banner137
banner12

Denizin durgun olduğu anlar artık geride kaldı.Denizde esen rüzgarın yönüne göre fırtınalar yavaş yavaş patlamaya başladı.Siyasetin en çirkin ve en ahlaksız olan yönü, karşılıklı sataşmalar,saldırmalar ve en acısı belden aşağı vurmalardır.

CHP’de adayın belirlenmesi ve Hamdi Sedefçi’nin DSP’den aday olacağını açıklaması Edirne’de siyasetin farklı bir boyut kazanmasına neden oldu.Bitmiş,tükenmiş kanat çırpacak hali dahi kalmamış bir güvercinin yeniden uçacağını sananlar “denize düşen yılana sarılır misali” Sedefçi’ye sarılmış ve bir umuttur, “olursa bizim parti Edirne’de yine canlanır” diyerek tüm Türkiye’de olduğu gibi CHP’nin eskilerini,kullanıp attıklarını yeniymiş gibi aday göstererek bu arayışta iddiası olduğunu bilere göstermiştir.

DSP’nin Edirne’de alacağı oy belli.Burada birileri her türlü taklayı astada 20 yıldır bu kente zararı olan bir kişinin zarara devam edeceğini bilerek çok sevdiği partisine oy vermeyecek ve sadece Sedefçi taraftarları belli bir oyla belli bir seviyeye gelecektir.

Dikkat ettiyseniz DSP’nin adını bile kullanmıyor. “Ben şunu yapacağım,ben bunu yapacağım”diyor.

Yahu arkadaş yaptıkların arkanda, yapamadıkların önünde dağ gibi duruyor!Daha neyi yapmaktan bahsediyorsun?

Sırf kendini kurtarmak bu dalgalı denizde boğulmamak için DSP’yi bir ip gibi görmenin anlamı ne bunu anlamış değilim?

Kaldı ki; hala CHP’li olduğunu söyleyip CHP seçmenine göz kırparak DSP’li seçmeni kandırarak bir yerlere gelebileceğinin hesabını hala nasıl yapıyorsun, pes doğrusu.

DSP ile CHP savaşı giderek kızışmaya başlıyor. Ve inanın her iki adayın yarın öbür gün oryaya neler çıkaracağı şimdiden merak konusu.

Ak Parti ise nehre yatan ve pusuda bekleyen bir timsah gibi…Büyük göçlerde anguslar, bufololar nasıl nehri geçmek isterken sürü mantığı ile hareket ediyor ve timsaha yem oluyorsa, Ak Parti’de o şekilde bu kavganın galibi olacakmışçasına, 30 Mart gününü sabırsızlıkla bekliyor.

MHP ise “oyum ne CHP’ye ne AKP’ye”diyen seçmenin sesini dinleyerek bu yönde uyguladığı politika ile bildiği yolda emin adımlarla yürüyor.

Seçimi kesin alacakmış gibi görünen Ak parti için her kesimden çok sayıda insan yıllar önce söylediği şeyi yine tekrarlıyor. “Edirne için ne yaptınız?”Ortada yapılan o kadar çok şey var ki,bunlar halkı ilgilendiren şeyler değil.Kent içine komple asfaltı attıran Ak parti,ama bunu eline yüzüne bulaştıran yine Ak parti.Göz göre göre eski CHP’li Hamdi Sedefçi’den bu konuda iki defa gol yiyen Ak parti, bu konuda işi kurtarma girişiminde dahi bulunmadığı için yapılan işin dahi reklamını kendi lehine çeviremedi.

Bunun gibi sayılacak çok sayıda örnek var ama, Ak partili belediye meclis üyelerinin durumuna ve başarısına baktığımızda durumun o dönem için pekte iç açıcı olmadığını görüyoruz.Muhalefet etmesi gereken il başkanı ise CHP’li belediye ile sanki ortak bir yol izlermişçesine ucundan ucundan dokunduğu süslü kelimelerle Sedefçi’yi değil eleştirmek sadece sakinleştiriyordu.Özellikle sayın Kahve’nin bu konuda “çöp konteynırları ile ilgili yolsuzlukları açıklayacağım” deyip sesini çıkarmaması ve işin üzerine örtü örtmesi yada gazetecileri kullanarak aba altıdan sopa göstermesi beni hala düşündürmüyor değil.

Velhasıl Ak parti’nin şu süreçte adayı ile şansının yüksek olduğu ortada.Bu kısır tartışmalar,kırgınlıklar ve tepkiler derken Ak parti’nin sabit oyunun üzerine biraz daha oy koyması ve bu oylar içinde hem Sedefçi’ye hem Gürkan’a tepki oylarının olması Ak Parti’nin şansını yükseltiyor.

MHP’de bu başarının yakalanabilmesi için geçen seçimlerde ki oyunu yüzde 1500 seviyesinde artırmış olması gerekiyor.DSP’de ise durum farksız değil..

Yazılacak, konuşulacak aslında çok şey var! Kenti soyanlara, kenti ve kentliyi kandıranlara, bizi sadece yıllarca rantla,menfaatle,çıkarla yönetenlere pabuç bırakmamalıyız. Belli bir yaştan sonra akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayanlara ise asla ve asla şans tanımamalıyız.Artık Edirne soran,sorgulayan bir kentlilerden oluşuyor.Her şeyi soruyor, sorguluyor.Bu seçim diğerlerinden çok farklı olacak ve birileri boyunun ölçüsünü çok fena alacak….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.