banner137
banner25

Yardımcı “baskılara boyun eymeyeceğiz”
30 Mayıs 2013 günü yapılacak olan Ticaret Borsası seçimleri öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, seçimlerin bugüne kadar hiç görmediği kadar çekişmeli geçtiğini ifade etti.
Seçimlere iki aday ile demokratik bir şekilde girmeyi umduklarını ancak günün yaklaşması ile birilerini korkunun sardığını belirten Yardımcı her türlü entrikaya gebe bir seçim olacağını ve bunun en somut örneğinin önceki akşam Edirne’nin yerel televizyonu ETV de çıkacağı bir programın iptali ile ortaya konduğunu belirtti.
Lalezar restoranda düzenlenen basın toplantısına Mustafa Yardımcı başta olmak üzere yönetiminde yer alacak isimler katıldı.
Seçimlerin bir baskı ortamında gerçekleştiğini gördüklerini ifade eden Yardımcı bir tv programında katılacağı canlı yayının iptal edilmesini bu baskılara bağladığını belirterek “insanlar kendilerini ufak tefek tehditler karşısında satmamalı ve dik durmalı”dedi.
Esnafı ve üyeleri dolaştıklarını belirten Yardımcı 6 ncı defa seçimlere hazırlandığını ve kimin oy verip vermeyeceğini el sıkışından tecrübesine dayanarak anladığını belirtti.
Seçimlerde karşı tarafın popülist yaklaşımlarla insanların aklının karıştırdıklarını belirten Yardımcı “aidatları indireceğiz diyorlar.Aidatları indirmezler çünkü bunlar Devletin elinde olan şeyler.İşte kanun bilmedikleri için böyle konuşuyorlar”şeklinde konuştu.
 Edirne Ticaret Borsası olarak üye ve üreticilerin yanı sıra Edirne halkı için de yararlı projeler gerçekleştirdiklerini belirten Yardımcı, "Borsa olarak 3 şirket kurduk. Mezbahacılık borsa işi değilken biz elimizi taşın altına koyduk. Şimdi mezbahamızın 22 ortağı var. Süt ve süt ürünleri entegre tesisi kurduk. Canlı hayvan borsamız var. Görevde olduğumuz sürece üye ve üreticilerimizin menfaatini düşündük. Bunları düşünürken de Edirne'ye de ne gibi yatırımlar yapabiliriz diye de kafa yorduk. Borsamız Türkiye'nin en iyi borsalarından biri. Bugüne kadar nasıl üyelerimize ve üreticimize destek olduysak bundan sonra da olacağız" dedi.
 Yardımcı, TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği'nin önemine de dikkat çekerek, "TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği Edirne için büyük bir avantaj. İstanbul, TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği için sırada bekliyor" dedi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
coşkun dağ 11 yıl önce

akillerin gelişi, taksime destek eylemleri gibi haberleri göremiyoruz. hayırdır yurt dışındamısın gene? yoksa ulusal basın gibi bazı haberleri vermemeyi mi tercih ediyorsun? (Doğrudur yurt dışındaydım yeni geldim.Benim karnımı Recep Tayyip Erdoğan doyurmuyor.Halk doyuruyor)

Avatar
coşkun dağ @coşkun dağ 11 yıl önce

akşam halkın eylemini kamerayla çekiyordun. umutlandım belki bu gün haber yaparsın diye. yapmışsın da başkası üzerinden yapmışsın. şimdi beğenmeyen okumasın der kestirip atarsın. beğenmiyorum. seni yerel medyada cesur biri olarak biliyordum üzüntüm ondan. akillerin geleceğini, cuma gününden bu yana olan olayları yazmayan gazetecileri anlıyorum ama sen suskun kalınca üzüldüm. gazetecilik hayatında başarılar diliyorum.

banner30