banner137
banner12
Bir malın en iyi sergilendiği yer tezgahlardır.Eğer iyi bir tezgahtarsanız malı en iyi şekilde satmak sizin elinizde.Ancak satacağınız bir malada iyi bir tezgah hazırladıysanız işte o malda o tezgahta ve tezgahla beraber çatır çatır satılır.
Bizim belediyemizde geçtiğimiz günlerde iyi bir tezgahla iyi bir tezgahta mal satmaya çalıştı.Gerçi halada satış sürüyor, ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar.Malum içinden 500 bin TL geçen bir arsa bu. Belli başlı noktalarında kıyaklar oluşturulmuş, arsa birilerine hazır hale getirilerek tezgaha konulmuş.
Daha önceleri de söyledim yine söylüyorum.Eğer siz layığı ile bir iş yapmak istiyor ve yapacağınız işten menfaat gözetmiyorsanız işte o iş her halükarda olur biter.Yok siz yapacağınız işte illegal bir durum istiyor ve uygulamaya kalkıyorsanız işte burada kişiler devreye giriyor ve malum olaylar dönmeye başlıyor.
Bugün Belediyemizin imar işlerinde dönen dolapları ve bu dolapları döndürenleri sokaktaki çocuk bile biliyor ama kimse elini taşın altına koyup bir şeyler yapmıyor.Boşuna demedik daha önceki yazılarımızda! Son beş yıllık inşaat ruhsatlarını alarak yerinde yapılacak incelemelerle kimlere ne kıyaklar yapıldığını açıkça göreceksiniz dedik ama; “tık” yok…
Eski sanayi karşısında ki arsada aslında buna benzer bir durum ortada.Yani kişinin kullanımına uygun hale getirilmiş bir arsa.Yamuk,yumuk bir arsa, yapılan belli başlı rötuşlarla veya arsa sahipleri ile yapılan görüşmelerle arsa uygun hale getirilmiş, belediyeden alınacak izin ile de ilk kazma vurulacaktı.Kişi 8 katlı yer istiyor,belediye burası 5 kat diyor. (Rakamlar uydurmadır)Arsanın karı düşünüldüğünde yapılacak kıyak elbette inşaatı uygulayacak kişiyi her türlü isteğe açık hale getirmektedir.Yani RANT ortamı yaratılmıştır.Daha önceki bir yazımda yazdığım gibi “belediye yine kucaklamıştır”.
Şimdi o bölgede genel bir uygulama yapsa,oraya inşaat yapacak kişilerin tamamına hak doğacak olup, kaymak ucuza mal edilecektir.
Fakat siz böyle parça parça uygulamalar yaparsanız,pasta diliminden büyük parçaları kendinize isterseniz bu kaymak baya iyi ve çok olur.Burada da buna benzer bir durum yaratılmak istenmiştir.Pastanın dilimi 500 bin TL dir.Birileri bu dilim sayesinde yeni bir binaya kavuşacak,birileri de sportif faaliyetler adı altında bağışları alacaktır.
Dedik ya işiniz doğru olsa sorun yok.Ancak antin kuntin varsa her türlü isteği yerine getireceksiniz.
Burada iyi bir tezgah yapılmış, işin içine CHP yönetimi, adı belli olan o malum milletvekili de dahil edilmiş ancak olay hortlayınca herkes sütten çıkmış ak kaşık olmuş.Belediye başkanı hakkında il başkanı zehir zemberek açıklamalar yapmış,Belediye başkanı İl Başkanına adeta “işine bak demiş” ancak bunun bir kayıkçı kavgası havası estirmesi kısa süre içinde de kamuoyunda yankı bulmuştu.Kaymak gitseydi ohhh ne ala!Ama kaymak içinde kılçık çıkınca kıvır bakalım….
Hey belediye.İmarda yarattığın kıyakları yedi dübel biliyor.Kahkahaları ile odaları inleten o kişinin yaptığı tezgahları da Edirne’deki bir çok müteahhit veya inşaat sahibi de biliyor.Artık yeter!Sayılı gün çabuk geçiyor.Yarın bu tezgahların başına başkaları geçecek.Ama sizin kirli tezgahlarınızda asla iş yapmayacak.Bu kirlettiğiniz tezgahları da ortaya çıkartıp rezilliklerinizi ortaya çıkaracak…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
av.l.r.dinçeli 11 yıl önce

sanki chp il yönetimininde bu kirli tezgahta rölü varmış gibi yaptığınız imayı kınıyorum. chp il yönetimi ve il başkanı böyle bir söylentiden haberdar olurolmaz gerekli tavrı göstermiştir. lütfen bu hususu düzeltiniz.