banner78
banner12
Gündelik yaşamımızda çok sık kullandığımız bir cümle.Kimimiz bir yerde bir alavere dalavere varsa bu cümleyi, yada az çok konu hakkında bilgimiz varsa gerçek anlamını kullanırız.Tıpkı alt satırlarda belirtildiği gibi.Yani kısacası Harikalı Hisseler Kumpanyası “İlk kez 3 Mart 1980'de, İstanbul Şan Sineması'nda sahnelenmiş bir müzikaldir.Hisseli Harikalar Kumpanyası, o dönemde Türkiye'nin birçok yerinde sergilenmiştir. Müzikalin 1980 versiyonunun video kaydı önce TRT, ardından pek çok kanalda yayınlanmış, devam niteliğinde çekilen dizi ise pek başarılı olamamıştır.
13 Haziran 2009 tarihinde New York'taki Beacon Tiyatrosu'nda sergilenerek Broadway'de sahnelenmiş Türkiye'den ilk müzikal olmuştur” diyor tarih sayfaları….
Aslında bir müzikaldir ama içinde entrikaların anlatılmak istendiği türden ve sahneye konan bir müzikaldir.
Biz gelelim bizim kumpanyaya! Yarın malum CHP Merkez İlçe seçimleri var.Yani yenilikçiler ile gelenekçiler arasında geçecek olan bir seçim.Şu ana kadar öne çıkan isimlere baktığımızda Yunus Saç,Mustafa Yüksel ve açıklama yapacağını beklediğimiz Harika Türkay var.
Üç isme baktığımızda iki ismin öne çıktığını, ancak bir isimin sonradan birilerinin gazlamasıyla yada zorlamasıyla öne çıktığını bildiğimiz isim olması dikkat çekiyor.Mustafa Yüksel yılların zorlu davaların avukatı, zorlu SHP ve CHP döneminin askerlerinden biri.Yunus Saç ise teşkilatı enine boyuna tanıyan,yanlışa yanlış diyebilen, doğrunun ise arkasında sonuna kadar durabilen bir isim.Tıpkı dün Hamdi Sedefçi’nin arkasında durduğu gibi.Ama bugün durmuyor neden?Yanlışla işi yok.Harika Türkay ise benim bile çok bilmediğim sadece Hamdi Sedefçi’nin cezaevi çıkışında gözyaşlarına hakim olmayan bir avukat olarak aklımda kalan bir isim.Yani seçim yada teşkilat yada CHP bilgisi olmayan bir isim.Ama avukatlığına diyeceğim yok….
Peki CHP nereye gidiyor.Seçime tabi.Yerel seçimlere çok güçlü hazırlanması gereken bir ekiple yola çıkması gerek.Sonrasında ise il kongresi ve güçlü bir CHP.Ama şu an için bunu CHP de görmek yada söylemek zor.
Koltuk sevdası ile kendini yemiş bitirmiş bir belediye başkanının kendisini parti üstü bir isim gibi görmesi, teşkilatı hiçe sayması, bölmesi parçalaması ve yönetmek istemesi elbette genel merkezinde gözünden kaçmış değil.Yani Sedefçi’nin Harika Türkay’ı açıkça desteklediği gerçeğinden yola çıkarsak CHP’nin aynı tas aynı hamam olacağına hiç şüphem yok.Arkasında olan isimleri incelediğimde adı hep şaibelere karışmış, sürekli birbirleri ile kavgalar etmiş, sonrasında ortak çıkarlarının olduğu bir noktada yada menfaatlerinin örtüştüğü bir noktada bir araya gelmiş isimlerden oluşuyor.
Yani kısacası Hisseli Harikalar Kumpanyasında bir CHP yada Harikalar diyarında bir CHP olacak gibi görünüyor.
CHP lilerin buna artık doymuş olması gerekiyor.Bakın kim Sedefçi’nin yanındaysa ve ben CHP liyim diyorsa bugüne kadar maması kesilmemiş isimlerden oluşuyor.Ama kim karşısındaysa CHP liliği sonuna kadar savunan ilkelerini benimseyen, halkı kucaklayan ve birilerine göbek bağı olmayan isimlerden oluşuyor.Yani yenilikçi ve geleneklerine bağlı bir düşünce partiyi ileriye götürecektir.
Yarın günlük değil,CHP nin geleceği için var olma savaşında olan isimler doğru oylamayı yapmaladırlar. “Yüksel”en bir değeri “Saç”ınızı başınızı yolarak ta olsa Harikalar diyarına sürüklemeyin. Bu partinin hisseli Harikalara yada harikalar diyarında gün geçirecek adamlara ihtiyacı yok.Atatürk ve Cumhuriyet için gerçek CHP liler zaten ne yapacağını biliyor.Mühim olan sahte CHP lilerin ne yapacağı?...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.