banner78
banner25

Vay uyanıklar vay!
Edirne’de arapsaçına dönen toplu ulaşım sisteminde sıkıntılar bitmek bilmiyor.
Kolay para kazanmanın yollarını arayan ve kısa zamanda bunu yapmak isteyen toplu taşıma sistemi ETUS’un üyeleri yeni aldıkları araçların koltuklarını sökerek yolcuları ayakta taşıma yöntemini seçince yapılan denetimlerde yakayı ele verdiler.
Sabah saatlerinde toplu taşıma araçlarını denetime çıkan Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler yaptıkları denetimlerde bazı toplu taşıma araçlarının yolcu koltuklarını söktüklerini ve yolcuları ayakta taşıyarak aracı standartların dışına çıkararak yolcu güvenlik ve emniyetini ihlal ettikleri görüldü.
Yapılan denetimlerde toplam 12 aracı trafikten men eden ekipler yapılan usulsüzlüğü de cezasız bırakmadılar.
Konu hakkında açıklama yapan Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem yapılan kontrollerin rutin bir kontrol olduğunu ancak denetimler esnasında bu tür bir durum ile karşı karşıya geldiklerini görünce yasal işlem yapmak zorunda kaldıklarını aktardı. Erdem yaptığı açıklamada “Toplu taşıma araçlarının ayakta ve oturarak taşıyabilecekleri yolcu kapasitesi fabrika çıkışlarında belirlidir. Bugün yaptığımız kontrollerde bazı toplu taşıma araçlarının oturarak yolcu taşınması gereken bölümlerini söktüklerini, bu yerlerde ayakta yolcu taşımak üzere düzenleme yaptıklarını tespit ettik. Bu şekilde düzenleme yapan 12 araç trafikten men edildi. Bu araçlar Karayolları Trafik Kanunu'nun 32'nci maddesine göre gerekli işlemleri yapıldıktan sonra muayeneye sevk edilecek ve muayeneden sonra fabrika çıkışına uygun hale getirilen araçların seferlerine müsade edilecek”dedi.
Yapılan işlemlerin Karayolları Trafik Kanunu'nun 32'nci maddesine göre yapıldığına dikkat çeken Alpay Erdem araçlara 77 Tl  para cezası kesildiğini kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30