banner137
banner25

Zıpkınkurt
 Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt dün sabah ETSO binasında kahvaltılı basın toplantısında gazetecilere yeni dönem ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Odanın hareketliliğinin devam edeceğini belirten Zıpkınkurt, "Edirne'nin ticari hayatını iyi biliyoruz. Sektörleri iyi tanıyoruz. Dolayısıyla hızlı karar alıyoruz" dedi. Yıllık 500 Bin Dolar civarında ihracat sağlanan Mis Sabunu konusunda haberleriyle Edirne'nin sesini Ankara'ya duyuran ve duyarlı davranan Edirne basınına da teşekkür eden Zıpkınkurt, kentin tanıtımı konusunda da ciddi sorumlulukları olduklarını kaydetti.

         ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, ETSO Genel Sekreteri Nevzat Taşkın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cavit Duvan Başkanlık Danışmanı Selim Kaya'nın da hazır bulunduğu toplantıda birlik ve beraberlik mesajı veren Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, odanın yeni döneminde basınla tanışma amaçlı biraraya geldiklerini söyledi. Zıpkınkurt açıklamasında şunlara yer verdi:

         "Dört yıllık sürecimizde sizlerin fedakar çalışmalarınızdan bizler de faydalanalım, Edirne ticari hayatine birlikte yön verelim istiyoruz ve bu amaçla toplantıları sık sık gerçekleştirmek düşüncesindeyiz. Odamız yeni dönemde çalışma arkadaşlarımızda beraber hazırladığımız gündemde kurumalrarası iletişimde aktif rol oynayacağız. Tüm kurumlarla olan iletişimde işadamlarıyla, yatırımcılarla biraraya gelerek onların rehberliğini yapacağız. Daha sonra KOBİ yatırımcısına proje hazırlama konusunda teknik destek vereceğiz. KOBİ'lerle ilgili ciddi yatırımlar, katkılar var. Tüm üyelerimizin sektörel bazdaki sorunlarını gündeme alıp bunlarla ilgili ayrı ayrı meslek komitelerini hızlı bir şekilde çalıştırmayı planlıyoruz. Edirne'nin güncel sorunlarını ve çözümlerini getirecek ve bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunları da sizlerle paylaşarak kamuoyuna da etkin bir şekilde ifade edeceğiz. Edirne için başka neler yapabilirizi konuşacağız. Trakya'daki odalarla birlikte çalışma zemini hazırlamaya çalışıyoruz. Belki Çanakkale'yi de katabiliriz. Uzunköprü ve Keşan oda ve borsalarımızla ilimizin sorunlarını tartışacağız, onların sorunlarına nasıl bir çözüm üretebiliriz. Bizden bekledikleri neler onlarla buluşacağız önümüzdeki günlerde. Hızlı bir çalışma dönemi bizi bekliyor. Edirne'nin tanıtımıyla ilgili de ciddi sorumluluğumuz var. Sayın valimizle görüştüm, belki bizim katkılarımız vali beyin katkılarıyla Edirne'nin tanıtımıyla ilgili materyaller yaptırmalıyız, bunlara öncülük etmeliyiz. Çok sayıda tarihi eserimiz var, biz de materyal fazla ama bunları ortaya çıkaramamışız. Bunlarla ilgili çalışmalarımız olacak.

         "BASINLA BİREBİR İLGİLENECEĞİM"

         Önümüzdeki dönemde odamızın Edirne'de tüm yaptıklarıyla öne çıkacağı bir kurum olacağınızdan şüpheniz olmasın. Bu oda hepimizin. Basınla birebir kendim ilgileneceğim. Arkadaşlarım o yetkiyi bana vardı. Genelde yönetimde bir arkadaşımız basından bir arkadaşımız dış ilişkilerden sorumlu oluyordu. Ama basınla olan birlikteliği beraber yürütme kararlılığındayım. Her seyahatimizde basından bir arkadaşımızı yanımıza alalım istiyoruz.

         "MİS SABUNU'NUN TAKİPÇİSİYİZ"

         Mis Sabunu ile ilgili yaptığınız haberler ve duyarlılığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Edirne için çok önemli. Seçim dönemimize geldi. Arkadaşlarımız sizleri bilgilendirdi ve sizler de yeterli duyarlılığı göstererek Ankara'ya kadar sesimizi duyurduk. Bakanımızın ciddi çalışmaları var ve iki gündür açıklamaları var. Hemen çalışmalara başladık. CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, 25 kişilik Alt Komisyonu'nda olduğunu öğrendik ve kendisine bir sunum yaptık. Misa Sabunu'nun Edirne'deki ticari rakamsal olarak değeri, çalışan sayısı ve neler yapılabiliriz, nasıl bir çözümle bu işin önüne geçebilirizi anlattık. Sağolsun kendileri bizleri dinledi, dosyaları aldı. 25 kişilik komisyonda bunları anlatıp Mis Sabunu'nu savunacaklarını söylediler. Bakanımızın da çalışmaları olmuş. Önümüzdeki hafta yönetim kurulu olarak bakanımızı, odalar birliğini ziyaret etmek için Ankara'ya gideceğiz. Komisyonda da anlatma imkanımız olırsa Mis Sabunu'nu anlatacağız. Bizim için önemli gelir kaynağı ve Edirne'de ciddi bir istihdam yaratıyor. Merdiven altı olsa da kayıt dışı olsa da aylık 1 Milyon Lira civarında üretim ve katkı söz konusu. Genellikle insanlar evlerinde üretiyorlar. Aşağı yukarı yıllık 500 Bin Dolar civarında ihracatta söz konusu. Bu yarın artabilir de.. Şu ana kadar bu çalışmaları yaptık. Ayrıca tescil ve marka konusunda çalışmalarımızda var coğrafi işaretle ilgili. Bu bir süreç ve bu işin takipçisiyiz. Evlerde üretenler var, kapalı çarşılarda satıyor. Mutfak ihtiyacını karşılıyor. Edirne için iyi bir şey aslında. Dünyada baktığınızda AB yasalarıyla ilgili çıkan bir yasaklama ama dünyada zaten meyve şeklind emumlar satılıyor. Bu konuyla ilgili adli ve hastanelere intikal etmiş bir tane şikayet yok. Edirne'de 400 yıldan beri bu sabun var. Sorun aşılacaktır, bakan da bizim için bir şanstır.

         Kırkpınar Haftası'nda ESTİF Fuarı hazırlıkları sürüyor. Edirne'de pek sanayi olmadığından bu fuar genellikle tarım ağırlıklı geçiyor. Haftaya Çarşamba gübü saat 18.00'da Sarayiçi'ne giriş alanında fuarımız açılacak.

         "HIZLI KARAR ALIYORUZ"

         Odamızın hareketliliği devam edecek. Arkadaşlarımızla şansımız ticaretten geliyoruz, Edirne'nin ticari hayatını iyi biliyoruz. Sektörleri iyi tanıyoruz. Dolayısıyla hızlı karar alıyoruz. Ticaretin bize verdiği beceriyi de odamızda hak ettiği yere Edirne'de Trakya'da getireceğimize inanıyorum. Ekip arkadaşlarımız çok iyi. Biz bu işi çok kolay başarırız diye bakıyorum. Bu arada her sözümüz senettir.

         

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30