banner78
banner25

Yeni poligon hizmete girdi!
Edirne Emniyet Müdürlüğü yeni atış poligonunu bugün yaptığı tanıtım açılışı ile hizmete soktu.
Açık Cezaevi yakınlarında Arnavutköy mevkiinde bulunan alanda kurulan açık atış poligonunun açış törenine Edirne Valisi Hasam Duruer başta olmak üzere,Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek,Belediye Başkan yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu,Kırklareli ve Tekirdağ İl emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ile alanın oluşturulmasında katkıda bulunan kişi kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda Emniyet Mensubu katıldı
İl Müftüsü tarafından okunan duanın ardından kurdele kesildi ve açılış resmen yapılmış oldu.Yağan yağmura rağmen katılımın yoğun olduğu 50 ve 25 metreden oluşan poligonun açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan 2011 yılında Edirne'ye atandıktan sonra atış poligonunun Emniyet müdürlüğünün arka kısmındaki ek binanın altında bulunduğunu söyleyerek durumunu kötü olduğunu ve bu yüzden yeni bir poligona ihtiyaç duyduklarını belirterek “poligona Özel İdaredeki mühendisler tarafından kullanılamaz raporu verildi ve müfettiş raporu ile kapandı.
İlimizde resmi ve özel atış poligonu olmaması nedeniyle eğitim faaliyetlerini başta Kırklareli olmak üzere çevre illerde yaptık. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla yaptığımız görüşmelerde Edirne'nin müsait bir yerinde atış poligonu yapılması konusunda çalışma yapıldı ve buranın uygun olduğu belirlendi.Buranın bize tahsisi için Edirne Belediyesi müracaat ettik ve burası 20 yıllığına bize tahsis edildi. Bu tesisin yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum”dedi.
Edirne Valisi Hasan Duruer'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin en büyük ihtiyacının eğitimli insan olduğunu söyleyerek “Buraya Emniyet Müdürlüğümüz çok ciddi emek verdiler ve bu hale getirdiler. Tabi bu işin yapılmasının şöyle bir önemi var .Daha önceden emniyet ve diğer güvenlik mensuplarımız atış yapmak için Kırklareli'ne gidiyorlardı. Bu çok büyük bir emek ve zaman kaybı idi. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu sene emniyet açısından güzel bir faaliyet daha var ilimize yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası yapılacak. Emniyet Müdürlüğümüz şu an 13 ayrı kurumda hizmet vermeye çalışıyor. Güzel bir proje hazırlandı ve yakında da temeli atılacak. Bizim en büyük sıkıntımız eğitilmiş personel sıkıntısıdır. Emniyet mensuplarının eğitilmesi içinde bu tesisin çok önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Polis Haftası nedeniyle düzenlenen atış yarışmasında dereceye giren polis memurlarına ve poligonun yapılmasına destek veren kişilere belgeleri verildi.
Daha sonra ise yağmur altında açılışa katılan ve destek verenlere atış yaptırıldı.Gazeteciler başta olmak üzere davetlilerin yaptığı atışlarda başarı grafiğinin oldukça düşük olduğu gözlendi.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30