banner78
banner25

Yıldırım düştü!13 kişi yaralandı.1 kişi öldü

Edirne’de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve sonrasında çıkan şiddetli rüzgar can aldı.

Meriç nehri kenarındaki Emirgan çay bahçesinde oturan vatandaşlar beklenmedik bir olayla karşı karşıya kaldı.

Akşam saatlerinde sıcak ve bunaltıcı havanın ardından bir anda bastıran sağanak yağış ve ardından çıkan şiddetli rüzgar Meriç nehri kenarındaki çay bahçesinin içinde bulunan kavak ağacına düştü.Büyük bir gürültü ile çatını üzerine devrilen ağaç çay bahçesinde oturan 13 kişinin yaralanmasına bir kişinin de yaşamını yitirmesine neden oldu.

Olay yerinde yaşanan kargaşa ile kendini ağacın altından çıkartmayı başaranların yanında çevredeki vatandaşlarında yardımı ile kurtulan bazı yaralılar ilk olarak taksilerle hastanelere taşındılar.Olay yerine gelen sağlık ve arama kurtarma ekiplerinin de yardımı ile durumu ciddi olan bazı yarlılarda bulundukları yerden çıkartılarak Edirne’de bulunan Devlet Hastaneleri ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Nehir kenarında bulunan çay bahçesinin nehre doğru olan kısmının balkon şeklinde olması ve nehrin üzerinde bulunması arama kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı.Devrilen ağacın tüm ağırlığını üzerinde taşıyan asma balkonun nehre yıkılması tehlikesine karşın çalışan arama kurtarma ekipleri uzun süren uğraşlar sonucunda devrilen ağacın altında kalan ve çöken balkon kısmında bir kişinin sıkışmış halde ki cesedini buldular.

Yaklaşık 5 saat süren kurtarma çalışması sonucunda ceset bulunduğu yerden çıkartılarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü.

Edinilen bilgiye göre meydana gelen olayda yaşamını yitiren 23 yaşındaki Ufuk Mumcu’nun anne ve kız kardeşi ile birlikte Yunanistan’ın Gümülcine şehri Ambar köyünden günübirlik ziyaret için Edirne’ye geldikleri ve yorgunluk atmak için nehir kenarında bulunan çay bahçesine oturdukları ve yaşanan talihsiz olay sırasında ağacın devrilmesi sonucu anne ve kız kardeş yaralanırken, Ufuk Mucunu’nun yaşamını yitirdiği Yunanistan plakalı aracının da kapı önünde olduğu öğrenildi.

Olay sonrası hafi yaralı olarak hastaneye kaldırılan anne Aynur Mumcu’nun sürekli olarak “oğlum orada oğlum orada kaldı”demesi üzerine ekiplerin arama başlattığı ve oğlunun kaybettiğinin uzun süre kendisine söylenmediği,tedavi gördüğü hastanede psikiyatrı kontrolünde kendisine bilgi verileceği ifade edildi.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30