banner137
banner12

Konuştuğu günden buyana hep söyledim ya şu Sedefkule işini. “Hayal kule” olacak dedim. Hayali bırakın; artık ne olursa olsun.Ama adı Hamdiye olsun artık.

Çok değerli belediye başkanınız yine Edirne’de yokluğunun yerini yaptığı basın toplantısı ile anında dolduruverdi. Ne kadar güzel Edirne Gazetelerinin manşetleri hoştu ve boştu birden bire çıkıverdi yine ak saçlı başkanınız. Birde baktım ki methiyeler düzülmüş, çanak sorular sorulmuş yalakalar yalamış yutmuş Hamdi beyi!

Aslında yazacak o kadar çok konu var ki. Bu sefer harmanlayıp yazayım istedim.Kimsede adam gibi soru sorarak hoplatmamış başkanı yerinden.Nasıl sorsunlar ki! Adam ağa beyi gibi istediğini yazdırıyor basına.Sıkıysa biri aleyhte yazsın bakalım.

Ha bu arada “yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler” ya! Bende “Sezar’ın hakkını Sezar’a” vermek istiyorum. Bizim ak saçlının en öneli marifetlerinden birini Edirne gazetesi geçtiğimiz günlerde manşetinden nal gibi çaktı. Bir meclis üyesinin çocuğunun işe alınması ile ilgili yer alan haberde geçte olsa yerine “cuk” diye oturmuştu ve oturtmuştu.Gönül ister bu tür haberlerin diğer gazetelerde de yer almasını ve Edirne halkının ak saçlının durumunu görmesini isterim.Ama nasıl olacak.Kiminin karısı kimin agası,kimini kardeşi,kiminin halası ve hatta kiminin baldızı bile belediye de iş başı yapmış.Meclis üyelerinin yakınlarına bir şey diyeceğim yok!Onlarda emir eri olmuşlar bu küçül kıyakla işte.

Yahu dışarıda ne adamlar var iş, aş bekleyen sen kalkıyorsun bir sürü boş adamı işe alıyorsun, ne kadar ihtiyaç sahibi adam var iş bekleyen sen cebi para dolu oğlunun yandaşı diye alıyorsun işe.

Ak saçlı başkanınız 2013 seçimlerini işaret ederek; aday olacağını söylemiş. Yahu bu ne pişkinlik be! Kim gösterecek seni çok merak ediyorum doğrusu! CHP desen aday arayışına şimdiden başlamış durumda. Genel merkez kolayını bulsa haritadan silecek kendisini,bu hala kalkmış “adayım” diyor. Ne adası? Minnoş adası mı? Neymiş? “Adaymış!”Vay anam vay.At yalanı göreyim inananı….

Şimdi bayram değil seyran değil, adayım dedi ya sizinki. Bakın görün ne filimler dönecek. Adeta diz çöktürecek, korku imparatorluğu kurarak baskısını arttıracak. Ama bu sefer Edirne halkı yemez be! Terliler bu sefer….

Yargıtay da ki dosyanın hareket etmeye başlaması ile bir telaş aldı sizinkini. Ankara yolları taştan sen çıkardın beni baştan. Ankara’nın dikmeni gel ayı ye beni. Misali koş babam koş.Ha bu arada Kıbrıs neyin nesi onu anlamadım! Ben çok iyi anladım da neyse bakalım.Oda bizde kalsın.Yakında salacağız nasılsa kokusunu….Koğuş kalkkkkkkkkkkkk…….demesinler sakın.Baba oğul ikinize….

“Ayranımız yok içmeye tahtırevanla gidiyoruz gezmeye” Millet su kesintilerinden bıktı. Sorunlar bu konuda yumak oldu. Sen hala kalkıyorsun alt yapısı olmayan kentin sokaklarına asfalt atıyorsun.Attığın asfaltlar daha şimdiden köstebek yuvası oldu.Zübeyde hanım caddesi ise bilmem ne kandili gibi yanan lambalarla adeta hayat buldu. Ha bu arada sokakta hayat başlamış “Ham” diye. Koparan koparanaymış bu caddede. Yaya kaldırımların ise cabası.

Yahu son üç yılda yaptığın açıklamaların gazete arşivlerinden çıkartsam. Atılan manşetlere harcanan kağıtlar Edirne çöplüğü gibi olur adeta yalandan bir dağ haline gelir.

Yapçez, etçez dedin. Hiç birini gerçekleştiremedin. Kankan Namık ile de kavga ettin. Yakında Nihansın dideden şarkısını da söyleteceklermiş sana. Sende ne güzel “ötme bülbül” diyormuşsun. Bende diyorum ki öt be bülbül öt de ak koyun kara koyun çıksın ortaya.

Ama seni yinede takdir ediyorum sayın başkan. Bu kadar eleştiriye, üç beş çapulcunun sana yaptığı eleştiriye rağmen hangi yüzle orada oturuyorsun bunu anlamıyorum.

Bu yaptığınız bana cami duvarı sözünü hatırlattı.Gerçi hoş sizin camilerle işiniz olmaz ama.Neyse.2013 Ekim’ine daha çok var.Bekleyip göreceğiz bakalım.Sen bu arada halkın senin ne için seçtiğin hatırlada. Bu kentin belediye başkanı olduğunu unutma.Suyu kesilen halkın arasına in,çöplerini almadığın mahalleli ile görüş. Bu iş apış arasında bira içmeye benzemez. Altında son model fiyakalı araba ile hava yapmaya da benzemez. Her tarafı ot götürüyor. Belediye olarak halkın sağlık sorunlarına eğil. Yarım asırdır aynı nikah dairesinde kıydığın nikahlara ve salonuna bak. A Sosyal belediyeci.Bir nikah salonun bile yok.Millet bıktı aynı salonu görmeye.

Ha bu arada unutmadan yurt dışında seni temsil etmesi gereken adamlarına söyle de ayık kafa ile işlerinim yapsınlar.Ayyaşlarla iş yapma.Buda benden size bir tavsiye.Çünkü çok kötü şeyler oldu ve konuşuldu…. Aklıma gelince başka şeyleri de bir ara yazarım.Yağdanlıkları yağlamayı da unutma.Hadi bayyyyyyy……

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
edirnelimemur 12 yıl önce

Belediyeyi hırsızlar sarmış.Alın birini vurun ötekine.Kim sorarsa hamdi aday olacak ve belediyeyi alacak avucunu yalasın hamdi "ye"

Avatar
edirnelimemur 12 yıl önce