereğini inanın anlamış değilim.Toplantı başladığı zaman cihazın açılması ile toplantıya katılan üyeler başta olmak üzere,binaya yakın olan diğer Özel İdare personeli ve hatta yoldan kısa süreli geçenlerin bile cep telefonlarının devre dışı kaldığı söyleniyor.

Yani acil ulaşılması gereken bir durum olsa saydığım kişilere ulaşmak imkansız….

Şimdi sorarım CHP grup başkanı başta olmak üzere İl Genel Meclis Başkanı ve diğer parti grup başkanlarına! Siz ne iş yaparsınız? Bu uygulamaya nasıl çanak tutarsınız? Ak Partili birileri çıkıp bunu yapsa ayağa kalkan CHP’lileri anladım da,CHP li birileri bunu yapıyor diye uyuyan Ak Partili İl Genel Meclis üyelerine ne demeli?Siz ya bu siyaseti gerçekten bilmiyorsunuz? Yada orada işinize geldiği gibi oturup komisyonlara girme hevesi ile bekliyorsunz.Eee nede olsa,komisyona üye olanlar iyi paralar alıyorlar.Örnek vermek gerekirse kurulan bir komisyon var ki bu komisyonu sırf para almak için oluşturulduğu yönünde iddialar var.Varsın kurulsun! Kurulsun kurulmasına da; sonuç nerde? Komisyonun kurulduğu konuyla ilgili olarak yerinde inceleme yap,eksiği gediği gör,sorunu çöz yada çözme ama parayı kap.Olmaz vallahi olmaz.Komisyonu kur,Sorunu çöz sonuca ulaş ve nedenlerini toplantıda anlat, o zaman aldığın para helal olsun.Bildiğim kadarı ile 5 günlük toplantı için 720 TL alınıyor.Bir kaç komisyona da üye ol ohhh maşallah ayda 3 bin TL cepte….Helali hoş olsun,gözü olanın gözü çıksın.Ama iş yapın be iş yapın.Jammer da neyin nesi….  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.