banner137
banner12

Polisliğin zor bir meslek olduğunu, ancak çok sayıda gencin hayalinde yatan bir meslek olduğunu hepimiz biliriz. Hakkını verirseniz fiyakalı bir meslektir. Hele yine üst rütbelerdeyseniz ve basamakları emin adımlarla çıkıyorsanız yaşattığı gurur bir başkadır.

Meslek hayatım boyunca çok sayıda İl Emniyet Müdürü ve altında bulunan kadrolarla çalışma imkanım oldu. Her birinin olaylara bakışı, yaklaşımı, tarzı, sistemi, sonuca varışı farklı.

Her şeyden önce dinlemesini bilen, sentezleyen adamlardan olması çok önemli. Şu an Edirne’de hafızlarımızda yer edinen ve olayların üzerine gidişinde sizi en çok etkileyen isimler kim diye soracak olursanız inanın 3 veya 5 tane isim sayarım, gerisinin adını bile hatırlamam.

9 Ağustos 2023 günü Edirne İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Onur Karaburun’dan söz etmek istiyorum! Resmi gazetede yayınlanan 2023/355 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Edirne İl Emniyet Müdürü olarak ilimizde göreve başladı. 1975 doğumlu ve 1996 yılı Polis Akademisi mezunu. Antalya Havalimanı, Artvin Sarp Kara Hudut Kapısı, Hudut Kapıları Daire Başkanlığında değişik rütbelerde, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığında Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundu. Yani Edirne’ye atanması veya atamasının yapılması tesadüf değil…

Bilerek, çalışılarak “Onur Edirne’de iş yapar” diyerek gönderilen bir isim.

4 ay oldu göreve geleli ve uyuşturucu başta olmak üzere sokak satıcıları ile mücadelesinde önemli bir yol aldı. O kıyı, kenar mahallerde yani illegal tiplerin yuvalandığı yerlerde inlerine kadar girerek hepsini deyim yerindeyse paket yaptı.

Sahadan aldığı verileri analiz ederek, yerinde gözlemleyerek operasyonel anlamda ekip ruhu ile çalışan bir yapısı var. O’nu sekteye uğratacak kendi personeli bile varsa gözünün yaşına bakmıyor, çürük dişliyi değiştirerek sağlam zeminde arkadaşlarıyla beraber yürüyor, hatta koşuyor.

Çok hızlı başladı ve inşallah böyle devam eder. Kişisel sohbetlerimizde “ben polisim” diyor. “Benim memurum dışarıda soğukta çalışırken,icraat yaparken ben sıcak yerde oturursam olmaz”diyor. Bu düşünce, memurda azmi artırır, çalışma şevkinin ortaya çıkmasına neden olur ve sonuçta elde edilen ortak başarıdır ve bunun mimarı ilin Emniyet müdürüdür.

Gecenin bir yarısı telsizden anons ediyorsa “bakın ben uyumadım olaylara müdahilim” şeklinde bir algıyı memurunun kafasında yer edindiriyorsa bundan memur kendine pay çıkarır. “Helal olsun be! Biz uyumuyoruz müdür de uyumuyor”veya “dikkat edin! Bakın başmüdür uyumuyor. Kendinize çeki düzen verin”dedirterek hem memurun yanlarında olduğunu hemde disiplinin elden bırakılmasına neden oluyor.

Personelinden verim almak adına sıkıntılı olan personeli oraya, buraya sürmüyor, tüm personele “nerede çalışmak istersiniz? Nerede daha verimli olabilirsiniz” şeklinde bir anket yaptırtarak elindekini bilmek ve en iyi verimi almak istiyor.

Yani işin kısacası kolay değil! Yani kısacası tüm il genelinde işçisinden, memuruna yaklaşık 3 bin kişinin sorumluluğu omuzlarında. Bununla beraber il genelinde yaşayan 411 bin kişinin huzurlu bir kentte yaşaması da İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’un omuzlarında.

Kısacası şehrimize geldiği günden buyana insan ilişkilerine önem veren, polis üniforması altında şefkatini her daim göstermesini bilen, kentliyle bir ve beraber olan, babacan tavırlı bir insan bu zorlu görevde yer alıyor.

Edirne halkı olarak ta her daim polisimizin yanında olmalı, duyduğumuz, gördüğümüz konuları ilgili birimlere iletmeliyiz. Huzurlu bir kentte yaşamak istiyorsak her şeyi devletten polisimizden beklemek doğru olmaz. Bu yüzden “polis vatandaş el ele” sözünü sözde değil özde yerine getirmeli, bilgi paylaşımından asla kaçınmamalıyız…

4 ay sürede bin 200’den fazla yakalama ve aranması bulunan şahsı adalete teslim eden bir il emniyet müdürü ve personeli sizce de güzel şeyleri hak etmez mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DEVLETİNİ SEVEN BİRİ 5 ay önce

POLİSLİK ZOR MESLEKTİR, YAŞAM BİÇİMİDİR ÖLE KISA SÜREDE YAPIP BİTİREMEZSİN ÖMRÜN BOYUNCA YAPARSIN, ZORLUKLARINA AİLEN DE DAHİLİDİR BU YÜZDEN BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATAN İL EMNİYET MÜDÜR SAYIN ONUR KARABURUN BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM EKİBİNE BAŞARILAR ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN, BAŞARILARI DAİM OLSUN, EDİRNE HALKI OLARAK POLİSİNİZİN YANINDAYIZ HEP BİRLİKTE DAHA HUZURLU GÜNLERE,