banner137
banner25

Zincir olma yolunda!
Türk Patent Enstitüsü'nden 2005 yılında EDAC adıyla patent alarak et, kıyma, yumurta ve pirinç üretiminin yanı sıra meyve ile sebze üretimi yapan Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu, şehir merkezindeki 3'üncü satış mağazasını açtı. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, ticari kaygısı olmayan mağazalarda mahkumların ürettiklerinin değerlendirilmesini hedeflediklerini söyledi.

 

Edirne Atatürk Bulvarı üzerinde daha önce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın lokal olarak kullandığı bina Açık Ceza İnfaz Kurumu ürünleri için satış mağazası haline getirildi. Cezaevinin 3'üncü satış mağazasının açılışına Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Cumhuriyet Savcıları ve hakimlerin yanı sıra adliye çalışanları katıldı.

 

Başsavcı Uğur Yiğitbilek, mağazalarda ticari bir amaçlarının olmadığını ifade ederek, "Öncelikle ıslah ettiğimiz insanların ürünlerini sergilemeye çalışıyoruz. Ticari kaygımız olmadan mahkumların ürettiklerini sergileme ve burada değerlendirme amacını taşıyoruz. Bu ürünleri üretmemizde hiçbir ticari kaygımız yoktur. Bu üçüncü dükkanımız, memnun kalacaksınız ve biz buralara hareket getireceğiz" dedi.

 

Edirne Valisi Hasan Duruer ise mağazanın hayırlı olmasını dilerken, "Herhalde zincir kuracaksınız" diye espri yapınca gülüşmeler oldu. Vali Duruer, önemli olanın mahkumların ürettiklerinin değerlendirilmesi olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek mağazanın açılışını yaptı. İçerisini gezerek mahkumların üretiminde çalıştığı et, kıyma, yumurta ve pirinçlerin yanı sıra el sanatları ürünlerini inceleyen Vali Duruer, cezaevindeki çalışmalarla ilgili de bilgiler aldı.

 

Açılışı yapılan mağazada et ve süt ürünlerinin yanı sıra mahkumların Açık Cezaevi'nde yaptığı el sanatları ürünleri de satışa sunuluyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30