banner78
banner12
Resmen dananın kuyruğu kopacak cinsten bir seçime hazırlanıyor Borsa.Hani “Borsa tavan yaptı derler ya!” aynen böyle bir bir hal aldı Ticaret Borsasının seçimleri.Bir yanda adını Edirne tarihine yazdırmış bir isim,diğer yanda ise genç ve akılcı girişimleri ile dikkat çeken bir kişilik.Her iki isimde başarılı ve akılcı adımlarla adeta Edirne için bir kazanım.Amma seçimlerin öncesinde hazırlanan listelere, yanlarında yer alan adamlara baktığımızda üstteki cümleleri sıraladığımı Özay Öztürk için pişman oluyorum.
Kişiliğine, beyefendiliğine, dürüstlüğüne kimse söz söyleyemez! Ancak gelin görün ki seçimlere ondan daha çok hazırlanan ve Mustafa Yardımcı’yı devirmek için gecesini gündüzüne katan bazı tiplerin olması dikkatimden kaçmıyor.İçinde Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin başı çektiği ve devamında bazı gazetecilerinde yer aldığı bu isimler aslında Yardımcı’yı devirmekten ziyade borsada aldıkları kokunun peşindeler.
Sedefçi’nin Yardımcı ile olan ve artık kişisellikten daha da öteye giden savaşı ince hesapların yapılmasına, ranta dayalı bazı düşüncülerin oluşmasına neden olmuş durumda.
İşte bu yüzden Borsa tavan yapıyor.Peki ne var Borsa’da?
Her şeyden önce istihdama yönelik çalışmalar yapılabilir.Mesela Kapıkule de bir çok yere sayın Sedefçi kendi yandaşlarını, tanıdıklarını ve partililerini doldurabilir.Bunu nasıl mı olacak.Şu an çalışanları işten çıkartarak tabi.
İkincisi burada bulunan iş yerleri.Bir çoğu boş.Dolduracak adam bulmaya gerek yok.Borsanın hayır hasenat kaleminden istediğin adamı içeri koy.Kimse sormaz nasılsa.Sonuçta at binenin kılıç kuşananın….Bunlarında istediği bu.Yardımcı bu konuda bunların tavuklarına kış dedi ya arkalarında oluşan tüm yara bundan….
Kapıkule’ye çekilecek servis işi.Buda bunların rant kalemleri arasında.Ha dahası bazı matbaa işleri,reklam ve benzeri durumlar.Bunların hepsi ağızlarının sularını akıtan konuların sadece bir kaçı.
Bunların tüm hareketleri kişisel ve şahsi…Daha geçtiğimiz günlerde düzenledikleri basın toplantısını gördük.Sayın Özay Öztürk’ün haberi bile yok kimlerin gelip gelmeyeceğinden.Birileri hazırlamış tezgahı.Sunumu da ona göre yapmışlar.
Şimdi lafı fazla uzatmayacağım. Lafı da gevelemeyeceğim ve gediğine oturtacağım.
Arkadaş tek dedim ya tek başına on numarasın ve saygımız sana sonsuz.Ama yanında bulunan bazı donsuzlara sözüm!Bunlar Edirne’nin rantına göz koyan, ekmeğini bağladıkları aylıklarla çıkaran, sözüm ona Edirne kamuoyunu oluşturan ve sağladıkları rantlarla hayatlarını idame ettiren adamlar.Bunlar sizin yanınızda olduğu sürece hatta “Özay seçilsin gereken neyse yapılacak”deyip daha şimdiden millete rant kapılarını açma vaatleri verenler olduğu sürece işiniz baya zor.
Ha gelelim Mustafa Yardımcı’ya…
Her şeyden önce bir marka.Edirne’nin peyniri ile namlanan ve dahası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim kurulu üyesi olması nedeniyle Edirne’ye çok sayıda desteği olan bir adam.Para ile pulla işi yok.Tek derdi Edirne ve Edirne’de ki bu tekne kazıntısı adamları kazıyarak ön açmak.
Sonra Borsa için yaptıklarını anlatmaya gerek yok.Tesis ortada.Zaten adam olan anlar,adam olmayanda aha böyle mal gibi bakar.
Borsa ranta kapalı olduğu gibi, alın terine,ekmeğini tarlasından, ürününden çıkaran anasının helal sütü ile parasını kazanan herkese açık.Bu yüzden yolunuz açık,Allah Yardımcınız Başkanınız da Yardımcı olsun… Sayın başkan şimdiden hayırlı uğurlu olsun…
 
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cengiz bayir 11 yıl önce

hamdi sedefci ile sorunlariniz olabilir ama ozay ozturk gibi bir isadami ve genc aktif birinin basta olmasi guzel olacak