banner137
banner25

Yerlikaya Sedefçi’yi eleştirdi!
19-24 Mart tarihleri arasında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapılacak olan büyük Bayanlar Güreş Avrupa şampiyonası öncesi kampa giren güreşçilere moral vermek için Edirne’ye geldi.
Edirne Kel Aliço Spor tesislerinde kampa giren bayan güreşçilerle bir araya gelen Yerlikaya burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Özelikle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri konusunda son günlerde Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin açıklamaları ve yaptıklarına ilişkin eleştirilerini sıralayan Yerlikaya
650 yıllık geçmişe sahip Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Organizasyonu'nun isim hakkının satılmasının anlamsız olduğunu belirtti.
Yerlikaya, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin bu yıl 652.'sini organize etmeye hazırlandığı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin isim hakkının satılmasına ilişkin açıklamalarına karşılık verdi. Milyonları ilgilendiren bu meselenin 5 dakikada kapı arkasında konuşulacak bir mesele olmadığını kaydeden Yerlikaya, "Mesele para değil. 650 yılık geleneği milyar dolarla satın alamazsın, milyar dolarla da satamazsın. Tabiatını, doğasını, dokusunu böyle bir geçmişi zedelemeden, zarar vermeden üzerinde düşünmek lazım"şeklinde konuştu. dedi.
 Kırkpınar biletlerinin pahalı satılmasını eleştiren Yerlikaya "Çok yüksek meblağla maçlara girilecek, ondan sonra diyeceksin ki 'Ben cebimden para veriyorum.' Buna hiç kimseyi inandıramazsın, birincisi bu. İkincisi, gerçekten Kırkpınar'ın namına, şanına, 650 yıllık geleneğine yapılan organizasyon yakışıyor mu? Gelin o zaman bu işi beraber yürütelim. Belediye karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyor, takdir de ediyoruz ama sen millete ders verir gibi güreş camiasına bir şeyler öğretmeye çalışır gibi davranırsan o zaman biz bunun karşısında dururuz”dedi.
Kırkpınar Ağalığı'nın kurumsal şirketler tarafından yapılıp yapılmayacağı sorusuna, "Ağalık kişilerin yapacağı iştir, kurumların değil" cevabını veren Yerlikaya, Unesco’nun somut olmayan dünya kültür mirası listesinde yer alan Kırkpınar’ın orijininde ağalık olduğunu belirten Yerlikaya “böyle bir durumda Kırkpınar Unesco’dan da çıkar.Sen artık Kırkpınar ile ilgili attığın her adımı Unesco’ya danışmak zorundasın”dedi.
Kırkpınar gibi geleneksel bir sporun NTV tarafından yayınlanacak olmasının çok önemli olduğunu aktaran Yerlikaya “keşke tüm şampiyonalarımız NTV tarafından yayınlanacak olsa.Böylesine büyük bir kanalın buna sahip çıkması çok önemli.Biz bundan mutluluk duyduk.10 yıllığına bu işi almış olması bize onur verdi”dedi.
Açıklamanın ardından bayan güreş takımı Edirne İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serhat Ocak ve Hamza Yerlikaya’nın da katıldığı bir takımla basket maçı yaptı.Basket maçının kuralına göre değil de antrenman formatında oynanıyor olması ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30