banner137
banner12

Seçimle gelmiş bir insanın tanınmaması ne ahlaka nede demokrasiye yakışır. Kasım 2023’te yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Edirne İl Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimlerinde ipi göğüsleyen ismin Elmas Aslan olması ve bu ismin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından hiç sayılması hala tartışma konusudur. Üzerinden 4 ay geçmesine rağmen üvey evlat muamelesi gören ve neredeyse oda’ya sokulmak istenmeyen ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak tarafından bile açık bir dille “ben tanımıyorum”denilen Elmas Aslan her şeye rağmen mücadele etmeye devam ediyor.

Bugüne kadar başkanlığı ile ilgili veya yaptığı çalışmalarla ilgili Ticaret ve Sanayi Odası’nın sosyal medya hesaplarında tek bir satır yer almıyor. Kişisel kin ve egolar başarıları olan “kadının” yok sayılmasına neden oluyor. Koskoca Oda basit şeylerle uğraşıp duruyor. Başı ayrı kıçı ayrı oynayan bir kurulun başkanı ayrı telden, yönetim kurulu üyeleri ayrı telden çalıyor. Oda yönetimi tarafından kendilerine yakın görülen bazı kadınlar baş tacı edilirken, seçimle gelen ve seçimi kazanan ve başkan olan isim ve beraberindeki bazı yönetim kurulu üyesi kadınlar maalesef hiçe sayılıyor.

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimlerini kazanan İcra Komitesi Başkanı Elmas Aslan, sürdürdüğü projeleri ile başarılarına devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi’’ kapsamında Antalya’da yapılan eğitimler sonucunda Edirne’nin Türkiye’de birinci seçilmesi Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın umurunda bile olmamış. Sosyal medya hesaplarında tek bir satır bile yok. Bu konu haber konusu olarak bile Edirne basınına servis edilmemiş. Ama yanlı yönetim kurulu üyelerinin sıradan bir ziyareti bile başlarında baş yokken adeta servis yarışına giriyor ve sosyal medya hesaplarında baş köşeye konuyor.

Belki de proje oda yönetimine çok boş geldi ama dolu da gelse Elmas Aslan başarısı görülmeyecekti. Biz bunlarla alakalı daha öncede yazılar yazmıştık ama yapılan haksızlığa TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bile sağır kalmış olacak ki; buradakiler istedikleri gibi at koşturuyorlar. Birileri kadına saygıyı unutmuş, başarısını görmezden gelmiş ve sırf “o kadın” olduğu için kişisel kaprislerini öne çıkararak Oda’yı bile huna alet etmişlerdi.

Bizleri belki çok alakadar etmez ama ortada bir başarısı varsa ve bu başarı gölgelenmek isteniyorsa bizde buna seyirci kalamayız. Edirne’de bazı yazılı ve görsel medyanın haber yaptığı konuyu koca Oda nasıl göçmez ve yok sayar bunu anlamak mümkün değil ama anlatmak mümkün!

Biz bir kadına haksızlık yapıldığı düşüncesiyle böyle bir yazıyı kaleme aldık… Yedikleri, içtikleri ayrı gitmeyen insanların haksızlık yapmalarına seyirci kalamayız. Hakkıyla alnının teriyle bir yerlere gelmeyi başaran bir kadını hiçe sayamazsınız. Dediğim gibi o koltuklar gelip geçici ve gönül koymanın, kalp kırmanın bir anlamı yok. Bükemediğin bileği öpeceksin…

Unutmayın ki; un beyazdır ve lekeyi çabuk gösterir. Eğer un’da leke olursa ki vardır; ekmeğinizde helal olmaz. O yüzden yediğiniz ekmek gün gelir boğazınıza dizilir…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.